Oppsummering fra temamøte mellom AU/VT og Konsernstyret 17. august 2006.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Advertisements

Fra Arbeidsprogram til Årsmelding
Ledelse i UB God morgen! På en skala fra 1-10 …
Fra prøving og feiling til
BRUKERMEDVIRKNING, INDIVIDUELL PLAN OG ANDRE ENKLE TING Lakselv 15 september 2009  Brukerorganisasjon for LARiNord 1 Vidar Hårvik MARBORG.
22 tips for den faglitterære forfatteren
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Forventninger og videre arbeid…...
Normer, verdier og holdninger
Fra prøving og feiling til
MOT til å LEVE MOT til å si NEI MOT til å BRY SEG
Veiledning av elever / lærlinger
Ny i styret: Ombud i praksis Veiledningskurs i organisasjons- og styrearbeid.
Risikovurdering Systematisk HMS – arbeid dreier seg om mestring av risiko, for å unngå skader og sykdom Mestring av risiko- redusere eller fjerne.
Vi får Norge til å gro! Fornying av Norges Bondelag – på hugget Uttalelse fra Nordland.
Mestring og forebygging av depresjon
Ved Jan og Synne Platander Elverum 29/10
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
START. Debatt for mer mangfold, mer aktivitet og bedre demokrati i Norges største parti..
- Hvordan bidra til helsefremmende samfunnsutvikling i kommunene?
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Lørenskog Idrettsforening
Hvem er vi? Hva skal Bydel Grünerløkka være?
Rolighetsmoen barnehage
1 Sosialkonsulenten Tilrettelegging av velferdstiltak/informasjon for internasjonale studenter.
BMS på gausdøl BUKERUNDERSØKELSER DIALOG VIRKSOMHETSSTYRING
Regionale seminarer om økonomiske virkemidler i samhandlingsreformen og styringsdata Direktør Gudrun Haabeth Grindaker, KS.
GRUPPEARBEID FORVENTNINGER.
Kvalitetssystem ved Høgskolen i Molde
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
Personalforum Delprosess III: Økt samarbeid på tvers av nivåene Oppsummering Vi bidrar.
IPT - Telemark Kartleggingsprosjekt IPT Paul Alfsen Njål Myrseth.
Elevundersøkelsen 2008 Resultater Sauda Vidaregåande skule.
Velkommen til tariffkonferanse og nettverkssamling Holmenkollen Park Hotel
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Vedlegg 2 Fjorårets budsjettsprosess - alle komiteer ® (rev:2.0.58) Fjorårets budsjettsprosess - alle komiteer
Styret – hjertet i foreningen
1Næringslivsringen strategiplan 2002 STRATEGIDOKUMENT OKTOBER 2002 Innhold Næringslivsringens ( NLR ) formål Næringslivsringens langsiktige hovedmål Næringslivsringens.
Mål og prioriteringer for rekrutteringsarbeidet Svein-Erik Dippner Klubb- og medlemsutvikling, D2260.
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
KOMMUNIKASJON Grunnleggende kommunikasjonsteori
Grunnleggende brukermedvirkning Lysark til studieplan Sosialpolitisk påvirkningsarbeid – Mental Helse Studieplannummer
Foreldreutvalget for grunnskolen i Levanger ( FGIL ) * FGIL er valgt for å være et koordinerende og felles ledd for alle Foreldre arbeidsutvalgene (FAU`ene)
Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel på foredraget, o.l. her. Erfaringer med SAP Seminar Åse Berg Studie- og forskningsseksjonen SVT-fakultetet.
Kvalitetsklubb – NFF regi
Hvilke familietilbud trenger de yngste
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
LP-modellen fra et rektorperspektiv
1 1 Informasjonstiltak fra Studieavdelingen Tilbakemelding etter innspill fra studieveiledersamlingen 16. mai 2006 Studiedirektør Hilde Skeie Studieveiledersamling.
Modellkommunene Hva er unikt?
Kommune/bydel vår. Effektivitet? Altfor mye tid brukes til intern administrasjon og problemh å ndtering. Hverdagen preges i stor grad av "den sjuende.
Unge utforskere La ungdom ta grep i eget liv
Drop-In metoden En metode for å veilede elever til en mer positiv elevrolle Fra bekymring til forandring gjennom samtale, veiledning og oppfølging Utviklet.
Oppfølging av driftsstyreskoleringen 2015 Program.
Arbeid i valgkomite og nominasjonskomite på fylkesplan i Sp
Hvorfor organisasjon? Hvorfor har dere engasjert dere?
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
ALLEMED. Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi allerede for å inkludere? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Hvilke første skritt kan vi ta? 5.Avslutning.
DISEN SKOLE STRATEGISK PLAN INNLEDNING Strategisk plan viser våre satsingsområder for Oslo kommune legger føringer for hovedområder Osloskolen.
Velkommen. Agenda Velkommen og presentasjonsrunde Mandat LMU og SKU, ved Kari Kort gjennomgang Hva skiller utvalgene/ hvor er fellesnevnerne? Drøfting.
Seksjonskonferansene
Er LMU i praksis studentenes viktigste organ?
Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.
Tilbakemeldinger fra deltakere på
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Samtaletrekk B – Samarbeid
Samtaletrekk B – Samarbeid
Ledelse VÆRE ROLLEMODELL SETTE RETNING ENGASJERE GJENNOMFØRE Forstå
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Utskrift av presentasjonen:

