Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Voksne for Barn Voksne for Barn 2013 Hvem er Voksne for Barn? voksne som bryr oss om barn ideell medlemsorganisasjon etablert i 1960 fremmer.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Voksne for Barn Voksne for Barn 2013 Hvem er Voksne for Barn? voksne som bryr oss om barn ideell medlemsorganisasjon etablert i 1960 fremmer."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Voksne for Barn 2013

3 Hvem er Voksne for Barn? voksne som bryr oss om barn
ideell medlemsorganisasjon etablert i 1960 fremmer barns psykiske helse i Norge Voksne for Barn er en ideell medlemsorganisasjon som skal fremme barn og unges psykiske helse i Norge. Organisasjonen ble opprettet i 1960 under navnet ”Mental barnehjelp”, som støtteorganisasjon for ”nervøse” barn. Bak opprettelsen stod en gruppe engasjerte mødre og fagpersoner som ønsket et bedre barne- og ungdomspsykiatrisk tilbud. Hovedmålsettingen var å fremme god psykisk helse hos barn og unge i Norge. I 1996 endret organisasjonen navn fra Mental Barnehjelp til ”Voksne for Barn”.

4 Visjon Alle barn skal tas på alvor. De skal ha en trygg oppvekst med mulighet for å utvikle en god psykisk helse. Alle barn skal ha mulighet til å utvikle en god psykisk helse. De har krav på: - omsorg, trygghet og respekt i familien, i nærmiljøet og i møte med offentlige tjenester - mulighet til vekst og utvikling - å medvirke og ha innflytelse når det tas beslutninger som angår dem Voksne for Barn arbeider med utgangspunkt i at FNs Barnekonvensjon skal realiseres i Norge. Kjernen i vårt oppdrag er å bidra til at barn og unge får en god psykiske helse. Vår oppgave er å arbeide for barn og unges behov, interesser og rettigheter relatert til deres oppvekstmiljø og psykiske helse. Vi arbeider både helsefremmende, forebyggende og rehabiliterende. Vi arbeider for at voksne har kunnskap, evne og myndighet til å ivareta barns interesser og behov. Kjernen i all vår virksomhet er å arbeide for realisering av barns rett til deltakelse, omsorg, behandling og støtte. Psykisk helse er både et eget fagområde og et aspekt i alle sammenhenger og arena hvor barn og unge ferdes. Derfor er vårt nedslagsfelt med mulig aktivitet også like omfattende

5 Noe av det vi har oppnådd:
barn får ha med seg foreldrene sine ved innleggelse på sykehus (1976) lovbestemt forbud mot å slå barn (1987) skolert flere tusen fagpersoner over hele Norge i behovene til barn og unge med psykisk syke foreldre  205 aktive talspersoner i hele landet 2002 

6 Fakta om barn og unge i Norge
Tall fra Folkehelseinstituttet viser at barn tilhører familier hvor minst én av foreldrene har psykiske lidelser eller misbruker alkohol. Av disse har foreldre med alvorlige lidelser. En fersk Sintef-rapport viser at det er nedgang i kommunenes innsats for barn og unges psykiske helse (økonomi og stillinger) Av 1,2 mill barn i Norge så tilhører barn familier hvor minst én av foreldrene kan diagnostiseres for lettere og mer alvorlige psykiske lidelser og/eller rusmiddelavhengighet

7 Vi jobber med: psykososialt miljø i skolen
kompetanseheving – fagpersonell når barn er pårørende barns medvirkning foreldrestøtte LEGG TIL MER SOM EN KAN SI OM LYSBILDET!!! Hvem har ansvar?

8 Mer info?

9


Laste ned ppt "Voksne for Barn Voksne for Barn 2013 Hvem er Voksne for Barn? voksne som bryr oss om barn ideell medlemsorganisasjon etablert i 1960 fremmer."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google