Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SMÅ SCENER En liten reise gjennom det vakre landet vårt. Der vi besøkte 7 bibliotek, snakket med bibliotekarer, noen ganger kultursjefer, andre ansatte.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SMÅ SCENER En liten reise gjennom det vakre landet vårt. Der vi besøkte 7 bibliotek, snakket med bibliotekarer, noen ganger kultursjefer, andre ansatte."— Utskrift av presentasjonen:

1 SMÅ SCENER En liten reise gjennom det vakre landet vårt. Der vi besøkte 7 bibliotek, snakket med bibliotekarer, noen ganger kultursjefer, andre ansatte og kanskje noen brukere.

2 RENNEBU BIBLIOTEK, BERKÅK
Vi spurte om åpningstider, hva som skjer

3 MELDAL BIBLIOTEK, LØKKEN
Hvem er der når, hva er utfordringer med lokalet, hva fungerer bra?

4 SNILLFJORD BIBLIOTEK, KROKSTADØRA
Vi registrerte: hvor ligger lokalet i forhold til andre funksjoner på stedet. Skole, butikk. Sentralt eller ikke så sentralt? Synlig eller ikke så synlig?

5 HITRA BIBLIOTEK, FILLAN

6 FRØYA BIBLIOTEK, SISTRANDA

7 ÅFJORD BIBLIOTEK, ÅRNES

8 AGDENES BIBLIOTEK, LENSVIK

9 REGISTRERING AV LOKALER
Plantegninger av alle lokalene. Ikke i målestokk.

10 INNGANGER Alle hadde en eller flere innganger

11 GANGLINJER Ganglinjer. Som det er lurt å forholde seg til når man møblerer.

12 FASADER MED VINDU DAGSLYS INN, UTSIKT UT OG BIBLIOTEKETS ANSIKT UTAD
Vinduene er der biblioteket møter det som er utenfor. Det er bibliotekets ansikt utad. Og det er der biblioteket kan lokke folk inn. Det er gjennom vinduene vi får dagslys og utsyn. Hvordan er dagslyset i lokalet? Hvordan utnyttes det? Enkel registrering.

13 VEGGER UTEN VINDU OMRÅDE FOR KOMPAKT MØBLERING
Der det ikke er vindu er det tette vegger. Kan det møbleres tettere og mer kompakt her? Med hyller fra vegg til vegg og fra gulv til tak.

14 Ganglinjer, vindusfelt og kompakte hyller blir utgangspunkt for møblering av lokalene.

15 KOMPAKTMØBLERT OMRÅDE PLASSERING AV MØBLER SOM IKKE ER LETT FLYTTBARE
Kompaktmøblerte områder. Det er bøkene og hyllene de står i.

16 FLEKSIBEL T MØBLERT OMRÅDE LETTE OG LAVE MØBLER, OVERSIKTLIG, SLIPPER DAGSLYS INN, MYE GULVPLASS
Og områder som enkelt kan ryddes for alle møbler når det er behov for det. Alle møblene som står her til vanlig bør være lave og lett flyttbare.

17 FORSLAG TIL ETABLERING AV KOMPAKT OG FLEKSIBELT OMRÅDE I ”VÅRE” BIBLIOTEK
Forslag til etablering av kompakt og fleksibelt område i ”våre” bibliotek. Eksisterende situasjon til venstre. Skisseforslag til høyre. Berkåk.

18 Løkken

19 Snillfjord

20 Fillan

21 Sistranda

22 Lensvik

23 Årnes

24 BIBLIOTEKENE LØKKEN, BERKÅK OG SNILLFJORD
Neste fase: Teste konseptet på Løkken, Berkåk og Snillfjord. Målriktige tegninger og møbler.

25 FLEKSIBLE AREAL Fleksible areal

26 KOMPAKTE AREAL Kompakte areal

27 TRE KATEGORIER MØBLER: 1) TUNGE MØBLER 2) LETTE MØBLER
Tre kategorier møbler. Tunge møbler. Lette møbler som man kan flytte og som ikke hindrer dagslys og oversikt over lokalet. Mest mulig gjenbruk.

28 3) MØBLER FOR AKKURAT DET BIBLIOTEKET
Møbler for akkurat det biblioteket. Identitetsskapende møbel kan være noe som biblioteket mangler. Eller noe som fyller ut det som mangler i en møblering. Trenger ikke være dyrt. Gjerne laget av lokale håndverkere. Eller av skoleelever gjennom samarbeid med skolene. Eller på dugnad. I tillegg til å være spesielt for biblioteket bør det helst lages av noen som har eller får en forankring til biblioteket. Skape eierskap i lokalmiljøet.

29 LØKKEN BIBLIOTEK Nå. Opprinnelig tegning med eksisterende møblering tegnet oppå. Det nærmer seg virkelighet.

30 TELLE OPP EKSISTERENDE HYLLER OG ANDRE MØBLER.
Nøyaktig oversikt over eksisterende møbler.

31 UNDERSØKE I TEGNING DET VI KOM FREM TIL I SKISSEFASEN.
Eksisterende møblering. Forslag til grunnmøblering tunge møbler. Møblene som ikke er i bruk står utenfor. Det er de lett flyttbare.

32 HVORDAN KAN MAN BRUKE BIBLIOTEKET MED DEN GRUNNMØBLERINGEN?
Grunnmøblering tunge møbler. Grunnmøblering med alle møbler. Bare noen hyller til overs. Gå gjennom scenarioer.

33 BRUKE MEST MULIG AV EKSISTERENDE MØBLER
BRUKE MEST MULIG AV EKSISTERENDE MØBLER. STEDER SOM BLIR TIL OVERS KAN BLI FOR NYE MØBLER Grunnmøblering alle møbler. Plassering av bøker. Under arbeid sammen med bibliotekar Marit.

34 NYE MØBLER NYE STEDER Steder som blir «til overs». Kan være benkested, hyllemøbel, søylekasser. Utarbeidet sammen med biblioteket. Skal prøve å få snekkerlinja på Meldal yrkesskole til å bygge benkemøbel. Er i kontakt med Lium snekkerverksted, lokal bedrift om å lage resepsjon. Åpning «nytt» bibliotek trolig rett over sommeren.

35 EN FREMGANGSMÅTE En fremgangsmåte. Hvordan er beliggenheten? Hvordan er veggen mellom ute og inne? Planløsning, egner den seg for inndeling i kompakt og fleksibel sone? Rydde og telle. Teste på papiret for å finne en møbleringsløsningen som kan romme mange ulike bruksmåter. Skape eierskap i lokalmiljøet ved å bruke lokale bedrifter, aktivisere skoleelever, samarbeide med andre organisasjoner på stedet. osv


Laste ned ppt "SMÅ SCENER En liten reise gjennom det vakre landet vårt. Der vi besøkte 7 bibliotek, snakket med bibliotekarer, noen ganger kultursjefer, andre ansatte."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google