Oppsummering fra temamøte mellom AU/VT og Konsernstyret 17. august 2006

Evaluering av samarbeidet 1. Hvordan fungerer det i praksis ? 2. Hvordan og på hvilke området har det utviklet seg ? 3. Hvordan kan samarbeidet forbedres og forsterkes ytterligere ?

1. Fungert bra, spesielt mellom AU og konsernstyre Alle studentrepr i konsernstyre på de fleste VT-møter Studentene i konsernstyre og AU kommuniserer godt – tett dialog Hele konsernstyret prøve å møte på VT-møter innimellom Flere fra adm. møte på VTs opplæringsmøte (i det minste for å si ”hei”) De formelle linjene fungerer Viktig at hele VT blir klar på rollene Vanskelig å vite hvem i SiT som kan svare på hva – kan gjelde alle studenter, men primært tillitsvalgte

1. Fra måldokument til VT-sak; lite samarbeid med administrasjonen Vanskelige treffpunkt mellom VTs måldokument og SiTs strategier Få uformelle møtepunkt mellom administrasjon og VT-AU SiT bør tilby mer ”facts” og historie ift VTs handlingsplaner Positivt med noen fra konsernstyret på AU-møtene – det bringer frem flere momenter og gode innspill Hvem skal profilere hva? For eksempel valg til konsernstyret og datterselskapene… Diskusjon om hvem har ansvaret… (SiT bruker valget som sjanse til å blæste at ”studentene bestemmer”, mens VT mer rekrutterer kandidater) Mer samarbeid her! Idé om valgkomité (ikke innstillende) – en samarbeidskomité som får fart i arbeidet omkring valg!

2. Viktig også med den uformelle dialogen mellom VT/AU og ledelsen (for å fange opp signaler fra studentene) Samarbeidet har vært utmerket Viktig å skille den formelle og uformelle dialogen Brukerutvalg Rådene – spennende å se hvordan dette utvikler seg AU gjør i større grad vedtak, krever rutine for oppfølging av disse.(Når VT ikke kan samles) VT skal diskutere på seminar om AUs myndighet kan bli tydeligere (rolle- og ansvarsavklaring) Konsernstyrestudentene på bakbenken på VT-møtene: ikke uproblematisk for oss studentene; vanskelig balansegang mellom å gi innspill og gi uttrykk for meninger, og samtidig være passiv lytter og ”ta mot” VTs innspill. Vanskelig for VT-medlemmer også å møte gamlingene med masse ekstra innsikt og erfaring på bakbenken. Knut føler seg velkommen på VT-møtene. Fint at administrasjonen blir bedt om å komme og redegjøre for saker når det er nødvendig

3. Styreleder møter i møte mellom adm/ledelsen og AU/VT Hvem inviterer hvem til hva - når? Aktivitetsplaner Informere VT/AU oftere om hva vi har på plakaten framover Skape arena(er) for å utveksle galskap (unngå den kontrollerende atmosfæren) Andre enn studentene i konsernstyre møte på VT-møter Arena for bare relasjonsbygging/sosialt (unngå rollene) – studenterhytta, trene sammen, fiske sammen el.l (gjøre noe konkret felles) Bedre og mer vekt på rolleavklaring for VT ifht AU og konsernstyret.

