Oift Fartøyvernets ABC Bestillerkompetanse. Oift Fartøyvernets ABC Bestillerkompetanse.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Morsm å lsundervisning Noen refleksjoner om dens betydning for spr å kl æ ring, fagl æ ring og verdensl æ ring - og sammenhengen med organisering av den.
Advertisements

Samfunnsfagene. Medie- og informasjonskunnskap 1 og 2 Det som gjør dette faget annerledes: Det er mye praktisk arbeid. Mange muligheter: artikler, radioprogram,
Kapittel 3: Forretningsplanen Del 1 Læreplanmål Utforme mål og visjoner for en virksomhet Utarbeide en forretningsplan Entreprenørskap og bedriftsutvikling.
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
SKOLEKONKURRANSER SOM METODE i videregående skole Velkommen til informasjonsmøte om Hovedprosjektet
Tallinja Audun Merete Veronika. En kort beskrivelse; Målet er å få en større forståelse for tall og tallinja, å kunne plassere hele tal, negative og positive,
KOSTRA-skjema 13, Kommunale boliger Ny-utvikling av skjemaet – hvorfor og hvordan?
ALLEMED. Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi allerede for å inkludere? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Hvilke første skritt kan vi ta? 5.Avslutning.
Oift Fartøyvernets ABC Kostnadsoverslag. Fartøyvernets ABC KOSTNADSOVERSLAG Er det noen vits i å få et kostnadsoverslag på en jobb som skal utføres? Hvorfor.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
Velkommen til foreldremøte 9D. Innhold Nye fag for året. Bruk av hjemmesiden til 9D og informasjon om foreldreundersøkelsen. Tips: Hvordan gi tilbakemelding.
1. Problemstillinger  I hvilken grad påvirker kompetansesituasjonen kommunenes evne til å levere gode tjenester?  Hvilke utfordringer har kommunene.
PRODUKTLANSERINGER OG NYHETER PUBLISERT SISTE 3 ÅR.
VEDLEGG 8 TIL KONKURRANSEGRUNNLAGET SE KONKURRANSEGRUNNLAGET PKT 1.4.
Arbeidsplassutvikling [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
Accountability – med tilstandsrapportering som eksempel ”6- Fylkeskommunesamarbeidet” Oslo
VURDERING FOR LÆRING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
SFS 2201 – kjennelsen Slutningen – partsforholdene I.SFS 2201 prolongeres med følgende endringer: Pkt. 1 gis slik ordlyd: Denne særavtale er.
Fem viktigste tips Som hjelper deg med å vinne i online Bingo Innsendt av :
Innkjøpsseksjonen 1 Tilbyderkonferanse EØS Rammeavtale for kjøp av renholdsprodukter og leie av doseringsutstyr Innkjøpsseksjonen Onsdag 23. oktober.
FORELDREKURS FOR BARN OG UNGE SOM SPILLER DATASPILL Fjerde møte Foto og ill.: dreamstime.com istockphoto.com...et samarbeid mellom Blå Kors, Senter Oslo.
Åpen anbudskonkurranse EØS Rammeavtale Sprinkleranlegg Tilbyderkonferanse 22. januar 2015, kl
Vannskuterforvaltning KS
Praktisk og lønnsom innretning for arbeidsgiver v/ advokat Pål Kleven
PRAKTISKE OPPGAVER.
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
FORELDREKURS FOR BARN OG UNGE SOM SPILLER DATASPILL
Familieråd En for alle, alle for en
v/Hanne-Lisbet Løite Pilotklasseansvarlig i NDLA
Status fra fellesnemnda
Meg.
SAK 6: Oppdatering av bilag 3 til Samarbeidsavtalen Krav til tjeneste
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Høst 2017
Fartøyvernets ABC.
Fartøyvernets ABC Bestillerkompetanse Oift.
Offentlige anskaffelser Sentrale spørsmål i emnet
Valgfag innsats for andre
Verktøy for leverandørkategorisering
Presentasjon for virksomhetens ledelse
Offentlige anskaffelser Tildelingskriterier og kontraktsvilkår
Veiledning - Verktøy for vurdering av strategier i en anskaffelse
Forskningsopplegg og metodekombinasjon Tommy Tranvik, AFIN
Leseutvikling og læringsstrategier
Naturfaglig kompetanse B – Samarbeid
Velkommen!.
Modul 2 – Undersøke skolens vurderings- og oppfølgingspraksis
Velkommen – presentasjon av deg selv
Velkommen til førskoledager HASLE SKOLE på Brynseng
Begrepsforståelse i matematikk B – Samarbeid
Inflasjon og arbeidsledighet
Lokale lønnsforhandlinger i Sjøsand kommune
Forslag til Muntlig eksamen LK06 i faget ”Fremmedspråk”
Konkurranse med forhandling
Interne analyser - for utvikling av kategoristrategi
Firmanavn Forretningsplan.
Bra for legen – bra for pasienten
Hvordan lager du en åpen kravspesifikasjon og behovsbeskrivelse når du skal lage en IKT-løsning Oppfølging av kontrakt Det offentlige i Norge kjøper inn.
Ballen faller Newton-lærere viser ball som faller (dette ppt-arket kan kuttes hvis unaturlig)
Hvordan lager du en åpen kravspesifikasjon og behovsbeskrivelse når du skal lage en IKT-løsning Kapittel 2 i SSA-S, SSA-T og innovasjonspartnerskapskontrakten.
Nå er vi spente!.
Velkommen til nytt skoleår
Aktiv lytting gjennom fem steg.
Presentasjon av Høringsdokumentene
Orientering HOV 4. juni 2019.
UNGDOM OG LOVBRUDD Om kriminalitet og konsekvenser
Gjenåpning Jo Stigen, Oslo, 30. april 2019.
Hvordan få forståelse for smidige metoder i organisasjonen – eller Mellommenneskelige og ”myke” utfordringer i smidige prosjekter Vidar Moe, mars 2006.
Tilpasset opplæring Kurs 5
Utskrift av presentasjonen:

