Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva er - og hvordan utvikle en samkommune? Kort om prosjektet og hvilke problemstillinger rapporten berører.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva er - og hvordan utvikle en samkommune? Kort om prosjektet og hvilke problemstillinger rapporten berører."— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva er - og hvordan utvikle en samkommune? Kort om prosjektet og hvilke problemstillinger rapporten berører

2 2 Om samkommunen En samkommune innebærer at kommunene går sammen om å opprette et felles politisk organ med administrasjon og fagenheter for felles løsning av oppgaver Organisering av kommunale oppgaver gjennom samkommunen kan være et alternativ til sammenslutning og tradisjonell organisering av samarbeid

3 3 Bakgrunn for prosjektet Verdal og Levanger kommune har gått sammen om å utvikle Norges første samkommune: Innherred samkommune Utviklingen av samkommunen er et nybrottsarbeid som er unikt i norsk sammenheng KS har støttet utviklingsarbeidet Formålet med rapporten er å gi kommunene kunnskap om samkommunen

4 4 Problemstillinger Hva er en samkommune og hvorfor er den aktuell i dag? Hvordan utvikle en samkommune? Hvordan kan ansvaret for plan- og arealforvaltning ivaretas i en samkommunal modell? Hvilke konsekvenser kan samkommunen ha for kommunen?


Laste ned ppt "Hva er - og hvordan utvikle en samkommune? Kort om prosjektet og hvilke problemstillinger rapporten berører."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google