PRESENTASJON AV FORSLAG

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hallagerbakken Borettslag.
Advertisements

utnytte ledg rom/medløpspasning
VM Fotballen.eu har foran VM i fotball 2010 fått på plass et VM-studio utenom det vanlige. Det du ikke finner om VM her er ikke verdt.
Jr. FIRST LEGO League – 2014.
EVurdering Et webbasert system for elektronisk vurdering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av elektronisk system for vurdering av forskningssøknader.
Presentasjon av Mesterhus Maud
Hvordan kan økt arealutnyttelse kombineres med gode bokvaliteter?
Saker for diskusjon på Årsmøte
VANN OG AVLØP ARENDAL OG ENGSETH. Hovedanleggets kostnad blir fordelt på antall som melder seg på. Dette er lik pris for alle. For å få vann- og avløp.
Info om ”Myratunet” Hei, og velkommen til denne informasjonen om ”Myratunet”. Klikk deg framover i dokumentet med venstre musetast. Noe tekst kommer automatisk.
Virkemidler og komposisjon
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Dokumentasjon til telefonmøte fredag 23. april Ny nettløsning En orientering om hva vi lanserer 3. mai Dokumentasjon til telefonmøte fredag 23. april.
1. Om postere Når vi her snakker om Postere mener vi vitenskapelige plansjer til bruk på seminarer, kongresser og i andre faglige sammenhenger. Vi snakker.
Tilpassa opplæring Utdanningsavdelingen v/Anne Marie Strømhaug
Styrings- og administrasjonsreglement og Forretningsorden for styringsorganer
Collection 3. Collection 3 Collection 3 – Fakta Vil bli produsert parallelt med Coll. 2 (fortsetter i sortimentet) Flush overflate på hengsler og grep.
HVORDAN MØTE MENNESKER MED SAMTIDIG RUS- OG PSYKISKE LIDELSER 21.September 2011 Lars Linderoth Overlege Rehabiliteringspoliklinikken Bærum DPS.
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
Bedre kommunikasjon Line Sagberg
ROM I SLOTTSPARKEN FOR BOSTEDSLØSE
Bredbånd To tilbydere: Monsternett
Sikkerhet ved skytebaner
Smart bruk av Vortex til møter, samhandling/samarbeid mm
Stavanger offshore tekniske skole Kalhammarvn. 54, 4007 Stavanger
5. oktober 2010 Kjetil Helland ByBo AS
Hh Hamar i Vekst Ny E6 2 sporet jernbane 5 mrd initierte byggeprosjekt Økning boligbygging Ekspansjon arbeidsplasser 6000 arbeidsplasser.
1: Markedsleie for hybler og leiligheter i Oslo tredje kvartal 2006.
? Hva er.
Sputnik II Hvordan tilrettelegge undervisningen i PTF (Prosjekt Til Fordypning) innenfor Vg1BA ved samarbeid mellom Sogn VGS, Hellerud VGS og Bjørnholt.
Barnehagekontoret Styrermøte 5.desember Barnehagekontoret 2014 Revisjon ny rammeplan Ny lov om barnehager? Barnehagebehovsmelding Handlingsprogram,
dekke opp innenfor egen 16-meter
Parallellisering av Coin3D for Systems in Motion av Sveinung Thunes.
