DOMMERMANUAL TEMA NORDEN NM 2016 Trondhjem 6.-7. mars.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3. Formålet med vurderingen Fremme læring Uttrykke kompetanse.
Advertisements

Oslo Idrettslag Svømming Synkronhelga Sportslig utviklingsplan, Skjetten Jon Marius Rønning Sportslig leder Oslo Idrettslag Svømming i utvikling.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
Argumenterende tekster
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
Velkommen til foreldremøte 9D. Innhold Nye fag for året. Bruk av hjemmesiden til 9D og informasjon om foreldreundersøkelsen. Tips: Hvordan gi tilbakemelding.
Foreldremøte 1. trinn. Oppstarten - Nye rutiner - Nye venner - Friminutt - Matboks - Refleksvest - Innesko - Gymsokker, sklisokker - Skiftetøy - Påkledning.
Slik ble Kommune-Norge bedre (og dårligere) i 2015 Ole Petter Pedersen | Kommunal Rapport | 22. juni 2016.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
Fem viktigste tips Som hjelper deg med å vinne i online Bingo Innsendt av :
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE TORSDAG 22. SEPTEMBER 2016.
+ Mestringstro Lise Andersen – Sykepleier Vårkurset i Oslo 22.April 2016.
Kurs i kart og kompass. Storgt. 3 (møterom 1 i 3
Norskfaget i 1. klasse.
Dyreslagene.
Oppgavestruktur <Fag> <Navn> Institutt for statsvitenskap
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
Vurdering av modenhet i salgsstyrken
Punkt 1 - Forstår hva de skal lære og hva som forventes av dem
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Hva handler matematikk om? Om hvorfor har vi det i skolen?
INF 1500; introduksjon til design, bruk og interaksjon
Velkommen til foreldremøte.
Nord-Odal kommune - Kommunesammenslåing.
3 STRESSMESTRINGSTIPS FOR LEDERE
Forkurs Systemer.
Skrivekurs 1. avdeling Høsten 2016 v/Kristine Helen Korsnes
Våre familier Skoleåret 2017/2018 Framtid - Samspill - Skaperglede.
Individuell Automagisk Tilbakemelding (av skriftlig eksamen)
Masteroppgåve, UiA Litt om utvalet mitt!.
Rotarys (og vårt formål) – noe forenklet
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Gang.
Synlighet og oppslutning
Statistikk 2 Sentral- og spredningsmål
Kreativitetsøkt Presentatørens navn.
Edru Livsstil - Strategikonferanse
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Refleksjoner rundt bruk av alternative behandlingsmetoder
Kapittel 32 Forholdet til læreren.
Valgfag Bjørnsletta Foreldremøte 8.trinn.
Velkommen til Newtonrommet
Hva vet vi om barn og smak
Samtaletrekk B – Samarbeid
MatMedSmak.
Samtaletrekk B – Samarbeid
Matematikk på ungdomstrinnet
Forslag til Muntlig eksamen LK06 i faget ”Fremmedspråk”
j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Oppgave 22 Side 142 – 143 Utdrag fra en roman av Hanne Ørstadvik: Like sant som jeg er virkelig (1999). Kanskje du vil forsøke å lese romanen?
Kapittel 1, oppgave a) Sett inn riktig form av substantivene
Livsstilsendring Uke 6.
Horisontkunnskap B – Samarbeid
Nasjonale Bruker-undersøkelser
Forslag til Muntlig eksamen LK06 i faget ”Fremmedspråk”
Kurs 9.3 s.384 Å analysere tekst Novelle
Base 1 sine kurs på Aks Uke
MatMedSmak.
Velkommen til foreldremøte
LÆREPLAN I FELLES PROGRAMFAG I VG1 BYGG- OG ANLEGGSTEKNIKK
Fysisk og psykisk helse
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Aktiv lytting gjennom fem steg.
Livsstilsendring Uke 6.
Gjenåpning Jo Stigen, Oslo, 30. april 2019.
Horisontkunnskap B – Samarbeid
Hvordan leve med den lange ventesorgen? (ved Dagfinn Follerås)
Utskrift av presentasjonen:

