Erfaringer fra modellkommuneforsøket

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Legger dagens løsninger for e-meldinger til rette for god samhandling og dokumentasjonsprosess knyttet til fagområdene: Psykisk helsevern, barn, tverrfaglig.
Advertisements

Kvalifikasjonsrammeverk v/ seniorrådgiver Tone Flood Strøm NRT 25.oktober 2007.
Barnas Stasjon – et nettverkstiltak
Nye oppgaver for ergoterapeuter i kjølvannet av Samhandlingsreformen
Behandlingsansvarlig i spesialisthelsetjenesten
Nordnorsk Fagnettverk Hørsel Bodø 6. oktober 2011
Strategisk plan for pasient- og pårørendeopplæring i Helse Nord
Tema 7 FAG- OG SVENNEPRØVER
REKRUTTERING TIL SMIL GRUPPER
Birkenes kommune Tidlig intervensjon.
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
De gjemte og glemte barna Hvorfor denne tittelen?.
Politiske føringer Bolig, utdanning og arbeid Aktivitet og deltakelse
| Veien til egen bolig NFU's konferanse 13. november 2007 | 1 Statusrapport om utviklingshemmedes levekår, tjenestetilbud og rettssikkerhet.
Nordisk tilsynskonferanse
Opplæringstilbud rettet mot pasienter og pårørende Nasjonal kursdatabase.
Erfaringer fra Kristiansand kommune Ved psykolog Kenneth Haugjord
Utekontakten i Bergen kommune /UTE ETTER NYE MULIGHETER/
Et økende problem i skolen?
| 1 Øyeblikkelig hjelp Prosjektdirektør Jon Hilmar Iversen Helsedirektoratet –
Joachim Bjerkvik
Felles innsats mot mobbing
”Jeg har ikke gjort leksene mine-min mor fikk kreft i går” Hvem ser og hvem tar ansvar når barn blir pårørende? Randi Værholm, spesialrådgiver i Kreftforeningen.
Erfaringer med og nytte av tilsyn « Sjølmeldingstilsyn» – Stavanger kommune Helsesøsterkongressen – balansekunst i hverdagen Torsdag 24. april 2014 Torunn.
Det du gjør, gjør det helt Bedre samordning for utsatte barn og unge (NOU 2009:22) Geir Kjell Andersland Hafjell, 17. mars 2010.
Unge gjengangere Et samarbeidstiltak mellom Oslo kommune og Oslo politidistrikt Soria Moria 14 oktober 2008 sammen lager vi et trygt Oslo.
Barn som pårørende – er pasientens barn også vårt ansvar
Karriereveiledning Samhandling mellom NAV og Vest Agder Fylkeskommune.
Kompetansesenter rus Midt-Norge. KoRus Midt-Norge
Endring gjennom ledelse. Politisk styring Vekst og utvikling for barn, unge og familier Politisk styring, gjennom budsjett, lovverk, styringsbrev.
Drammen kommune Anne Bøhm
”Opplæringsprogrammet Pårørende”
Folkehelsearbeid i Nav
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Styringsgruppemøte Borgøy
Barn som pårørende.
Noen nyttige råd og tips – IK - Akvakultur Denne presentasjon er utarbeidet av Fiskeridirektoratet og Mattilsynet i forbindelse med innføring av IK – Akvakultur.
Tanker til den regionale samlingen for opplæringsprogrammet.
I dag snakker vi om psykiske problem:
Informasjon om Skoleprogrammet VIP Denne presentasjon kan vises på:  Foreldremøter  Skolens hjemmeside  Epost til foreldre  På ”classfronter” eller.
HKH – Hurtig Kartlegging & Handling Ingelin Tangestuen - prosjektleder
BAKGRUNN FOR PROSJEKTET
Barn som pårørende – satsning og lovendring Bergen 3.desember Siri Gjesdahl.
Utsatte barn: Kommunenes tilrettelegging for samarbeid Funn fra landsomfattende tilsyn i 2008 Regional konferanse i Stavanger 2. desember 2009 Avdelingsdirektør.
Barn som pårørende.
Hvor går barnevernet? Landsmøte norsk barnevernlederorganisasjon (NOBO) Gardermoen, april 2012 Anne Jensen, KS Anne Jensen, KS KS Omstilling og.
Informasjonsmøte 17. januar 2014
Noen nyttige råd og tips – IK - Akvakultur
SAMBA småbarnsteam - sammen om barna –
Behandlingstilbudet for mennesker med spiseforstyrrelser, IKS erfaringer Møte i NKNS Notater til innspill til diskusjon, basert på IKS erfaringer.
Sør-Odal kommune Prosjekt barn og unge
Fagsamling Prosjekt barn og unge i Hedmark
CAKE session no. 9 SAFEtalk Vårt nye sikkerhetsverktøy.
Barnevernet – Kommunenes stolthet Tidlig innsats og samordning av tjenester til utsatte barn og unge Generalsekretær Randi Talseth.
Hva kjennetegner god ansvarsgruppe jobbing Rakkestad 19 mars 2015
Hva ønsker Regjeringen med barnevernet – hvem gjør hva for å ivareta de unge? Innlegg på dialogkonferanse med ordførere og rådmenn i Sør-Trøndelag, Selbu.
Søknadsrunde Oktober 2005 Forskningsbasert kompetansemegling.
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Et kunnskapsbasert barnevern Innlegg på regional barnevernskonferanse, Hell Kjell Erik Øie Statssekretær
Hovedlinjer og tiltak på barne-, ungdoms, familie og likestillingsområdet Innlegg på fylkesmannsmøte i Bergen Kjell Erik Øie Statssekretær
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
Bakgrunn RISKBA prosjektet i Bydel Ullern
Samarbeid med familien
Oktoberseminar på Solstrand hotell oktober 2009 Familiens Hus Familiens Hus Familiens Hus i Øygarden kommune.
Fylkeslege Helga Arianson 1 Utfordringer i samarbeid og erfaringer fra tilsyn Solstrand 28. oktober 2009 Fylkeslege Helga Arianson.
Utfordringer for pårørende. Hvem er pårørende? Den eller de personene som den psykisk syke oppgir skal være det Pasienten kan velge fritt hvem som skal.
Egenvurdering av økonomisk stønad og råd og veiledning til unge mellom 17 og 23 år Laholmen 16. juni 2016 Nina Westby Evensen.
Kjell Erik Øie Statssekretær
Vil du vite mer om verktøyet Stafettloggen?
Voksne for Barn Voksne for Barn 2013 Hvem er Voksne for Barn? voksne som bryr oss om barn ideell medlemsorganisasjon etablert i 1960 fremmer.
Utskrift av presentasjonen:

