Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Konfirmasjon i Helleland menighet

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Konfirmasjon i Helleland menighet"— Utskrift av presentasjonen:

1 Konfirmasjon i Helleland menighet

2 Hvorfor har vi konfirmasjon?
Hva skjer i konfirmanttiden? Undervisning Hver 14.dag er det konfirmantundervisning om ettermiddagen i Helleland kirke. Hvordan en konfirmanttime er, varierer fra tema til tema, men den kan inneholde undervisning, samtale, oppgaver, konkurranser, lek, film, sang og kanskje en liten overraskelse… Konfirmantene får ”Konfirmantbibelen” som er både Bibel og konfirmantbok i ett. Denne bruker vi i timene. Gudstjenester Konfirmantene er med på minst 8 gudstjenester i løpet av konfirmantåret. 4 av disse er spesielle konfirmantgudstjenester som alle konfirmantene deltar på. Én er en vanlig gudstjeneste der konfirmantene har oppgaver. De tre siste er det valgfritt når og hvor du vil gå. Hvorfor har vi konfirmasjon? Når noen blir døpt i kirken, tegner presten korsets tegn på den døpte til et vitnesbyrd om at han/hun skal høre den ”korsfestede og oppstandne Jesus Kristus til og tro på ham.” Men for å kunne tro på Jesus må du vite noe om hvem han er og hva det vil si å tro på ham. Derfor tar menigheten, sammen med foreldre og faddere på seg et ansvar for å lære opp de som blir døpt. Konfirmanttiden er en del av dette. Du som er konfirmant vil få lære mer om den kristne tro og få delta praktisk i noe av menighetslivet. Du må fremdeles ta dine egne valg – også når det gjelder hva du vil tro på – men med konfirmanttiden håper vi å gi deg et bedre grunnlag når du skal velge.

3 Konfirmantleir Å reise på tur og gjøre kjekke ting sammen er også en del av konfirmanttiden. Fellesskap er viktig i menigheten, derfor er det også viktig i konfirmanttiden. I februar/mars reiser vi på konfirmantleir til Lunden i Sokndal. Dette er en annerledes måte å bli kjent med hverandre på og mange opplever slike turer som et høydepunkt i konfirmanttiden. Diakoni Diakoni(praktisk kristen nestekjærlighet) er også en del av det du som konfirmant vil lære noe om. Dette gjør vi ved å samle inn penger for Kirkens Nødhjelp en gang på våren. Hvilket prosjekt disse pengene går til, varierer fra år til år

4 Hvem kan være konfirmant?
Alle som vil kan være konfirmant, men for å delta på konfirmasjonsgudstjenesten i mai må du være døpt. Hvis du ikke er døpt, er det mulig å bli døpt i løpet av konfirmasjonstiden. Gi beskjed om det er aktuelt når du melder deg på. Hva nå? Gå inn på - > Konfirmasjon og fyll ut påmeldingsskjemaet innen 1.august(Gjerne med én gang, så glemmer du det ikke…) Velkommen som konfirmant i Helleland menighet!


Laste ned ppt "Konfirmasjon i Helleland menighet"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google