Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Mitt selskap og logo KF oppgave Av FLT Student.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Mitt selskap og logo KF oppgave Av FLT Student."— Utskrift av presentasjonen:

1 Mitt selskap og logo KF oppgave Av FLT Student

2

3 PUKK-hjulet Fremgangsmåten jeg har lagt til grunn for KF-oppgaven illustreres godt ved PUKK-hjulet. Det begynner med at mål formuleres. Så samles data inn for analyse hvor det er mulig å gjøre forbedringer. ”Muda” blir analyser for å finne årsaker til tap/sløs og lignende. Det lages et prioriteringsdiagram for å finne hva som vi gi størst gevinst og er gjennomførbart. Deretter gjennomføres endringene og resultatet evalueres og, hvis det viser seg å være ”gemba kaizen” implementeres det i standarden for hvordan jobben skal gjøres videre.

4 Planlegging

5 TURMAT Tydelig: Målet er ved fremtidige forsendelser å ha utstyr klargjort i god tid før det skal sendes. Redusere overtid og kostnader. Utfordrende: Å ha alt utstyr klart 1 uke før planlagt/forventet levering er utfordrende! Realiserbart: Målet er absolutt realiserbart, så lenge informasjonen er tilgjengelig i tide. Det er opp til både meg og kunde å tilgjengeliggjør informasjonen. Målbart: Det bør ikke være vanskelig å måle om tiltakene har effekt. En ser bare på tidligere leveranser og sjekker når det faktisk var klart vs fremtidige leveranser. Akseptert: Det er aksepter, det er stort sett meg selv det står på om målene skal aksepteres. Tid satt: Jeg forventer at alle fremtidige leveranse skal være ihht planlagte KF-mål.

6 Planlegging av KF-oppgaven

7 Datainnsamling – se på tidligere jobber

8 5H+1N – Analyse av grunnårsaker som forårsaker muda

9 5M analyse av problemet med make og break hos underleverandør.

10 Pareto analyse av problem

11 Utfør endringer

12 Tiltak og forventet effekt

13 Timeline med bevegelige poster for bedre planlegging av jobber

14 Implementering av MS Project

15 Kontroller/sjekk endringer

16 Kontroll basert på erfaringer
Det viser seg at flere av tiltakene har hatt meget gunstig effekt helt fra starten av. Microsoft Project har gjort kommunikasjon mellom kunde og prosjektet mer langsiktig og tydelig. Programvaren har også gitt oss en mye bedre langsiktig oversikt over når diverse utstyr vil være i bruk og når det vil være ledig. Problematikken med underleverandører hva også kraftig forbedret seg etter at jeg begynte med å bestille tid og personlig tilstedeværelse. Det vil ta 3-4 måneder før effekt av bedre kommunikasjon med varemottak vil vire igjen i antall inkassosaker og lignende, men økt bevissthet på området vil forhåpentligvis forbedre situasjonen. Jeg har i samråd med min innkjøper og varemottaket blitt enige om hvordan vi skal gjøre det i de spesielle situasjonene hvor vare ikke fysisk kommer innom varemottaket.

17 Korriger metoder basert på det som er lært

18 Korrigeringer Ved alle jobber hvor ”hangere” må skrus ”torques” sammen med rør hos underleverandører har jeg satt av tid for personlig tilstedeværelse. Denne praksis vil vedvare til enten vi kjøper vår en buckemaskin(maskin som skrur sammen rør) eller vi finner alternativ leverandør av denne tjenesten. Nye retningslinjer for kjøp av varer – DET SAKL OPPRETTES PO I FORKANT AV KJØP/HENTING. Dette for å unngå inkassosaken og lignende. Ved tilfeller der det kjøpes varer som ikke går innom varemottaket må både prosjektkoordinator og innkjøper være på vakt og underrette varemottak. Det skal tas gjennomgang av sjekklister før alle jobber. Sjekklisten sendes rundt til alle involverte og ber hvor de blir bedt oppdatert med mulige endringer. Vi fortsetter å bruke Microsoft Project og utvider det slik at det omfatter stadig flere verktøy og resurser.

19 Konklusjon KF-oppgaven har åpnet øynene mine. Jeg tror at fremtidige leveranser vil bli mye mindre ”blood, sweat and tears” når de nye rutinene fullt ut implementeres. PUKK-hjulets første rotasjon var en suksess. Nå skal jeg bruke dette videre og løfte prosjektet til neste nivå. Takk for alt jeg har lært!


Laste ned ppt "Mitt selskap og logo KF oppgave Av FLT Student."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google