Regjeringens havnestrategi og endringer i havne- og farvannsloven Årsmøte Nettverk fjord- og kystkommuner 2015 Pia Farstad von Hall, fagleder havn.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Oppsummering kontrollaksjoner i 2010 Byggavfallskonferansen februar 2011 Qno Lundkvist /Klif og Astrid Holte/Fylkesmannen i Hordaland Klima-
Advertisements

IK-Bygg på web: Formål IK-Bygg web skal bidra til å avdekke avvik i forhold til helse, miljø og sikkerhet. Det stilles strenge krav til hvilken forfatning.
Bakgrunn for metodebeskrivelsen •Behovene i det kommunale fagmiljøet –Et felles, åpent og forpliktende sett av funksjoner og oppgaver som skal løses i.
Prosjekt KomUt Kommunal utbredelse av meldinger
Offentlige anskaffelser og interkommunalt samarbeid
Kurs for opplæring av rådgivningsfarmasøyter er klart til bruk
Skoleeier – was nun? Hva tenker fylkeskommunen som forvalter og eier om fagskolen nå?
| 1 Øyeblikkelig hjelp Prosjektdirektør Jon Hilmar Iversen Helsedirektoratet –
Kommunale foretak, hva og hvorfor?
Statsråden Framtidens lokaldemokrati Hvilken rolle og mulighet skal kommunesektoren ha? Regjeringens tanker for framtidens lokaldemokrati.
EU-utvidelsen Arbeidsinnvandring og kampen mot sosial dumping Statssekretær Kristin Ørmen Johnsen, Kommunal- og regionaldepartementet.
Arbeidsgiverrollen - politisk og administrativt
Morgendagens kompetanse
Vergemålsreformen Fylkesmannen overtar som lokal vergemålsmyndighet fra 1.juli 2013 v/ seksjonssjef Janne Woie Informasjon til hjelpeverger og verger i.
1 Statssekretær Dag-Henrik Sandbakken Hamar, 5. desember 2005 Framtidas regioner og kommuner - regjeringas målsettinger, forsøk og erfaringer så langt.
1 Er næringspolitikk god kommunepolitikk? Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Småtinget, Kongsberg 28. august 2003.
Hva er - og hvordan utvikle en samkommune? Kort om prosjektet og hvilke problemstillinger rapporten berører.
Dialog om kommunal og regional planstrategi Marit Moe, KS Midt-Norge/Nord-Trøndelag, rådgiver
1 Dag Henrik Sandbakken statssekretær, 12 K strategiseminar, Langesund 2006 Nye regioner, kommunenes muligheter?
Organisering av elektronisk samhandling – hvordan få det til ? Svein Erik Wilthil, KS.
Oppsummering av FOU - prosjekt
EØS-avtalen og kommunalt handlingsrom Innlegg på Åpen landskonferanse, Nei til EU Stavanger 11. mars 2007 Av Seniorforsker Arild Aurvåg Farsund International.
HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010.
Hvor går barnevernet? Landsmøte norsk barnevernlederorganisasjon (NOBO) Gardermoen, april 2012 Anne Jensen, KS Anne Jensen, KS KS Omstilling og.
Norwegian Ministry of Modernisation Fornyelse av velferdssamfunnet Morten Andreas Meyer Moderniseringsminister YS-konferansen oktober, 2004.
Samvirke innen offentlige tjenester Pleie- og omsorg FoU-prosjekt nr
Bærekraftig utvikling Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Juridiske rammer for interkommunalt samarbeid – en oversikt - v/adv. flm. Jostein Selle, KS Advokatene Høstkonferansen KS Østfold – Sarpsborg 19. – 20.
- lokale og regionale bedrifter som utfører viktige samfunnsoppgaver Styremøte i NKFF 13.okt Bjørg Ravlo Rydsaa, Direktør Tlf E-post:
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Boligutfordringer i Oslo og Akershus Innlegg ved politisk rådgiver Roger Iversen Kommunal- og regionaldepartementet.
Havbrukspolitikk for økt norsk konkurransekraft Aqua Nor 9. august 2005 Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen.
Modernisering, effektivisering og forenkling i fiskeri- og kystforvaltningen Nordland Fylkes Fiskarlags årsmøte, Bodø 24. september 2004 Politisk rådgiver.
Hvordan kan stat og kommune være brobyggere mellom offentlig sektor og innbyggerne? Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Servicekonferansen 2003.
Lokalpolitisk handlingsrom Strategikonferansen februar 2010 Gunda Johansen, Hovedstyret KS.
1 Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Trondheim, 14. januar 2005 Om gulrot, pisk og hva regjeringen vil med kommunene.
1 Statsråd Erna Solberg, Viten og verdi, Oslo Utfordringer til Oslo-regionen.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Oppgavemeldingen Kommunal- og forvaltningskomitéen 14. april 2015 Gunn Marit Helgesen, styreleder KS Tore O. Sandvik, leder fylkesordførerkollegiet.
Årsmøte Fiskarlaget Vest Fiskeri- og kystminister Svein Ludvigsen Bergen 12. mai 2005.
Ue.no Studentbedrift Høyere utdanning FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Roller og spilleregler. Du skal representere innbyggerne Du har en styringsrolle Du har en folkevalgt lederrolle Du har en arbeidsgiverrolle Du er en.
NAV Vennesla Innlegg av SKA ved Gry Lægraid Sørensen.
Norsk Post- og Kommunikasjonsforbund Organiserer ca hvorav ca medlemmer er ansatte i følgende selskaper: Posten Norge A/S DnB NOR.
Ny ishall på Risenga Rådmannens innledning til formannskapet
Flyktninger – Hva kan tiltaksbedriftene bidra med? Johan Martin Leikvoll.
Samvirke innen offentlige tjenester
Oppsummering av FOU - prosjekt
Samhandling for effektive planprosesser
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Velkommen til strategimøte
Hva gjør kommunene for å bekjempe arbeidslivskriminalitet?
Enhetsfylke i Møre og Romsdal
Evalueringens problemstillinger
Bærekraftig samfunnsutvikling
Klubbens styrearbeid i praksis
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Hva er - og hvordan utvikle en samkommune?
Evalueringens problemstillinger
Samvirke innen offentlige tjenester
Oppsummering av FOU - prosjekt
Havne- og farvannslov- utvalgets forslag til ny lov
Norsk Fosterhjemsforenings 35 års jubileum
Debattgrunnlaget 2015 Drammen kommunes svar og innspill til KS i forbindelse med årets mellomoppgjør Drammen kommunes kontaktperson: Fungerende forhandlingsleder.
Kjetil Hestad, ordfører Tysnes kommune 25. november 2013
Frode Kyrkjebø, dagleg leiar, KS Sogn og Fjordane
Foto: Jernbanedirektoratet
Utskrift av presentasjonen:

