Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sandstuveien borettslag

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sandstuveien borettslag"— Utskrift av presentasjonen:

1 Sandstuveien borettslag
www Boligbyggelaget Usbl Sandstuveien borettslag Informasjonsmøte Fasader og balkonger Trond Hagen

2 1962

3 Usbl teknisk avdeling Trond Hagen
Usbl har lang erfaring i rådgiving og prosjekt- og byggeledelse vedr. bygningsrehabilitering Futhark arkitekter

4 Utgangspunkt for prosjektet
Bygningene er ca 55 år gamle Fasader rehabilitert for ca. 30 år siden Ikke vedlikeholdt Styret har sett et stort vedlikeholdsbehov av sameiets bygningsmasse. På bakgrunn av dette er Usbl engasjert til å bistå styret med vurdering av tiltak og prosjektledelse for de tiltak som evt. velges. 1962

5 Oppgradering i Bratlikollen boligsameie
Usbl i samarbeide med Futhark har utarbeidet et forprosjekt på oppdrag av styret. Rapporten er basert på bl.a.: visuell befaring av bygningsmassen. Tidligere undersøkelser av bl.a. Hjellnes Consult Erfaringstall fra Usbl og fra bl.a. Sintef Byggforsk Følgende elementer er vurdert i samråd med styret: Drenering Fasader på langvegger Gavlvegger(kortvegger) Inngangspartier Balkonger

6 Drenering Drenering er original fra byggeåret.
Styret har erfart noe fukt i kjellere. Forventet levetid er år, avhengig av type. Gjeldende drenering i byggeåret er betong eller tegl-rør, med kort levetid. Veggene mangler grunnmurplast Det er en stor fordel å drenere når det ikke er balkonger på veggen.

7 Fasader Etterisolert med 5cm og utlektet platekledning for ca 30 år siden. Veggene er slitt og plater løsner. Spiker løsner fra treverk bak platene. Kuldebroer ble ikke eliminert. Isolasjon avsluttet over gulv i 1.etasje. Mangelfull vindtetting Rester av gamle balkonger stikker ut igjennom isolasjonen.

8 Inngangspartier Tak over inngang og hjørne med skifer(søppelsjakt) er kuldebroer. Det planlegges nye inngangspartier, men samme utforming Opprinnelige dører er solide, og det hentes inn pris på oppussing.

9 Inngangspartier - callinganlegg
Ved etterisolering av inngangspartier må callinganlegg demonteres. Pga. alder vil da hele anlegget bli byttet ut, dvs. både utedelen, kabler og i leiligheter.

10 Balkonger - balkongrekkverk
Balkongene ble byttet ca. 1985 Dagens balkongrekkverk fremstår som lite pene. Balkongene er lett konstruksjon i aluminium. Dette gir støyproblematikk ved bruk og ved temperaturforskjeller. Balkongene må demonteres for å etterisolere og kle veggene. Arbeidene kan få konsekvenser for bl.a. markiser sideglass osv.

11 Totalvurdering Fasader, balkonger og drenering har en alder og tilstand som tilsier tiltak. Det er en stor fordel å se dette i sammenheng. Ved valg av utførelse og materialer legges det vekt på funksjon og vedlikehold, i tillegg til kostnad. Ny utforming tar sikte på å bringe borettslaget inn i fremtiden, men med utgangspunkt i opprinnelig arkitektur.

12 Nye fasader og balkonger - forslag

13 Nye balkonger - forslag
Betonggulv Fundamentert til bakken Rekkverk i plater med farge og ikke gjennomsiktig glass En høy sideskjerm på hver balkong mot innsyn. Størrelse på balkong kan endres noe for besparelser. Endelig fargevalg tas av styret.

14 Nye balkonger Skisse bæresystem med søyler.

15 Oppsummering - Hovedpunkter i prosjektet
Ny drenering alle blokker Skifte all etterisolering og fasadeplater Nye inngangspartier og calling Bytte balkonger Nye balkonger, nytt rekkverk, sideskjerm, lampe på balkong Mulighet for . Markiser, enten til alle, eller den enkelte kan kjøpe i prosjektet Stikkontakt på balkong, som den enkelte kan kjøpe selv. Kostnad vil variere fra leilighet til leilighet

16 Beregningen ut i fra 3% rente over 30 år
Kostnader Ut i fra forprosjektet har styret valgt å presentere 2 alternativer. Foreløpige kostnadsberegninger/budsjett : Beregningen ut i fra 3% rente over 30 år Endelige priser får man ved innhenting av tilbud fra entreprenører i konkurranse. *) Ovenstående er totale prosjektkostnader og inkluderer: Entreprisekostnad, Prosjektadministrasjon, Uforutsett, Byggherrereserve Alt. 1: Drenering, nye fasader, balkonger, lamper, calling Kr ,- Alt. 2: Som over, men inkl. markiser til alle Kr ,- Felleskostnad Pr Økning Alt. 1 Økning Alt. 2 Seksj. 1 2.478 565 645 Seksj. 36 3.180 725 828 Seksj. 29 4.114 938 1.071

17 Videre prosess – eksempel på fremdrift
Informasjonsmøte: Generalforsamling/vedtak: Prosjektering: kvartal 2017 Tilbudsutsendelse: 2 kvartal 2017 Kontrahering: kvartal 2017 Byggestart: kvartal 2018 Ferdig: kvartal 2018 Fremdrift vil bl.a. avhenge av beslutningsprosesser, kommunale godkjenninger og kapasitet hos valgt entreprenør.

18 Spørsmål?


Laste ned ppt "Sandstuveien borettslag"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google