B O L I G P R O D U S E N T E N E S F O R E N I N G 1 NEK400:2010 Utgitt av Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) Inneholder 41 enkelt-normer (delnormer),
Styreseminar.
Vedtektsendringer - Årsmøtet Vedtektsendringer og prosedyrer Styret foreslår overfor Årsmøtet å gjøre 4 endringer i Norturas vedtekter. De berører.
Registrere bruker på MinIdrett
Endringene i plan- og bygningsloven Politisk rådgiver Roger Iversen Kommunal- og regionaldepartementet.
En stor utfordring i en skole for alle! Svein H. Torkildsen, NSMO
Fylkesårsmøtet 6-8 mai Scandic Havet Hotell Bodø.
FORSLAG OMORGANISERING. Forslaget Hovedpoeng: Sagene IF omorganiseres til kun å ha et styre.
Frittstående kurs Vi gjennomfører årsmøtet Robert Olsvik.
Innpassing/godkjenning IHR studentutveksling Leangkollen.
Universell utforming i TEK 10 - og Tromsø kommune.
Alkoholpolitisk handlingsplan Orientering > Eldrerådet 18.5 > KRFF 18.5 > Komite Helse og omsorg 25.5 Behandling > Formannskapet 7.6 > Kommunestyret.
ForfatterProsjektittel FORSVARET Forsvarets logistikkorganisasjon FORSVARET Forsvarets logistikkorganisasjon Økt operativ evne.
Ekstraordinært årsmøte Saksliste Følgende saker foreligger til behandling 1. Åpning av møtet og godkjenne de stemmeberettigede 2. Valg av.
Forprosjekt – nytt skoleadministrativt system Vedlegg 6 – Prosessbeskrivelse Aktivitetsskolen.
NEDGRAVDE LØSNINGER er fremtiden - En effektiv, driftssikker og miljøvennlig renovasjonsløsning.
Forslag til endring av vedtektene Grendelaget Nordre Finstad 1 Arnulf lothe 11. nov Til behandling på ekstraordinær generalforsamling 11. november.
Fv. 91 Breivikeidet bru - Hov Forprosjekt. Bakgrunn Bygging av ny Breivikeidet bru i 2010 –Grunnforhold –Kostnader.
PROSJEKT N ESØYA SKOLE OG FLERBRUKSHALL INTERESSEGRUPPE FOR NESØYA.
Full BREDDE på veg mot full BREDbåndsDEkning i Sør- Trøndelag.
Sandstuveien borettslag
Fastmonterte hjelpemidler i bolig
Forslag til ny tekniske forskrift (TEK17)
SMÅ SCENER En liten reise gjennom det vakre landet vårt. Der vi besøkte 7 bibliotek, snakket med bibliotekarer, noen ganger kultursjefer, andre ansatte.
Revisjon av sentral godkjenning våren 2017
Servicetorget
BUDSJETT 2008 Prosess Budsjettforslag
Utkast til produksjonsplan/releaseplan
Samarbeidsgruppemøte Stjørdal
Nye retningslinjer internfakturering
Saksliste årsmøte USS
Fyring og kondens Enkelte beboere opplever at det er dårlig trekk ved fyring i vedovnene. Det kan skyldes at de nye vinduene er blitt mye tettere enn.
Driveplikt etter jordloven § 8 - Leie av jord
Nytt regelverk for offentlige anskaffelser
Lillohøyden Garasjen/utenomhus Årsmøtet 22. mai 2019 Facebook
Sandaker borettslag Nye dører og vinduer mm. OBOS Prosjekt AS.
Utskrift av presentasjonen:

