Utviklingssamtalen og vurdering. Vurderingens oppgave: Å skape dissonans mellom nåværende ståsted og ønsket ståsted som oppleves som en positiv utilfredshet:

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Elevsamtalen i Færder videregående skole
Advertisements

Kartleggingsmateriell: Språkkompetanse i grunnleggende norsk
Skriftlig vurdering på barnetrinnet formål, bakgrunn, historikk
Samarbeid mellom skole og hjem
Hva sier den nye læreplanen i norsk (K06) om skriveopplæring?
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
4ªsesión 7 y 8 de abril 2011 Formación continua Proyecto piloto Español como lengua extranjera en la escuela primaria 4. samling Forsøk med fremmedspråk.
Vurdering for læring UDF/AH 3. og 4.november 2010 Else Ravn
Forslag til ny vurderingsforskrift
Utviklingssamtalen – Vikhammer skole
INNFØRING AV NY LÆREPLAN – UTFORDRINGER BÅDE FOR FORELDRE OG SKOLE
Kroppsøvingsdidaktikk
Hovedprinsipper i forslaget til endring av forskrift til opplæringsloven og forskrift til privatskoleloven Vurdering.
FORSKRIFTSENDRING Gjennomgang av sentrale deler av forskriften Konkrete eksempler på vurderingspraksis v/ lærere fra skolen.
Veiledet lesing Mørkved skole
Elevvurdering i Kunnskapsløftet
Om vurdering i vg skole ”Opplæringens mål er å ruste barn og unge til å møte livets oppgaver og mestre utfordringer sammen med andre” (Generell læreplan.
Læring av grunnleggende ferdigheter!
VURDERING.
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
Nasjonal satsing på Vurdering for læring
Individuell vurdering
Strategier og kompetanse
Trinn 3 Bruke vurdering for læring for å fremme elevenes skriveutvikling.
Trinn 3 Bruke vurdering for læring for å fremme elevenes skriveutvikling.
Skolebesøk februar 2008 Forskrift Retningslinjer for lokalt gitt eksamen i Oppland fylkeskommune Hjelpemidler ved lokalt gitt og sentralt gitt eksamen.
Vurdering – hva og hvorfor?
OTH prosjektet Inger Langseth Program for Lærerutdannning Inger Dolmset Moan Åfjord videregående skole.
HVA ER DET? Grethe Haldorsen
Individuell vurdering
Samarbeid mellom skole og hjem
Velkommen til Foreldremøte 8. trinn Vi bygger kunnskap og vennskap
Om vurdering og nye eksamensformer. Hvorfor er dette viktig å snakke om? Mange elever ”skjønner alvor” først når de er midt oppe i eksamen. Det kan virke.
Egenvurdering og kameratvurdering Videreutdanning 18. okt
ELEVENS RETT TIL ET GODT PSYKOSOSIALT MILJØ OPPLÆRINGSLOVEN §9A.
1 Vurdering som fremmer læring og utvikling Vurderingskonferanse Øystein Sandsdalen.
De ulike samtalene Videreutdanning 18.okt Grete Sevje Grete Sevje 1.
Sørum kommune Prosjekt økt lærertetthet over 4 år
Vurdering i barnehage og skole Utdanningsforbundet Troms Nordreisa 1.feb
Om vurdering og eksamen Vurdering på ungdomstrinnet Underveisvurdering uten karakter Underveisvurdering med karakter Terminkarakterer, januar og.
Vurdering i matematikk
Vurdering for læring (Assessment for Learning)
Eli Kari Høihilder 2009 ELEVVURDERING LK 06.
Skriving i begynneropplæringa
Vurdering av og for læring Ida Large Regional konferanse Tønsberg
Prosessorientert skrivepedagogikk Astrid Granly
Skrivepedagogikk POS som metode
Skrivepedagogikk A1A. Grunnleggende ferdigheter i faget (LK06 s. 43) ”Skriving er en måte å utvikle og strukturere ideer og tanker på, men det.
Tiltakspakke og prosjektet ”Bedre vurderingspraksis”
1.VELKOMMEN! VALG AV REFERENT PRESENTASJON AV LÆRERNE 2.FORELDREUNDERSØKELSEN FOR 3. TRINN 3.ELEVENES ARBEIDSMILJØ 4.HELSESØSTER ORIENTERER 5.BASISFAGENE:
Om å undervise, tilrettelegge veilede, kartlegge, teste, prøve og vurdere elever i en læringsaktivitet Berit Bratholm:
Elev- og lærlingombudet i Nordland Regional elevrådskolering VURDERING.
BLOOMS Bygdøy 24.sept-08. Begreper i vurdering 1.Kompetanse det man gjør og får til i møte med utfordringer 2. Kompetansemål angir hva elevene skal kunne.
Velkommen til innskriving ved Isfjorden skole. Isfjorden Oppvekstsenter Består av: Leiktun barnehage Isfjorden skole SFO Enhetsleder Styrer barnehage.
Aust-Lofoten videregående skole1 RUNDSKRIV UDIR – Individuell vurdering i grunnskolen og videregående opplæring etter forskrift til opplæringslovens.
Foreldremøte 9. TRINN. Saksliste Sak 1: Velkommen v. teamleder Sak 2: Kontaktlærere informerer Visma Lekser i moodle Klasseinndeling, innspill fra.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
23. September  Jobbevenner og stasjonsgrupper  Samtaler om sosiale mål  Klasseregler som elevene har laget selv. Elevrådet lager konsekvenser.
Sagt om utdanning….
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Hole ungdomsskole Visjon: TRYGG, KREATIV OG UTVIKLENDE FOR ALLE.
Økt kompetanse gjennom god vurderingspraksis
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Mål for skoleåret – «indremedisin»
Fellesmøte Fellesmøte.
Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018
Vurderingskriterier enkel versjon
Ledelse av læringsprosessen
H ”På min skole får jeg tilbakemeldinger som gjør at jeg får lyst til å lære!” Hadde det vel ikke vært kjekt om alle elever på vår skole etter hvert satt.
Gjeldende regelverk om vurdering
Utskrift av presentasjonen:

