Det flerkulturelle samfunnet

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
M&M (Migrasjons Memory)
Advertisements

LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Hvorfor skal du stemme? Skrevet av Hallvar Furø, Digital Medieproduksjon i Halden
I.
Beskyttelse av miljøfordrevne i Norge Nansen Ung, 7.juni 2011, Utviklingshuset, Vikram Kolmannskog,
Hva er migrasjon og hva gjør Røde Kors Ungdom?
5 Kultur.
Fra ord til liv August 2012.
HELSE OG LIVSSTIL.
Møre og Romsdal. 2 Ligger det et bedehus eller et kristelig forsamlingshus (ikke kirke) i nærheten av der du bor? (n=502) i prosent.
- roller og forventinger
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
Etiske modeller - hva er det?
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Prøve-muntlig for Bjørn 10a
Mangfold og det flerkulturelle samfunn
Å lykkes eller være lykkelig?
Sør-Afrika KFUM Tensing
Velkommen til Det Norske Utvandrersenteret
SKOLEHVERDAGEN I ET FLERKULTURELT PERSPEKTIV
Fagskole i kommunehelsetjenester 2011
Rolighetsmoen barnehage
HVEM TJENER PÅ ARBEIDSINNVANDRINGEN? OXLO-KONFERANSEN 2012.
Kjært barn har mange navn IKS v/ Ronald Nolet.
Diskrimineringsvernet i barnekonvensjonen og i norsk rett
EN FLERKULTURELL SKOLE
6 Kulturmøter.
Kapittel 27. Minoriteter i Norge
Eli Løkken, Helsetilsynet i Nordland Merete Steen, Statens helsetilsyn
Rett og galt Kapittel 8 – Horisonter 8.
Religioner og livssyn i dag
Fra ord til liv April 2010.
Kapittel 8 Hovedpunkter.
Hvorfor jobber PRESS med asyl?
Intervju med de voksne 1. Hvordan tolker dere begrepet identitet? 2. Hvordan jobber barnehagen med språk, kultur, religion og mat? 3. Hvilke.
Tvangsekteskap 20.Mai 2009 Av Shilan Shorsh.
Integrering og arbeid mot tvangsekteskap 12.Juni 2009 Av Shilan Shorsh.
Det norske utvandrersenteret
Kjønnsrelatert forfølgelse Vikram Kolmannskog, Juridiske Fakultet, UiO, 2010.
100 lure ord å lære.
Litterære virkemidler
Møte med det norske arbeidsmarkedet.
Tekster om tro og livssyn
Workshop Sosiodynamisk fagkonferanse HiL 20. mai 2008.
Undervisningsopplegget
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Stjernemennesker på Jorden
Missional menighet – missionale kristne Tiden – kallet - veien Hva kommer dette til uttrykk i vår kultur – her hos oss? Fotfeste kan svikte.. Vi kan.
BARNAS BARNEVERN 2020.
Shanti - Er det sider ved ditt religiøse liv du synes er for privat til å snakke om? -...[tenker lenge] jeg synes det med menstruasjonen. I India er det.
1 Nasjonale målsettinger ved bosetting og integrering av flyktninger Tromsø 11. mars 2004 Statssekretær Cathrin Bretzeg.
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Likeverd som prinsipp, utfordringer og muligheter Pedagogiske konsekvenser for likestillingsarbeid og toleransebygging i barnehager (og ellers) Forelesning.
Lørdag 6. desember :00 – 11:45Forelesning (i) 11:45 – 12:00Evaluering 12:00 – 12:30pause 12:30 – 13:30Forelesning (ii) 13:30 – 14:00Bråk og uro.
Retten til utdanning Med vekt på eksempler fra Afrika sør for Sahara.
Det flerkulturelle samfunnet Norge er et flerkulturelt samfunn. Svært forenklet betyr det at det bor folk fra mange kulturer her. I denne sammenhengen.
Samfunnskunnskap: Det flerkulturelle samfunnet Kapittel 4. s Dette skal vi se nærmere på: Hva er kulturkonflikt? Hva er fordommer Hva er rasisme?
MR-utfordringer i migrasjons- og asylpolitikk Styreleder Trygve G. Nordby.
SOS-BARNEBYER BARN PÅ FLUKT. ET TRYGT HJEM 134 LAND.
| Kulturmøter og kulturkonflikter. Hva er kultur? Kultur er samfunnets språk religion tenkemåte kunnskaper.
«Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg» (Mt 25,40). «Fra ord til liv» April 2016.
INNOVASJON OG ENTREPRENØRSKAP FOR DET GRØNNE SKIFTET
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Mangfold – fra besvær til begjær Hvordan skape gode flerkulturelle arbeidsmiljø Arbeidsmiljøkonferansen i Ulvik, 6-7 oktober 2004 Forskningssjef.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Asylprosessen
Den norske kirke for “nordmenn”
Danning og voksenrollen i barnehagen
Hva er TOLERANSE? A. Misforstått oppfatning av toleranse:
Utskrift av presentasjonen:

Det flerkulturelle samfunnet Uke 45 - 46

Mål Hva rasisme er Forskjellen på rasisme og fordommer Forskjell på en innvandrer, flyktning, og asylsøker Hva integrering betyr Hva segregering betyr.

Et samfunn med mange kulturer Hva er egentlig norsk kultur? Hvor mye av det som vi tenker på som typisk norsk, er egentlig kommet hit med folk som har flyttet til landet Gjenstander Tradisjoner Språk Kulturkollisjoner Et møte mellom to kulturer kan bidra til større åpenhet og nysgjerrighet – men også konflikter og hat Kjenner vi eksempler på dette?

Rasisme og fordommer Rasisme er når man har forestillinger om at ulike folkeslag har forskjellige personlige egenskaper, og at dette helt eller delvis skyldes medfødte forskjeller – et eksempel på dette er det jødene opplevde under krigen Fordommer er holdninger som kan endres Se eksemplet om Frida side 69 Rasisme er forbudt i Norge

Innvandring Folk som flytter til Norge Flyktninger Innvandringsstopp i 1975 – familiegjenforening Unntak, innbyggere i EU-land – kan fritt søke seg arbeid i Norge Flyktninger Hver dag flykter tusenvis av mennesker fra hjemmene sine Flyktninger i eget land Flykter til andre land Når går man fra å være innvandrer eller utvandrer til å bli flyktning?

Flyktninger FNs definisjon av begrepet flyktning: En flyktning er en person som befinner seg utenfor det land han eller hun er borger av, ut fra velbegrunnet frykt for å bli forfulgt på grunn av rase, religion, nasjonalitet, medlemskap i en sosial gruppe eller på grunn av politisk oppfatning, og som er ute av stand til, eller på grunn av slik frykt er uvillig til, å be om sitt lands beskyttelse

Asylsøkere Ordet asyl betyr egentlig ”fristed for forfulgte” Utenlandske statsborgere som kommer til Norge, har vært utsatt for politisk eller religiøs forfølgelse i hjemlandet – har krav på asyl her i landet Norske myndigheter må avgjøre og finne ut av hvem som er forfulgt og har bruk for asyl, og hvem som ”bare” drømmer om et bedre liv Humanitært grunnlag Syke Ansvar for små barn Medmenneskelige hensyn

Å leve sammen Integrering Segregering Lære språk Kultur Ha forståelse for ulikheter Respekt og toleranse Segregering Å holde folk fysisk atskilt Ulike rettigheter Eksempel USA (frem til 60 tallet) og Apartheidstyret i Sør Afrika