Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

JELØY MENIGHET HVA ER VI SKAPT TIL Å VÆRE HVA ER VI SKAPT TIL Å GJØRE.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "JELØY MENIGHET HVA ER VI SKAPT TIL Å VÆRE HVA ER VI SKAPT TIL Å GJØRE."— Utskrift av presentasjonen:

1 JELØY MENIGHET HVA ER VI SKAPT TIL Å VÆRE HVA ER VI SKAPT TIL Å GJØRE

2 Vi hadde behov for en ny strategiplan.
Vi ble presentert for muv-Borg på en strategisamling i menighetsrådet. Noen synes dette virket spennende og tjenlig. «Hva er vi skapt til å være – og hva er vi skapt til å gjøre» - et spørsmål vi gjerne ville finne svar på. Menighetsrådet ble med.

3 Var alle positive? Nei…… Noen i staben er negative i kjølevannet til diverse reformer. Noen jobbet mye med trosopplæringsplanen og var lite motivert for nytt planarbeid. «Det er jo så bra det vi gjør…hvorfor endre…dette er velprøvet gjennom mange år».

4 STYRINGSGRUPPEN Leder av menighetsrådet, sokneprest og daglig leder ville være med. To fra menigheten – en som har vært frivillig lenge en som ikke er så aktiv lenger.

5 HVORDAN TEGNE ET BILDE AV MENIGHETEN?
VI INVITERTE TIL MENIGHETSFEST

6

7 SKATTEKISTE HVA ER JELØY MENIGHETS SKATTER
HVA ER DIN BESTE ERFARINGER I MØTE MED MENIGHETEN FORSLAG FOR FRAMTIDEN SKATTEKISTE

8 SKATTER I Jeløy menighet

9 Tilbakemeldingene SKATTEJAKTEN: Mye positivt – var det overraskende?
Nei, vi hadde jo spurt de som var våre medarbeidere og faste brukere av kirken. - Men viktig å få høre hva folk synes er viktig. De som var på festen opplevde det fint å bli spurt, få komme med det de synes var viktig.

10 ERFARINGER I MØTE MED MENIGHETEN

11 ERFARINGENE I MØTE MED MENIGHETEN
Viktig tilbakemeldinger når vi skal beskrive menigheten. Men vi fikk jo i første omgang bare høre fra våre «venner» og «aller nærmeste». ØNSKER FOR VEIEN VIDERE Her kom det viktig tilbakemeldinger på ting vi kunne gjøre.

12 Spørreundersøkelse Spørreundersøkelsen vår ble sendt på mail til
konfirmantforeldre 2 kull, korforeldre foreldre som siste året har hatt barn med i trosopplæringstiltak En gruppe som kommer til kirken når de skal følge barn som har oppgaver Ganske mange svar, men fremdeles fra en gruppe som er positive i utgangspunktet. Bekreftet skattene og erfaringene fra medarbeiderfesten, lite innspill til endring.

13 STATISTIKK Ga oss viktig informasjon om tendenser: Gudstjenestebesøk
Mange tilstede, men tendensen er at det blir færre som kommer Konfirmasjon Ser vi ligger lavere enn gjennomsnitt i Borg Dåp Lave tall, mange medlemmer som ikke døper barna sine. Offerpraksis Spennende å se utviklingen i forholdet offer til eget arbeid/ offer til andre

14 Erfaringer: Krevende å formidle at menighetsutviklingen først og fremst skulle være et kartleggings og strategiarbeid. Konstruktivt å være en gruppe som over to år setter seg ned sammen og snakker om hva og hvordan menigheten skal drive sitt arbeid og gjøre sine prioriteringer. Klarte ikke helt å ikke «gjøre noe». Har startet med voksenundervisning for det ble etterspurt – vi måtte gripe sjansen. Gudstjenesten – også her er tilbakemeldingene om å ha en del kveldsgudstjenester blitt tatt til følge – vi forsøker det. Mange ideer på bok – noen vil kanskje bli satt ut i livet.

15 Hva har blitt resultatet?
Får vi endret de som var negative? Kanskje, vi har jo ikke satt i gang med noen store reformer. Og der vi vil gjøre noe er det ikke fordi en liten gruppe ønsker det, men fordi vi har fått innspill fra grasrota. Hva har vi fått? Vi nærmer oss å få en strategiplan ved å bruke de verktøyene vi har blitt presentert for i muv-konseptet. Ved å beskrive og vurdere menigheten ut fra de fem dimensjonene ved å være menighet. Å være menighet ved tro Å være menighet i verden Å være menighet i fellesskap Å være menighet ved deltakelse Å være menighet i bevegelse.

16 Har vi fått svar på spørsmålet: Hva vi som menighet er vi skapt til å være og skapt til å gjøre?
Nei – ikke ett svar? Men spørsmålet er heller ikke ferdig stilt. Men vi har fått noen svar på: Hva vi er Hva vi skal fortsette å være Hva vi skal jobbe for å bli Og noen svar på: Hva vi gjør Hva vi skal fortsette å gjøre Hva vi kan droppe å gjøre – og nye ting vi kan starte opp med.


Laste ned ppt "JELØY MENIGHET HVA ER VI SKAPT TIL Å VÆRE HVA ER VI SKAPT TIL Å GJØRE."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google