Missional menighet – missionale kristne Tiden – kallet - veien Hva kommer dette til uttrykk i vår kultur – her hos oss? Fotfeste kan svikte.. Vi kan.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ledelse i den lokale kirke Seminar om menighetsutvikling og ledelse Seminar 20.mars MF.
Advertisements

1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Hvordan kan vi forstå menighetsutvikling i norsk folkekirke? Harald Hegstad Bergen 2. februar 2010.
Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
Eldsterådets visjonstenkning for Kristiansand Frikirke
Fra ord til liv August 2012.
Dialog med barn i førskole- og småskolealder.
”Se, vi går opp til Jerusalem”
MUV i Asker menighet Årsmøtet 28. april MUV I Asker menighet • 4. september 2012 besluttet Asker menighetsråd at vi skulle delta i prosjektet Menighetsutvikling.
«Er vi på nett? – Trosopplæring ut til konfirmantfamiliene » Stiftelsen Kirkens Familievern1.
KIRKEN – ET MØTESTED PÅ VEIEN I ET FLERKULTURELT MILJØ.
1. En øvelse i kjærlighet Harald Kaasa Hammer Knattholmen
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Teologiske perspektiver på menighetsutvikling Harald Hegstad 4. mars 2009.
HER ER VI NÅ Visjonære tanker.
Religioner og livssyn i dag
Menigheter i Forvandling
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Velkommen til lederkurs kveld 2 på BMB
Inkludering i idrettslaget Muligheter og utfordringer Inkluderingskonferanse, 14 – 16 januar Mozafar Amini.
Smittende tro Det kommende året vil vi fokusere på: Hvordan…
Menigheter I Forvandling Brobygging mellom menigheten og vår tids kultur gjennom evangelisasjon – fra begivenhet til prosess.
Hvorfor FRIBU FRIBUs visjon: ”Vi bygger åpne fellesskap der barn og unge blir sett, møter Jesus og utrustes til å leve som hans etterfølgere” FRIBU = FRIkirkens.
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted.
Kurs om Mukulamesse for barn og familier i Voie kirke torsdag 13
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Diakoni og trosopplæring
Tre håndfuller vann for livet.
Trosopplæring for alle uansett funksjonsnivå
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Kristiansand Frikirkes visjonsdokument Vedtatt av menigheten 28. september 2011, redigert sept
Fra ord til liv Fra ord til liv februar 2012 februar 2012.
Hva vil vi med planverk og menighetsutvikling i Den norske kirke Jens-Petter Johnsen Kirkerådets direktør.
Hva skal ledes i menigheten? Noen refleksjoner om hva som særpreger menighet til forskjell fra andre institusjoner og organisasjoner Ledelse.
Menighet i bevegelse En prosjekt- presentasjon. Prosjektets målsetting Bidra til å forstå og svare på de utfordringer det er å være misjonerende kirke.
Smittende Tro Del Vær deg selv.. Pausebilde.
Folkekirke langs nye veier. … gjør disipler, i fellesskap, langs nye veier…” (jf. Matt. 28,19) ”Mens dere går…
Tenk på din skaper mens du er ung Lyngen menighets trosopplæringsprosjekt.
Vekst etter kriser. Bodø 13. juni Odd J. Eidner
18. aug – 9. sept Hvorfor? Stortingsvalget 2013 blir et verdivalg. Jesus sier at hans kirke er verdens lys og jordens salt. Derfor er det ingen.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
Barnehagen som språkarena
Mange drømmer om: Flere unge familier som begynner å gå jevnlig til gudstjeneste? Barn som får opplæring i kristen tro som en forlengelse av dåpen? At.
Ordet poesi betyr stemningsfullt, lyrisk, versediktning.
Ue.no Våre familier FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
VERDENS VIKTIGSTE OPPGAVE
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Lek og Læring i barnehagen
Konfirmasjon i Helleland menighet
BARNAS BARNEVERN 2020.
Konfirmantundervisning i Hole menighet 2012/2013
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Pietismen og konfirmasjonen ”Å vekke folket” Pietisme kaller vi den retningen som kom til Norge på begynnelsen av 1700-tallet. Pietistene.
Runar J. Liodden – prest i Modum Kristine Aksøy – seksjonsleder Kirkerådet Svend Klemmetsby – prost i Nordre Sunnmøre prosti.
Kristine Aksøy Leder av seksjon for barn, unge og trosopplæring Kirkerådet.
V Status, utfordringer og strategier. for Den norske kirke 2015 – 2018, vedtatt av Kirkemøtet: Mer himmel på jord Kirken vitner i ord og gjerning om.
Ommund Rolfsen april Litt om Naturlig menighetsutvikling (NaMu) Les heftet ABC i Naturlig menighetsutvikling.
Informasjons- innhenting Satsingsområder Tiltak Ringvirkninger Systematisering Forberedelser Rapport med endrings -forslag Implementering Januar 16 –september.
-en stor familie av nasjonale kirker
Hvem er vi Hvorfor er vi Om demens Fokusområder Tilbud Demensplan 2020
Hva har Jesus med dette å gjøre?.
Konfirmasjon i Helleland menighet
Hva er et menneske? Å tro at «menneskets hensikt er å arbeide» får andre konsekvenser for livet, enn å tenke at «menneskets hensikt er å bygge gode relasjoner»
Antikkens filosofer 8. trinn
Å dele Jesus – Gud søker den som er fortapt, Lukas 15
Bli elevmentor i Drømmeskolen!
JELØY MENIGHET HVA ER VI SKAPT TIL Å VÆRE HVA ER VI SKAPT TIL Å GJØRE.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Den norske kirke for “nordmenn”
Utskrift av presentasjonen:

