AKAN PRISEN 2005 AKAN I LARVIK KOMMUNE Larvik kommune Ca 40.000 innbyggere Ca 2.700 ansatte (2.200 årsverk) AKAN siden 1993 Vitalisert 2004/2005.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
Advertisements

Vernetjenesten i Kristiansund
Egnet bolig for flyktninger
Mitt selskap og logo KF oppgave Av FLT Student.
Dokumentasjon til telefonmøte fredag 23. april Ny nettløsning En orientering om hva vi lanserer 3. mai Dokumentasjon til telefonmøte fredag 23. april.
Trysil Erfaringen og utfordringer som Syklist velkommen Destinasjon.
KAFFEKURS Tips til behandling av e-post Mars, 2014 Mars 2014.
Unge & Rus eies og driftes av: KoRus-Nord Kompetansesenter rus, Nord-Norge Unge & Rus er utviklet i et samarbeid mellom KoRus-Nord Høgskolen i Bergen.
Kan det lages et felles internkontrollsystem i kommunen. Åre
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
7. Fysisk arbeidsmiljø Jeg er fornøyd med den ergonomiske utformingen av arbeidsplassen min Jeg er fornøyd med inneklimaet på arbeidsplassen.
Hvordan sikre erfaringsutveksling mellom kursdeltakerne?
LO - NHO - staten «Gevinsten ligger i åpenheten» 1.
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
Levanger kommune A rbeidslivets K omité mot A lkoholisme og N arkomani Hvorfor AKAN?  hjelp og omsorg til ansatte med rusproblemer  bedre arbeidsmiljø.
Varsling om kritikkverdige forhold
Av Beate Magerholm, Drammen kommune
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
N OVA K ONFERANSEN : “ BÆREKRAFTIG OMSORG ” Nina Amble, Organisasjonspsykolog/seniorforsker 1.
Norsk Ledelsesbarometer 2013 Presentasjon Ledernekonferansen Lederne Stein Stugu 14/
Kunstner: Oddmund Mikkelsen
NVHs kvalitetssystem Oslo: 2. mai NVHs sentrale prinsipper for kvalitetssystemet •Kvalitetssystemet skal inngå som integrert del av NVHs ledelses-,
Lørenskog Idrettsforening
Lynkurs i SWOT-analyse Roald Bjørklund, Psykologisk Institutt
Kompetente barn og unge
Ansatte er en ressurs avdelingens ansatte må ”bare” inviteres med
ORGANISERING AV AKAN: Nærmeste leder
Arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk
Utført av: Jeppe Flensted HiST Vår 2009
Samhandling i smittevern et tilbud I henhold til forskrift om smittevern i helsetjenesten Liv Torvik.
7/11 bibliotek Basert på oppgave skrevet av Sindre Søreide og Veronicha Angell Bergli.
Hapros vei mot eQuass godkjenning? eQuass. OVERORDNET ORGANISASJON Oppdatert: Godkjent: EL 1) Medlem i ledergruppa 2) Stedfortreder for adm.
Likestilling som strategi ”en mangfoldig bydel i endring”
Landsorganisasjonen i Norge Et mer inkluderende arbeidsliv: Det skal være godt å jobbe Inkluderende arbeidsliv.
Lærlingordningen i Stavanger
Læring prosjektpraksis Førsteamanuensis Prosjektledelse,
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
LIVSLØPSPERSPEKTIV Tigris Barn i rusfamilier Barn som bekymrer
Bakgrunn Det er tredje gangen MMI har gjennomført undersøkelsen i Hamar kommune. Undersøkelsen er nå noe forkortet. I hovedsak lik tidligere års. MMI.
 Sosialtjenestens ansvar etter LOST § 6-1 og § den sier at det koordinerende arbeid i forhold til rusmisbrukere er tillagt sosialtjenesten. - §
Elisabeth Gjerberg Nina Amble
M. Haanæs Slik kan det gjøres Eksempler og resultater fra ulike prosjekt i PRO tjenesten i Holtålen kommune.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
FADDERBEDRIFT EN ORDNING SOM GJØR AT ELEVER BLIR KJENT MED EN BEDRIFT OG EN FADDER GJENNOM LÆRINGSOPPDRAG.
…når resultater betyr noe
100 lure ord å lære.
Spørsmål til diskusjon Hvordan kan vi påvirke holdningene i alle ledd -Se til England? -Den gode samtalen? -Annet.
Vedtatt mai Arbeidsgiverpolitisk plattform - AGP.
Prosjekt Samhandling kommune, lege og NAV sykefravær
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
Fagsamling Prosjekt barn og unge i Hedmark
Evaluering av ledelses- og styringsstrukturen ved Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet Innledning – hvorfor og hvordan evaluere? av dekanus Hans.
Status på oppfølgingsarbeidet i forbindelse med tilsynsrapporten og varsel om pålegg fra Arbeidstilsynet, ”Arbeid for helse” per
Invitasjon til samarbeid - om arbeidslivsrelevans i studieløpet.
Miljøfyrtårn i Troms fylkeskommune Kjetil Kleveland, 30.oktober 2014.
Folkehelseplan (kommunedelplan) for Aurskog-Høland kommune
Kommune/bydel vår. Effektivitet? Altfor mye tid brukes til intern administrasjon og problemh å ndtering. Hverdagen preges i stor grad av "den sjuende.
BARNEFOTBALLKVELDEN BARNEFOTBALLKVELDEN Norges Fotballforbund | Barnefotballkvelden - NFFs nysatsing for 2010 Barnefotballkvelden.
SAS Ground Handling Norway AS Ta ansvar – vis omsorg!
Involvering og forankring av arbeidsgiverpolitikken i Gjøvik kommune. HR – sjef Elin G. Limoseth
Fra ”helvete” til himmelen - eksempel på oppstart og prosess Arbeidsgiverstrategi Grue kommune v/ Anne Berit Gullikstad Kommunalsjef oppvekst (tidligere.
VEIEN TIL LEDELSE LEDERMOBILISERING. Fase 0 Forankre og forberede Ønsket resultat Alle bidragsytere og interessenter er forberedt, engasjert og kjenner.
Arbeidsgiverstrategi og ledelse i Elverum kommune v/Arbeidsgruppa for arbeidsgiverstrategi i Elverum kommune For KS-nettverkssamling
Kontekst: Kompetanseprogram i Familiestøtte Utviklet ved KoRus-Øst. Igangsatt Målgruppe: Tjenesteutøvere og ledere innen rus og psykisk helse i kommuner.
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Arbeidskultur i Drammen kommune
Ny medarbeiderundersøkelse i 2014
Forebygge trakassering i PHA
Sykefravær / personalpolitikk
Telle i kor Telle med 4 fra 4 A – Forarbeid
Utskrift av presentasjonen:

