Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ROM I SLOTTSPARKEN FOR BOSTEDSLØSE

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ROM I SLOTTSPARKEN FOR BOSTEDSLØSE"— Utskrift av presentasjonen:

1 ROM I SLOTTSPARKEN FOR BOSTEDSLØSE
STUDIUM FOR DESIGN, ARKITEKTUR OG KOMMUNIKASJON 2011 EMNE: ARKITEKTUR OG ROM Ellen Homb Bay

2 REDE/HULE Min 1. tanke var å bruke trærne og utforme noe som kunne henge, - høyt eller lavt. Dette for å få soveplassen opp fra bakken og det blir varmere og sikrere. Trærne i parken «ER» parken og jeg tenker at en del av løsningen på oppdraget er å forholde seg til trærne.

3 «DEN HULE STAMME» Hule, stammelignende former til å krype inn i. Sylinderne er tenkt satt opp inntil trær og kan vippes ned ved bruk. Overflaten er tenkt med både kontrast og likhet til stammen.

4 Stammeformen er videreført i en ettroms hule på «føtter».
SAMMENTRYKT SYLINDER Stammeformen er videreført i en ettroms hule på «føtter».

5 KUBE PÅ KUBE Samme grunn-ide om ettroms kryp-inn, hvor flere kan plasseres sammen og oppå hverandre for å utnytte godt egnede områder. Mange av trærne i parken står i klynger, - danner rom, og jeg tenker kubene som en utfyllende del av rommet. Noen soveplass-trengende vil like å sove nede, og noen vil like å komme opp i «høyden».

6 «NOE MYKT OG NOE HARDT» Velger å gå videre med den ovale formen. Den representerer noe «naturlig» samtidig som jeg vil prøve å få frem et kontrasterende uttrykk.

7 ARBEIDSMODELL Ser for meg den ovale formen med kontrasten trekant. Trekanten kan brukes både som vindu og dør.

8 Det får meg også til å tenke på gammelt tømmerhoggerliv!:
«TREET» Treet fasinerer meg både der det står, og som emne for utallige produkter. Det får meg også til å tenke på gammelt tømmerhoggerliv!:

9 TØMMERHOGGER-KOIA Enkelt, men tak over hodet for skogsarbeideren. Den hadde en liten vedfyrt ovn, 2 benker og en bordplate. Mulig å overnatte, men mest brukt til spising og varme . Arkitekturen beveger seg mot ovalen og sylinderen. Vindu og dør i hver sin ende.

10 DET FLYTTBARE HUSET Koiene hadde ofte meier for å kunne flyttes/dras fra sted til sted ettersom tømmerhogsten også flyttet seg.

11 SKISSE TIL INNREDNING I dette snittet viser jeg hvordan den ovale formen kan utnyttes innvendig. I tillegg til soveplass kan jeg tenke meg benk og bord.

12 SNITT 2 Jeg vil bruke kuldegrop-effekten for å få det så varmt som mulig uten annen oppvarming. To mulige høyder for soving og en halv-vegg som gir en «forgang». Trekant-formene er dørløsningen. (Burde vært stiplet!)

13 «PLAN OG SNITT» Hytta sett både ovenfra og fra siden. Skisse for endelig plan og snitt.

14 Hyttas grunnform er tenkt støpt i glassfiber
Hyttas grunnform er tenkt støpt i glassfiber. Her er det satt inn stendere (hvis de kalles det når de er horisontale!?) for 20 cm isolasjon, og vindusformene i taket er tydelig.

15 Isolasjonen er på plass
Isolasjonen er på plass. Likeså plater på veggene og skilleveggen til «gangen». Det isoleres ikke i bunnen. Her skal kulda krype ned og det skal være små hull for å kunne rengjøre med mye vann. Vannfaste plater i innredning.

16 Endeveggene skal ha blank overflate være i forskjellige farger
Endeveggene skal ha blank overflate være i forskjellige farger. Hver hytte sin farge. Viser her to alternativer. Tak og vegger er gjort klar til «flis»-legging.

17 Overflaten på tak-veggen skal assosiere til trestammen og er inspirert av bl. a. stavkirker. Jeg ser for meg å bruke malmfuru som tjærebrees. På bildet til venstre sees det perforerte gulvet i forgangen som skal «hjelpe» den kalde lufta å synke ned. Hytta boltes fast i betongsokler som ved inngangen også fungerer som trapp.

18 PLASSERING AV ROMMET/HYTTEN
Jeg tenker meg en plassering ved denne treklyngen. Ved å plassere hytten med østre langside rett bortenfor det smale treet i midten, blir inngangsdøren mot syd og litt skjermet fra gangstien. Det kan også være fint å sitte på trappen i solen midt på dagen.

19 FUGLEPERSPEKTIV I MÅNESKINN
Hytten sett fra nord-øst.

20 ROMMET/HYTTEN SETT FRA SYD-ØST

21 Noen detaljer er ikke helt på plass og overgangen mellom endevegg og tak-vegg ser derfor uferdig ut. Her skal det være vannbrett/beslag i rødfarget bly. Flere detaljer rundt bygget vil jeg vise ved presentasjonen Ellen Bay

22


Laste ned ppt "ROM I SLOTTSPARKEN FOR BOSTEDSLØSE"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google