Regjeringens havnestrategi og endringer i havne- og farvannsloven Årsmøte Nettverk fjord- og kystkommuner 2015 Pia Farstad von Hall, fagleder havn

Problemstillinger Regjeringens havnestrategi Utpekt havn Havnekapital Fire modeller Fiskerihavner til kommunene Revidering av havne- og farvannsloven Godsprosjektet

Hva er sentralt for havnene i 2015? Havnene har gått fra å være forvaltning til å bli forretning med stort forvaltningsansvar Kamp om arealet lokalt – havnevirksomhet flyttes EØS-regelverket Loven må svare på de utfordringene havnene og eierne av havnene har! Et samlet regelverk skal gi rammer for trygg og effektiv forvaltning

Havnestrategien – en invitasjon til dialog Enklere havnestruktur Utpekt havn Stamnett havn Forvaltning av havnekapital Fire modeller Revisjon av havne- og farvannsloven Fiskerihavner til kommunene

Loven fra 2010 – noen observasjoner Siste lovrevisjon med ikrafttredelse 2010 har bidratt til en profesjonalisering av havnene, men det er utfordringer Beregning av anløpsavgift og grunnlaget for egne vederlag – utydelighet Mottaksplikt – hva gjelder? (Betalingsnekt/miljøutfordringer) Forlatte fartøy - blir liggende Sjøpant Forsikring Identifisering av eiere Regelverket knyttet til havnekapitalen

Statlige fiskerihavner til kommunene? Et stort ansvar å overføre fiskerihavnene – over 700 stykker hvorav ca 240 aktive. KS forutsetter at det utarbeides en oversikt over fiskerihavnene og deres tilstand før en eventuell overførsel gjennomføres. KS forutsetter at det følger midler med som gjør kommunene i stand til å overta ansvaret for fiskerihavnene.

Dette ønsker KS og KS Bedrift Havn utredet Alternative eierformer av havnene som bidrar til å nå kommunenes mål om effektiv havnedrift og god arealforvaltning. Kommunale flaskehalser for mer effektiv sjøtransport. Hvilke juridiske rammebetingelser gjelder for driften av havnene ved valg av ulike løsninger? For eksempel konkuranseutsetting av containerdriften.

Viktig med tett dialog! Skal innholdet i revidert have- og farvannslov bli et bedre verktøy for myndighetene og havnene er det viktig med en tett dialog mellom partene. Kunnskap om havnenes virksomhet er grunnleggende for å kunne utforme lover som gir levelige rammevilkår for havnene. En god prosess gir et godt resultat!