DOMMERMANUAL TEMA NORDEN NM 2016 Trondhjem mars

ARBEIDSTEKNIKK/ TEKNISK PRESTASJON BEDØMMING AV ARBEIDSTEKNIKK Dette er en bedømming som legger vekt på hvordan bartenderen oppfører seg bak disken, renslighet, søling, effektivitet, selvsikkerhet, behandling av glass og tidsbruk. Dommere skal ikke lete etter den minste søling, men se etter en ryddig, naturlig fremtreden poeng - bartender fremstår som en selvsikker ut advent gjestebehandler, han er generelt renslig og behandler sitt barutstyr profesjonelt, følger oppskrift, tidsbruk innenfor 8 minutter.10-9 poeng - bartender fremstår som en selvsikker ut advent gjestebehandler, han er generelt renslig og behandler sitt barutstyr profesjonelt, følger oppskrift, tidsbruk innenfor 8 minutter. 4-8 poeng – bartender er på det jevne nivå, men er litt uvøren med utstyr og litt mer usikker i sin fremtreden, dette er en bartender som du føler deg komfortabel med, men kanskje mangler den siste prikken over i-en.4-8 poeng – bartender er på det jevne nivå, men er litt uvøren med utstyr og litt mer usikker i sin fremtreden, dette er en bartender som du føler deg komfortabel med, men kanskje mangler den siste prikken over i-en. 2-3 poeng – bartender er usikker søler mye og virker som han ikke har gjort hjemmeleksa, dårlig tidsbruk.2-3 poeng – bartender er usikker søler mye og virker som han ikke har gjort hjemmeleksa, dårlig tidsbruk. 1 poeng – bartender bør gå en stund i læra, han misser stort sett med alt.1 poeng – bartender bør gå en stund i læra, han misser stort sett med alt.

TEMA/FAGKUNNSKAP Deltaker vil bli bedømt for hvordan han følger tema. Det kan være synlig på drink, innhold, dekorasjon, bekledning/uniform eller ide med drinken. Kunnskap bedømmes etter kunnskap om produkter og historien rundt produktene tema. Deltaker vil bli bedømt for hvordan han følger tema. Det kan være synlig på drink, innhold, dekorasjon, bekledning/uniform eller ide med drinken. Kunnskap bedømmes etter kunnskap om produkter og historien rundt produktene tema poeng – bartender er overbevisende, du er ikke i tvil om at han har fulgt tema, han har tillit hos deg grunnet kunnskapen og gleden ved å være der for gjesten poeng – bartender er overbevisende, du er ikke i tvil om at han har fulgt tema, han har tillit hos deg grunnet kunnskapen og gleden ved å være der for gjesten. 4-8 poeng – bartender følger tema og har kunnskap, men virker ikke helt overbevisende i forskjellig grad. 4-8 poeng – bartender følger tema og har kunnskap, men virker ikke helt overbevisende i forskjellig grad. 2-3 poeng – bartender følger kanskje tema, men det skorter på kunnskap og følelse for budskapet til gjesten. 2-3 poeng – bartender følger kanskje tema, men det skorter på kunnskap og følelse for budskapet til gjesten. 1 poeng – Bartender må hjem og lese på leksa si, eller finne på noe annet 1 poeng – Bartender må hjem og lese på leksa si, eller finne på noe annet

KREATIVITET EN BARTENDER SOM ER KREATIV OVERRASKER GJESTEN! 10-9 poeng – bartenderen gir deg følelsen av å bli satt ut, svært kreativ.10-9 poeng – bartenderen gir deg følelsen av å bli satt ut, svært kreativ. 4-8 poeng – bartenderen overrasker men du har kanskje sett det før i større eller mindre grad4-8 poeng – bartenderen overrasker men du har kanskje sett det før i større eller mindre grad 2-3 poeng – bartenderen overrasker ikke men gir deg en viss følelse av å tenkt på overraskelsen.2-3 poeng – bartenderen overrasker ikke men gir deg en viss følelse av å tenkt på overraskelsen. 1 poeng – bartenderen bør google ordet overraskelse1 poeng – bartenderen bør google ordet overraskelse

UTSEENDE/DESIGN UTSEENDE/DESIGN

Hvilket inntrykk får du umiddelbart Det skal være et forhold mellom drink, tema og dekorasjon. Det er ikke størrelsen og omfanget av dekorasjon som teller, men sammenhengen/design/fristelsen poeng – bartender gir deg følelsen av at det nesten ikke kan bli bedre.9-10 poeng – bartender gir deg følelsen av at det nesten ikke kan bli bedre poeng – bartender har peiling i større eller mindre grad.4 -8 poeng – bartender har peiling i større eller mindre grad poeng bartender bør trene mer.2 -3 poeng bartender bør trene mer. 1 poeng bartender har lite forståelse for dette tema1 poeng bartender har lite forståelse for dette tema UTSEENDE/DESIGN

SMAK Bruk alle dine sanser når du smaker og la drinken rulle en stund i munnen

TAKK FOR AT DU VILLE VÆRE DOMMER Å VÆRE BARTENDER ER ET YRKE, BARTENDERE SOM STILLER OPP I KONKURRANSER ER GLAD I SITT YRKE OG SINE GJESTER. DE BØR BEHANDLES MED RESPEKT