Missional menighet – missionale kristne Tiden – kallet - veien Hva kommer dette til uttrykk i vår kultur – her hos oss? Fotfeste kan svikte.. Vi kan få en holdning av at ”alt var bedre før” Vi kan miste vår identitet som kristne Menigheten mister frimodigheten

OPPLEVER:  Marginaliseringen av kirken  Privatiseringen av troen og troslivet  Troens får mindre virkeområde - 10% av livet  Det moderne prosjekts nederlag  Nyreligiøsitetens mange ansikter Kan missional tenkning hjelper oss til:  Å finne helhet i det kristne vitnesbyrdet, så kirken ikke reduseres til en klubb.  Et reflektert fokus på menighetens identitet og oppdrag.

Missional menighet – missionale kristne Tiden – kallet - veien En missional menighet handler i sin kultur på samme måte som en misjonær gjør i et fremmed land

Kirken i pressområder Evangeliserende menighet Missional menighet En evangeliserende menighet er gjerne en menighet som ser sitt oppdrag og har et evangeliseringsperspektiv, og som søker å virkeliggjøre dette i form av et evangeliseringsprogram eller konkrete aktiviteter. Med en misjonerende menighet tenker vi på en menighet som har restrukturert alt den gjør med den hensikt å være misjonerende og møte menneskene i sin kultur. Ikke bare evangeliseringen, men også gudstjenesten, trosopplæringen, lederoppfølging osv. En misjonerende menighet tar det ikke for gitt at mennesker i vår tid forstår det grunnleggende i et kristent verdensbilde. Kjenner til at det å bygge en kristen identitet i vår kultur ikke uten videre er lett. Vet at det å bygge disipler i vår tid tar tid og krever grundig opplæring.

Missional menighet – missionale kristne Tiden – kallet - veien Kallet Forstå seg på det samfunnet vi lever i Se hvordan Gud arbeidet på tilsvarende steder Sammen finne Guds unike visjon for menigheten Tilpasse, være innstilt på å lære ettersom vi går frem

Kirken i pressområder Lokalmenigheten Et godt sted å være… Et godt sted å høre til… Et godt sted å bygge fra… Underbibelsk menighetsforståelse?

Menighetsutvikling Hva er vi kalt til å være? Våg å legger planer ut fra svarer på spørsmålet? Hva skal vi være?

Tilnærming Hva vil kommunen At kirken skal være for byen?

Menighetsutvikling Hva er vi kalt til å gjøre?

Tilnærming Å jobbe sammen…. Mot mål

 Luk 19,10 …og Menneskesønnen er kommet for å oppsøke det som var fortapt, og frelse det."

Tilnærming Gudstjenestene

Missional menighet – missionale kristne Et annerledes gudstjenestearbeid Bli synlig i arbeid med en gudstjenesten som formidler:  Fortellingen  Ikonet, bilde  Opplevelsen, deltagelsen  Liturgi, frihet  Bygge fellesskap innenfra

Keltisk modell fra…  Fellesskap til…  Tjeneste og samtale til…  Tro, Invitasjon og avgjørelse Romersk modell fra… Presentasjon Presentasjontil… Avgjørelse Avgjørelsetil… Fellesskap Fellesskap – Belong (tilhøre) – Become (være) – Believe (tro)

Tilnærming Inkludere flere i oppgavene Å jobbe med frivillighet… Frivillig stab Hva er det? Hva jobber en med? Hvordan jobber man? Deltagelse i gudstjenesten Oppmuntring – styrke menighetsrådet

Søker vennlige gudstjenester Et naturlig kommunikasjons og samvær ”språk” Skape en ”nytteverdi” av menigheten i lokalsamfunnet Fra evangelisering til en missional menighetstenkningen Levende engasjert i kulturen Bruker noen missiologiske verktøy Nabolaget Konfirmasjonen Aktivitet som kontaktpunkt Troen som en ”vei” Engels skala og omvendelse som en prosess Tydelig teologi: Folkekirke og disippelkirke Tiltrekkende spiritualitet Omvendelsesteologien Kontaktene våre Forståelse av misjonssituasjonen

Tilnærming SUPERONSDAG SUPERSØNDAG NÆRHETEN MELLOM DISSE BYGGE OPP RUNDT DISSE FÅ FAMILIER TIL Å OPPLEVD DET GREIT Å VÆRE EN DEL AV GUDSTJENESTEN Fokus på FAMILIEN

Tilnærming Diakonigruppe De eldre HEL-arbeidet Hva skal vi være for byen… Fokus på DIAKONI

Tilnærming Fokus på UNGDoMMEN KUFA TEN-INN

Tilnærming En menighet to kirker To kirker: FRYDENDAL og RISØR Kort avstand…. To profiler? Hva er vanskelig….

Formidle en følelse av at dette betyr noe for oss! Skape en følelse av at folk er velkommen!

Tilnærming Fokus på trosopplæring