Erfaringer fra modellkommuneforsøket Barn av psykisk syke og/ eller rusmisbrukende foreldre Småbarnsdagane Førde 27.oktober 2010 Regional koordinator Eva Mikkelsen / 04.04.2017

Hva er modellkommuneforsøket? Prosjekt med 26 kommuner i Norge 2007 - 2014 Målgruppe: Barn av psykisk syke og/ eller rusmisbrukende foreldre 0-6 år Kommunene har forpliktet seg til å: - identifisere målgruppen gjennom systematisk bruk av kartleggingsverktøy - gi tilbud om helhetlig, systematisk, differensiert og langsiktig hjelp - integrere arbeidet som del av eksisterende tjenestestruktur i kommunen Modellkommuner i region vest: Førde, Bergen, Askøy, Fjell, Bømlo, Haugesund, Sandnes og Time Regional koordinator Eva Mikkelsen / 04.04.2017

Vi vet nok! Regional koordinator Eva Mikkelsen / 04.04.2017

Ansvar i fellessonen For at barna og familiene skal få best mulig hjelp og støtte der flere aktører er involvert, er det en forutsetning at de som inngår i samarbeidet kjenner de andre aktørenes kunnskap, handlingsmuligheter og hva de gjør i praksis at partene arbeider etter en felles målsetting for hjelpen og støtten til barnet og familien at det er klart for alle involverte parter hvem som har ansvar for hva som skjer og når Regional koordinator Eva Mikkelsen / 04.04.2017

Ansvar på og mellom flere nivåer I ca. 2/3 av rapportene til Helsetilsynet i 2009 beskrives forhold som samlet i hver enkelt kommune utgjør en alvorlig risiko for at barn og unge ikke fanges opp i rett tid Det som kjennetegner flere av kommunene eller bydelene hvor samarbeidet ikke er funnet å stride mot lovkravene, er aktiv ledelse som både bidrar til at det planlegges og som følger opp at det samarbeides Ledere som etterspør samhandling og ikke minst som etterspør effekten av samhandlingen, bidrar til at barn fanges opp på rett måte Helsetilsynets rapport 5/2009 Regional koordinator Eva Mikkelsen / 04.04.2017

Hva innebærer å sikre at det samarbeides om å fange opp barn som har hjelpebehov? Riktig kompetanse Rett ansatt på rett sted til rett tid Kunnskap om og kjennskap til aktuelle samarbeidstjenester Kjennskap til regelverket rundt taushetsplikt Fagpersoner som primært arbeider med voksne har tilstrekkelige rutiner for å fange opp barn Fagpersoner som arbeider primært med voksne deltar i tverrfaglige fora Regional koordinator Eva Mikkelsen / 04.04.2017

Hva kartlegger vi til? ”Jeg er ikke redd for å stille spørsmål om psykisk helse, rus eller vold til de mødrene jeg møter som helsesøster. Men jeg er livredd for svaret, for jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det” Hvem, hva, hvor og når? Mål med iverksetting av tiltak må være at de skal utløse og utvikle foreldrenes omsorgskompetanse, innenfor rammer som sikrer det enkelte barnets behov Regional koordinator Eva Mikkelsen / 04.04.2017

For å skape institusjoner kreves et redskap som kan sette oss i stand til å samhandle ut over stedets og tidens begrensninger. For at institusjoner skal være institusjoner, må de være uavhengig av enkeltpersoner. De må kunne framkalles hvor som helst, når som helst. ”Kaos og kosmos” -Bjartveit/Kjærstad- Regional koordinator Eva Mikkelsen / 04.04.2017