Oift Fartøyvernets ABC Bestillerkompetanse

Oift Fartøyvernets ABC Bestillerkompetanse

Fartøyvernets ABC Hva vil det si å ha bestillerkompetanse? Å inneha bestillerkompetanse innebærer å ha evnen til å stille de riktige kravene/spørsmålene til leverandør i forkant av kontrakten. Det er viktig at leverandør og eier har en felles forståelse av hva slags resultat som ønskes, og at man kan kontrollere at kravene er innfridd i ettertid.

Fartøyvernets ABC Må vi ha bestillerkompetanse? Tja… Om vi ikke besitter kompetansen selv kan det være smart å leie inn/alliere seg med noen som har. Kan leverandøren være med på å ”lokke fram” og bevisstgjøre eieren?

Fartøyvernets ABC –Hva skal fartøyet brukes til? Må vi da tenke på klassing og regelverk? –Hva slags verktøybruk ønskes? Dagens verktøykasse, eller tidsriktige? –Hva slags materialkvalitet kan vi enes om? –Hva slags overflatebehandling kan vi enes om? –Osv. –Før en kontraktsinngåelse og et kostnadsoverslag som er bindende er det fint om slike ting har blitt klarlagt. Spørsmål kan være:

Fartøyvernets ABC –Det kommer neppe som et sjokk at økonomien og det fysiske resultat blir best nå eieren er godt forberedt, og man har gitt verftet tid til å forberede arbeidet og materialbestillinger. Vær klar over at jo bedre forberedt man stiller jo bedre blir resultatet, også økonomisk

Fartøyvernets ABC Bestilling av dekksmaterialer Totalt 350 lpm 80 lpm skal være mellom 7 og 9 meter lange 200 lpm skal være mellom 6 og 7 meter lange 70 lpm skal være mellom 4 og 6 meter lange Krav til dekksplank Rettsida (margsida) av planken skal vende ned. Se vedlagt skisse angående mål og natestørrelse. Hele undersida, og minst 1/3 opp på sidene av planken skal være av al (malme). Materialene skal være tettvokste. Største tillatte årringeavstand ca 2 mm.

Fartøyvernets ABC Årringene skal ligge som halve sirkelslag i plankene, dvs at man kun får 2 dekksplanker ut av hver stokk. Dette gjelder selv om man bruker store stokker! Blir årringene liggende for flatt i planken vil kvaliteten forringes kraftig da de vil svelle/krympe for mye ved fuktighetssvingninger. Margplank er ikke ønskelig Materialene skal være fri for sprekker, blåved, kvaelommer og råtekvister Friske kvister er tillatt, men disse skal ikke være større enn 1/5 av plankens bredde

Fartøyvernets ABC Kvister i kant av planken er uønsket. Om det kommer enkelte kantkvister må disse under ingen omstendigheter være tørre slik at de kan falle ut. Materialene skal være tørket ned til 13 – 14% relativ fuktighet ved levering. Materialer som ikke følger spesifikasjonen returneres på leverandørens kostnad.