Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON"— Utskrift av presentasjonen:

1 VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Presenter deg selv, scenariet, og eventuelle gjenstander du vil bruke. FASTSETTE NORMER FOR SAMTALENE Gå gjennom “grunnreglene” for samtalen, som bør inkludere deltakerne må anerkjenne hverandres erfaringer, det som blir sagt skal forbli fortrolig, og alle bør delta aktivt i samtalene EN GOLFTUR MED EN LEVERANDØR INTRODUKSJON VIS DETTE LYSBILDET:

2 VIS DETTE LYSBILDET: EKSEMPEL
Dette lysbildet “forteller historien,” som du eller en frivillig ansatt bør lese høyt. VIKTIGE PUNKTER Som tilrettelegger bør du sørge for å gå gjennom detaljene i den ansattes situasjon og følgene av den før du går videre til neste lysbilde. Sørg for at eventuelle historier de ansatte ønsker å dele er relevante for scenariet du holder på å presentere. EN GOLFTUR MED EN LEVERANDØR EKSEMPEL VIS DETTE LYSBILDET:

3 VIS DETTE LYSBILDET: EN GOLFTUR MED EN LEVERANDØR DISKUSJON
SVAR PÅ SPØRSMÅL Hva ville du gjort dersom du var Siddesh? Merknad til tilretteleggeren: La deltakerne svare fritt og diskutere mellom seg. Er det Siddesh gjør forsvarlig? Siden denne utflukten er forretningsrelatert, kan Siddesh mest sannsynlig delta, men han burde fått lederens godkjennelse i forkant. (Merk- noen virksomheter har spesielle retningslinjer for ansatte som jobber med sourcing). Hvilke mulige problemstillinger og konsekvenser kan oppstå som resultat av det han gjør? Det er to mulige problemstillinger: Leverandøren kan forvente eller be om en eller annen form for fordel eller bedre behandling som takk for invitasjonen. Det er fare for at Siddesh eller andre ved kontoret urettmessig hevner seg på leverandøren (ved å bestemme seg for ikke å gjøre forretninger, osv), dersom golfturen av en eller annen grunn ikke ble noe av. Fordelene ved å delta og bygge nettverk og velvilje kan oppveie for disse risikofaktorene. Det er først og fremst viktig at lederen din vet at du skal delta, og at det er full åpenhet om det hele. Ville omstendighetene vært annerledes dersom: Leverandøren også tilbød seg å betale for flyreisen til golfturen? Ja. Selv om det kan være greit å delta på golfturen fordi det innebærer forretninger, bør ikke Siddesh også ta imot flybilletter fra leverandøren. Det vil telle som en gave, ikke representasjon, og i tillegg en ganske generøs gave. Under spesielle omstendigheter, må forhåndsgodkjenning innhentes både fra leder og HR. Leverandøren til Siddesh ga ham et gavekort i en sportsbutikk på 150 USD i stedet for en invitasjon til golfturen? Ja. Dette ville endret situasjonen fordi dette ikke er representasjon, det vil bli ansett som en gave. Alle gaver som gis eller mottas som har en verdi på mer enn 125 USD bør rapporteres til TycoComplianceForms.com. Siddesh ikke hadde gitt beskjed til lederen sin etter at han takket ja til invitasjonen, men før han booket reisen sin? Ja. Jo før Siddesh involverer lederen sin i avgjørelsen, jo bedre. De burde hatt samtalen før Siddesh takket ja til invitasjonen. EN GOLFTUR MED EN LEVERANDØR DISKUSJON VIS DETTE LYSBILDET:

4 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER
Vis til Tycos policy om interessekonflikter, gaver og representasjon. Gå gjennom disse retningslinjene og minn de ansatte på at det å akseptere generøse gaver fra forretningsforbindelser er uakseptabelt. Det kan skape et inntrykk av at vi forsøker å oppnå, eller å gi, gunstige forretninger ved å gi enkeltindivider personlige fordeler. EN GOLFTUR MED EN LEVERANDØR RETNINGSLINJER VIS DETTE LYSBILDET:

5 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER
Avslutt slik du føler er mest hensiktsmessig, avhengig av ditt publikum, og hvordan de har reagert på og snakket om temaet og eksempelet. Oppsummer diskusjonene du har hørt. Benytt også anledningen til å understreke poengene fra tidligere om at ansatte skal opptre i tråd med Tycos verdier og etikk. Gjenta Tycos policy om interessekonflikter, gaver og representasjon, der denne relaterer til problemstillingene og konsekvensene som ble drøftet i eksempelet. EN GOLFTUR MED EN LEVERANDØR OPPSUMMERING VIS DETTE LYSBILDET:

6 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER EN GOLFTUR MED EN LEVERANDØR
Minn de ansatte på at de ikke er alene når de tar beslutninger, og når de har spørsmål, er det viktig at de tar dem opp med andre. Understrek ressursene som er tilgjengelige for alle ansatte, dersom de skulle få behov for å ta en sak opp på et høyere nivå. EN GOLFTUR MED EN LEVERANDØR HVORDAN TA OPP EN SAK VIS DETTE LYSBILDET:


Laste ned ppt "VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google