Utviklingssamtalen og vurdering. Vurderingens oppgave: Å skape dissonans mellom nåværende ståsted og ønsket ståsted som oppleves som en positiv utilfredshet: Dette er noe jeg kan klare (Elevens nærmeste utviklingssone) Om eleven føler at Dette klarer jeg ikke, har det en negativ virkning på motivasjon for læring, og der er en fare for at eleven velger å gi opp (Professor Kari Smidt 2010)

 Tilbakemeldinger er dialoger som fremmer læring, anerkjennelse, engasjement, refleksjon og potensiell kompetanse hos den lærende Trine Gustavsen Hva er tilbakemeldinger?

 De samlede kompetansemålene i læreplanen for faget i LK06 – Forholdet mellom måloppnåelse og god kompetanse i faget – Elevene skal kjenne til målene for opplæringen og hva som blir vektlagt i vurderingen av hans/hennes kompetanse Viktig! Det er kompetansemålene og ikke eleven sine forutsetninger som skal vurderes Det er altså ikke lov å «skjære» i kompetansemålene når de skal vurderes Grunnlaget for vurdering i fag § 3-3

§ 3-11 til 3-15 Det skal kunne dokumenteres at undervegsvurdering er gitt. Kan gjøres på flere måter, men å bruke portfolien er en fin måte å både dokumenter og å vise elevenes utvikling på. Dokumentasjon

Etter endt/oppstart av ny periode/halvår: Planmessige samtaler utført av faglærer eller ko Halvårssamtalen (elevsamtalen) Foreldresamtalen Halvtårsvurdering (Disse kan sees i sammenheng) Hva skal dokumenteres?

-vurdering AV, FOR og SOM læring Underveisvurdering: fremme læring, grunnlag for tilpasset opplæring og bidra til å øke kompetansen for læring Løpende og systematiske tilbakemeldinger og fremovermelding Skriftlige og eller muntlige Minst 1 samtale hvert halvår med eleven Egenvurdering Halvårsvurdering Dialog om annen utvikling Foreldresamtaler i gso Skal beskrive en positiv oppnådd kompetanse, skriftlige og eller muntlig Underveisvurdering

Er en del av underveisvurderingen og skal vise kompetansen til eleven i forhold til kompetansemålene i læreplanverket Den skal også gi veiledning om hvordan eleven kan øke sin kompetanse i faget Det skal bli gitt halvårsvurdering uten karakter gjennom hele grunnopplæringen Halvårsvurdering

 Kan kobles opp mot halvårssamtalen  Skal være en planlagt og strukturert samtale om: – Hvordan eleven arbeider daglig – Elevens kompetanse i faget – Elevens utvikling Skal klargjøre hvordan eleven, skolen og foreldrene skal samarbeide for å legge til rette for elevens læring og utvikling (vurderingsforskriften) Foreldresamtalen

 Hvor er jeg nå?  Hvor skal jeg ?  Hvordan kommer jeg dit?  Lesing og regning som verktøyfag. samtalen

Eleven skal ha halvårsvurdering i orden og oppførsel uten karakter fra 1. årstrinn, men og uten karakter fra 8. årstrinn «Skal bidra i sosialiseringsprosessen, skape et godt psykososialt arbeidsmiljø og gi informasjon om elevens orden og oppførsel» Grunnlaget for vurderingen er skolens ordensreglement Forskjellen mellom disse to: – Orden: forberedt til opplæringen, arbeidsvaner og arbeidsinnsats – Oppførsel: hvordan eleven oppfører seg overfor andre «i og utenfor opplæringen» Vurdering i orden og oppførsel § 3-5

 ng/Dokumenter/Vurderingsverkoy/Tilbakemeldinger/2 /Ringstabekkrysset.pdf ng/Dokumenter/Vurderingsverkoy/Tilbakemeldinger/2 /Ringstabekkrysset.pdf vurderingsverktøy

Skjema vi skal bruke

Skjema 4 IOP

 lese, reflektere over og samtale om egne og andres tekster  bruke ulike typer notater og eksempeltekster som grunnlag for egen skriving  skrive enkle fortellende, beskrivende og argumenterende tekster  skrive med sammenhengende og funksjonell håndskrift og bruke tastatur i egen skriving  strukturere tekster med overskrift, innledning, hoveddel og avslutning  Kan lese enkle ordbilde  Kan reflektere over tekst  Kan skrive enkle fortellinger  Har en funksjonell håndskrift  Kan strukturere tekst med overskrift og inndeling Skjema 4 IOP

 Den viktigste holdning som kan skapes, er ønsket om å fortsette å lære Dewey