3. SiTs administrasjon må bli flinkere til å gi VT tilbakemelding på hva som skjer med sakene etter konsernstyrets behandling. Ris og ros meldinger til SiT Adm, det kan være ønskelig for VT å få en oversikt over hva studentene som ris/roser sier om SiTs tilbud Samarbeidsavtalen ikke lenger en fredsavtale Tydeligere at vi jobber for samme mål Fin tone mellom Konsernstyret og VT Vi jobber mer sammen Fint med strategiarbeid

Velferdsaspektet i et strategisk perspektiv 1.Hvordan bør vi i fellesskap jobbe for å sikre gode rammevilkår ? 2.Hvordan skal vi skape en god dialog og et tett, konkret, godt og målrettet samarbeid med utd.inst. ? 3.Hvordan skal SiT skape et tett samarbeid og et felles engasjement med studentene ? 4.Hva er velferd og hvilke tilbud skal vi ha for å dekke studentenes og utd.inst. behov ?

1. Sette samarbeid mellom adm, KS og VT i sammenheng ift lobby – slik at studentene lettere kan bedrive denne aktiviteten best mulig Viktig å se sammenhengene mellom utdanningspolitikk og velferdspolitikk. Hvordan bli bedre kjent med lokale politikere Krysskontakt mellom VT og Studentting / Studentparlament ifht utdanningsinstitusjonenes strategiplaner (bruke studentlederutvalget i Trondheim: Slut). Også mellom SiT og utdanningsinstitusjonene. Observatører på AU-møter ( mellom studentorganene) Sikre gode, langsiktige relasjoner til kommunen og fylket Sørge for en levedyktig og aktiv StudiebyEN- forening Bruke Trondheim Studentråd aktivt Følge opp tett dialog med studentene om lobbying Tett samarbeid med utd.inst om å fronte saker ”Hele” miljøet må enes om sakene og dra i samme retning

2. Rektorer i KS og SiT i LMU: viktig! Tenke sammenhenger mellom SiTs strategier og utdanningsinstitusjonenes strategier. VT/AUs sakspapirer blir tilgjengelige for samarbeidspartnerne Stole på at vi kjemper for det samme Involvere hverandre i prosessene VT – STi/SP osv Campus Trondheim Årlig møte for å diskutere (dekannivå) velferdsstrategi, rekruttering o.l Bedre dialog om internasjonale studenter og avklaringer om ansvar på et overordnet nivå Bedre forankring i egne organisasjoner (nedover) av ting vi er enige om på overordnet nivå Styrene på utd.inst må ansvarliggjøres/aktiviseres i forhold til overordnet velferdsstrategi i Trondheim

3. Bruk av de tilfeldige studentene i kreative prosesser Flott med engasjementet omkring prinsessepengene – hvordan skape dette engasjementet? Friste den jevne student til å være med å mene om bruk av semesteravgiften Største trussel mot engasjementet: byråkratiet rundt SiTs aften (jmf italiensk aften; denne gang for videreutvikling av SiT) Utfordring: må være et reellt handlingsrom og reell innflytelse før tilbudet om å engasjere seg… Mulig å skape flere positive møter mellom ansatte i SiT og studenter? Utnytte dialogen med de vi sponser gjennom sponsorprogrammet Kulturfest for alle! Viser mangfoldet av hva sponsorprogrammet gir! ”Konflikter selger” – synliggjøre skillelinjer og prioriteringsmuligheter Flere studenter i deltidsjobber OBS: husk diskusjonen om valg og måldok. fra forrige gruppearbeid

3. Viktig også med den uformelle dialogen mellom VT/AU og ledelsen (for å fange opp signaler fra studentene) Samarbeidet har vært utmerket Viktig å skille den formelle og uformelle dialogen Brukerutvalg Engasjere flere studenter ved å engasjere brukerne, involvere brukerne Bruke frivillighetskulturen på flere områder Prioritere godt samarbeid med Samfundet og NTNUI SiTkort som ”eierbevis” for studentene, det lønner seg å ha SiT-kortet, rabatter, forsikring, datatilgang og lignende Brukerundersøkelser som aktivitet

4. ”det som får hverdagen til å gli” ”det som skaper økt trivsel” I hvilken grad skal vi være der for alle, og i hvilken grad for de som virkelig har behov? UKA, ISFiT og studentkulturen: er dette velferd? Rett at vi har løfta lista om hva velferd er ift for 20 år siden Trenger vi å følge trender i det vi tilbyr av velferdstjenester – kjøttkaker hver dag? Bruke mer krefter i Bolig på dem som ikke bor hos oss? De tilbud vi har i dag SiT-kort; rabatt til tannlege, buss, kino, SiT Kafeer oa Flere boliger – internasjonale studenter Korte ned køer i kafeene Opprettholde kvalitet Flinkere til å følge med behovsutviklingen og trendene Må i alle fall sørge for at grunnleggende behov dekkes (Maslow) Vi må snakke sammen!