PRESENTASJON AV FORSLAG FASADEENDRINGER/UTBYGGInGER PRESENTASJON AV FORSLAG

Bakgrunn Flere beboere ønsker fasedeendringer / og eller utbygginger De 33 år gamle fasadene er teknisk dårlige og modne for utskiftning Endringer vil heve teknisk standard og brukskvalitet for boligen Det er behov for en felles standard i sameiet for disse endringene

Viktig INFO Alle forslag må også godkjennes av kommunen. Vi må ta hensyn til eventuelle endringsforslag fra kommunen Om søknader godkjennes av kommunen, tilgjengeligjøres de på ostli.org Den enkelte beboer tar selv kostnadene ved utbygginger/fasadeendringer, inkludert kostnad ved utforming og behandling av søknad Det vil være frivillig å gjøre disse utbyggingene/fasadeendringene

Felles for forslagene Vi anbefaler minst 20 cm isolasjon, f.eks. 10 + 5+ 5 cm kryssilsolasjon på eks. vegg Ytterpanel på 22 mm (gir mindre vridning), festet på lekter for bedre lufting Vindsperre legges på stendere under Gamle vinduer/dører skiftes ut med de mer energieffektive som finnes i dag

Utbygging av begge soverom i 2.etg Photoshop-skisse

Photoshop-skisse

Utbygging av begge soverom i 2.etg Punkt 7 fra innkallingen: Vi foreslår at også det største soverommet på verandasiden skal kunne bygges ut Utbygging gjør rommet egnet til flere ting enn soverom: f.eks. tv-stue, hobbyrom Samlet økning i boareal ved utbygging av begge soverom blir 7-8 kvadratmeter Vi foreslår 90 cm veggbredde mellom vinduer og nabo/endevegger På det store rommet foreslås det at det som er døren i dagens løsning, slås sammen med det andre vinduet innenfor en felles yttre ramme, men med en oppdeling mellom Forslag til vedtak: Sameiermøtet vedtar forslaget til utbygging av begge soverom i 2.etg i henhold til beskrivelsen på denne siden. Photoshop-skisse

Ny fasade på eksisterende vegg med doble skyvedører i 1 Ny fasade på eksisterende vegg med doble skyvedører i 1.etg mot veranda Photoshop-skisse

Punkt 8 fra innkallingen: Ny fasade på eksisterende vegg med doble skyvedører i 1.etg mot veranda Vi foreslår en ny løsning med to glassfelt samt to skyverdører i midten: Totalt 4 m bredde x høyde på 2,09m Veggbredde til høyre og venstre økes fra 60 cm til 90 cm og gir bedre innrednings- muligheter. Det vil også harmonere bedre med eventuelle utbygginger i 2.etg Vil gi vesentlig bedre varmeisolering og samtidig gi mer dagslys i stuen Gir god adkomst til veranda og hage for rullestolbrukere Begge skyvedører kan åpnes samtidig eller hver for seg, noe som er langt mer fleksibelt og praktisk enn den smale døren vi har i dagens løsning Forslag til vedtak: Sameiermøtet vedtar forslaget til en alternativ fasade i 1. etg mot veranda, i henhold til beskrivelsen på denne siden. Photoshop-skisse

Utbygging av stue under verandaen med ny fasade Photoshop-skisse

Utbygging av stue under verandaen med ny fasade Punkt 9 fra innkallingen: Utbygging av stue under verandaen med ny fasade Vi foreslår at stuen kan bygges ut under verandagulvets fulle dybde Stuen får 7-8 kvadratmeter ekstra areal og blir lettere å innrede Det skal benyttes samme fasadeløsning som beskrevet for punkt 8 Det støpes betongulv i forlengelse av eksisterende stuegulv Ytterkanten av det støpte betongulvet isoleres slik at det ikke blir en kuldebro. Utbyggingen må ha egnet festemulighet for markise Forslag til vedtak: Sameiermøtet vedtar forslaget om utbygging av stue i 1.etg under verandaen, i henhold til beskrivelsen på denne siden. Photoshop-skisse

Tips til de som ønsker å søke om fasadeendring/ Utbygging 1. juli 2015 trer nye enklere byggesaksregler i kraft. Flere ting trenger ikke lenger søkes om. Kommunene plikter å behandle søknader innen kortere frister. Muligens lurt å avvente. Ta en prat med Servicetorget i Asker kommune. Les også oppskriften på hvordan søke: https://www.asker.kommune.no/Bolig-og-eiendom/Byggesak/Hvordan-soker-du/ Gratis kurs for de som ønsker å bygge ut hos Asker kommune 29. April kl 18-21 https://www.asker.kommune.no/Bolig-og-eiendom/Aktuelt-bolig-og-eiendom/Kurs-for-deg-som-skal-bygge/ Vi oppfordrer beboere som ønsker å søke om samme type fasadeendring/ utbygging om å samkjøre Styret kan være behjelpelig med å sette folk som ønsker å søke om det samme i kontakt med hverandre. Send epost til j.e.vinje@gmail.com Unngå at flere sender samme søknad, den første søknaden som går gjennom setter standarden i sameiet. Lag egne søknader for henholdsvis punkt 7, 8 og 9 – ikke slå alt sammen i èn samlesøknad. Send søknaden til styret først slik at en godkjenning derfra kan legges ved søknaden. Prøv å forhandle frem en bedre pris hos forhandlere og håndtverkere. Det er gode mulighet for kvantumsrabatt om flere skal bygge ut samtidig. Photoshop-skisse