AKAN PRISEN 2005 AKAN I LARVIK KOMMUNE Larvik kommune Ca innbyggere Ca ansatte (2.200 årsverk) AKAN siden 1993 Vitalisert 2004/2005

AKAN i Larvik – hva har vi gjort? Noe nytt og grensesprengende? Nei Tenkt nye tanker? NEI! Vi har satt av tid og ressurser for å implementere Akan i hele organisasjonen – selv om vi har hatt AKAN-ordning i 12 år!

AKAN– hva har vi lagt til grunn? Vi har lagt til grunn: - at AKAN i bunn og grunn dreier holdninger og kulturer – dvs. hvordan vi vil ha det her hos oss. - at AKAN har liten verdi hvis den ikke er kjent og eies av hele målgruppen; alle ansatte, inkludert ledere, verneombud. tillitsvalgte

Organisering av AKAN i Larvik AKAN-utvalget er et underutvalg av HovedAMU AKAN-utvalget er partsammensatt slik: Arbeidsgivers representant Hovedverneombudet Hovedtillitsvalgt HMS-tjenesten 1 representant AKAN-hovedkontakt Ungdomsrepresentant

Ambisjoner At alle enheter besøkes og at vi gjennom informasjonsarbeidet når mer enn 50 % av kommunens ansatte At AKAN oppleves som et positivt redskap for å opprettholde en sunn bedriftskultur der ansatte bryr seg om, og tar vare på, hverandre

AKAN– Hvordan har vi gjort det? Vi sørget for at retningslinjer harmonerte med kvalitetsystem, personalhåndbok, med mer Vi oppdaterte det vi hadde/utarbeidet nye retningslinjer for håndtering av rusmiddelmisbruk på arbeidsplassen Vi utarbeidet redskap som ville gjøre det enkelt for den enkelte leder å benytte AKAN

AKAN– Hvordan har vi gjort det?(forts ) Det ble utarbeidet standarder for advarsel, AKAN-avtale etter ”føy til, slett, kryss av” metoden Alt av retningslinjer og skejma er lagt på web og innarbeidet i kommunens rutiner og kvalitetsystemwww.aktivhms.no Det ble utarbeidet et info-opplegg

Implementering av AKAN i organisasjonen Vedtatt av HovedAMU Forankret i rådmannens ledergruppe Løpende informasjon til alle ledere om informasjonsopplegget (lederforankring) Tilbud til alle enheter/avdelinger om informasjonsopplegg (3/4time) v/AKAN hovedkontakt.

Implementeringen (forts.) Føring: Alle enheter SKAL ta imot tilbud om informasjon – ikke aksept for å velge bort (pr er ca. 50 samlinger gjennomført) Samme informasjon gis alle enheter

Implementeringen (forts.) Opplegg Faktainformasjon om alkohol/virkninger AKAN-retningslinjer, statistikk, personalreglementet osv, Case, to relevante case drøftes først i smågrupper deretter i plenum Spørsmål og innspill Tidsbruk: ca 45 min.

Implementeringen (forts.) AKAN-hovedkontakt melder om god respons på orienteringsmøtene, med spørsmål, diskusjoner og meningsutvekslinger; ”- grua meg til dette, tenke at dette ble kjedelig, men det var jo interessant og ganske spennende” – er ofte tilbakemeldingen! Casene ”en leder som drikker – og har gjort det lenge” og ”en sykepleier i bakrus som ber om å få jobbe på kjøkkenet en dag” engasjerer!

Dele kunnskap Retningslinjer, skjema og informasjonsmateriell er lagt ut på Vi deler gjerne våre retningslinjer og arbeidsprosedyrer, samt erfaringer med andre. Kunnskap er fantastisk – den vokser gjennom deling!