Styringsgruppemøte Borgøy

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Elevenes rettigheter og plikter
Advertisements

Ungdomstrinn i utvikling Ole Johansen Utviklingsveileder Nordkapp, Måsøy, Kvalsund, Hammerfest, Hasvik, Loppa og Alta.
Samarbeid ungdomsskole – UH-sektor
Elsie Brenne, prosjektleder, kst. folkehelsesjef
Læringsmiljø og pedagogisk analyse En strategi for skoleutvikling
PALS – Skoleomfattende tiltaksmodell
Samlokaliserte boliger og store bofellesskap
Fotograf Eiliv Leren © Destiansjon Tromsø
Tilpassa opplæring Utdanningsavdelingen v/Anne Marie Strømhaug
HAUGALANDSLØFTET samarbeid KORUS VEST, Stavanger
Birkenes kommune Tidlig intervensjon.
GÁIVUONA SUOHKAN – KÅFJORD KOMMUNE
Dag Johannes Sunde, Ida Large, Trude Saltvedt, Hedda Huse
Oppfølgingstjenesten Psykisk helse og rus
Lederperspektiv på prosjektet, Framtida nå, les og forstå
PEDAGOGISK UTVIKLINGSPLAN 2008 /2009
Stafettloggen Bedre tverrfaglig innsats
NHO og partnerskap for karriereveiledning
Oppsummering Kvalitetsutviklingsplan
Tidlig inn- opplæringspakka Barn i rusfamilier Barn som bekymrer
Tverrfaglig samarbeid Skien kommune
Haugalandsløftet Møte i styringsgruppen Kari Ugland, samhandlingssjef.
Velkommen til foreldremøte for Vg Ny visjon og nye verdier: Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – Engasjement - Respekt.
Senter for Oppvekst Drammen kommune
Rådmannens forslag til handlingsprogram HKH Rådmannens forslag 1. november 2011 Handlingsprogram
”Norges beste skole” høst 2013 – høst 2016
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Meld. St. 18 (2010–2011) Læring og fellesskap Tidlig innsats og gode læringsmiljøer for barn, unge og voksne med særlige behov.
Barnehageforum 25. april Kvalitetsutvikling barnehage Hva skjer i 2013? Læringsmiljø –Fortsette med tiltak for å implementere formålsparagrafen.
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
Statsbudsjettet Tidsplan St prp 1 – okt Tildelingsbrev - utkast til FM - nov/des Endelig tildelingsbrev – jan/febr Embetsoppdraget fra KD/Udir i.
Kompetanse og rekruttering. Likeverdig og høy kvalitet i alle barnehager Stortingsmelding om barnehagen i fremtiden, legges frem vår Gi tydelig.
Ungdomstrinn i utvikling
VURDERING FOR LÆRING VFL SAMLING NAMSOS.
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
Lesesenteret NASJONALT SENTER FOR LESEOPPLÆRING OG LESEFORSKING Orientering på møtet i Nasjonalt fagråd for lærerutdanning i Levanger,
Prosjektsamling 5. mars Fra julebrevet: – det hjelper ikke å redusere klassestørrelsen dersom lærerne fortsetter med den samme undervisningen. Nordlandsforskning.
Sted/Dato endres i topp-/bunntekstPresentatør/Virksomhet endres i topp-/bunntekst PROSJEKTET: ”BARN I RUSFAMILIER”
Vrimledag/2012 Haugesund, Navn: Torhild Bråthen Tittel: Seniorrådgiver Barnehagen og skolens betydning for barn i en vanskelig livssituasjon.
Velkommen til ”VRIMLEDAG ” 24. April 2012 Haugalandsløftet.
Erfaringer fra modellkommuneforsøket
PEDAGOGISK UTVIKLINGSPLAN 2007 /2008
STRATEGIPLAN LILLEHAMMER-SKOLENE
Presentasjon av Skien kommune 27
Hva er pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)?
Vedtak i bystyret 2008: ”Drammensskolen – Norges beste skole, en skole der hver enkelt elev oppfyller sitt fulle faglige potensial og blir et trygt og.
Sør-Odal kommune Prosjekt barn og unge
Sykkelbynettverket Mer vekt på dialog Foto: Knut Opeide.
Barneverntjenestens Ytre Helgeland avd Alstahaug Situasjon pr
Tilpasset undervisning PPT – sakkyndig vurdering og veiledning
Fagsamling Prosjekt barn og unge i Hedmark
ASK – en rettighet. Hva nå? Hva gjør Statped?
Stortingsmelding 13 Utdanning for velferd – Samspill i praksis
Inkluderende læringsmiljø og pedagogisk refleksjon
Praksiseksempel fra Lørenskog
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Et lavterskeltilbud tidlig i alder og tidlig i vanskeforløp
PRESENTASJON UT AV TÅKA 2015 NASJONALT CANNABISNETTVERK NORGE (NCNN)
Prosjekt og Prosjekt Fokus på overganger Fra barnevernstiltak til voksentilværelse Målgruppe: Utsatt og sårbar ungdom – Ettervern –
Tverrfaglig samarbeid er ditt ansvar! Flink med folk i første rekke Fagnettverkssamling Royal Garden Trondheim, 19.juni 2009 Ann Sissel Misund Nedberg,
Linda Heitmann, Else Kvamme Ramberg og Kristin Uglebakken
Ås kommune God samhandling til det beste for barn og unge i Ås kommune «Ansatte i ulike tjenester møter det samme barnet, hvordan gir vi da barnet et helhetlig.
Rett hjelp tidlig – Kvello Stavanger kommune har startet et treårig prosjekt ( )for å kvalitetssikre barnehagen og bedre samarbeidet mellom det.
Psykologer i kommunene Regional nettverkssamling Vår 2015.
Psykologen i et kommunalt landskap Refleksjoner etter to års arbeid med psykologer i kommune ne Faglig rådgiver Ellen Hoxmark.
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Kompetanse for mangfold
SAMMEN OM BARN EN MODELL FOR TVERRFAGLIG SAMHANDLING
Tilbakeblikk Kompetansetiltak for barnehagemyndigheter
Utskrift av presentasjonen:

Styringsgruppemøte Borgøy 16.11.12

Aktivitet 2012 SePU prosjektet relasjonell klasseledelse igangsatt. Samarbeid med HSH og Haugalandsløftet. Planleggingsdag skolene 24.9. Samarbeid med NordR. 1500 på kurs, 3 arenaer. Lillesund skole akseptert som NAFO fokusskole (nasjonalt senter for flerkulturell opplæring)

HSH Økning i antall søkere til spesped på Haugalandet Samarbeid med UiS om master til nordfylket Utdanning for assistenter under planlegging Samhandling vedr. behov – drøftinger mht etablering av nye tilbud (eks tverrfaglig samhandling knyttet til BTI)

HSH SPEDUREG – Nordplus Hämeenlinna 7.-9.nov

KoRus Vest MI – kursleder opplæring til ressurspersoner i kommunene. Følges opp i 2013 med tilbud om grunnkurs til flere. BTI – bedre tverrfaglig innsats. Haugesund og Tysvær. Stafettloggen. Fornying, forenkling, helhetlig tenkning.

KoRus Vest Samarbeid om fokus på psykisk helse og rusforebyggende arbeid. Drøfting rundt videreutvikling av prosjektet Bidrar til å etablere kontakt med fagmiljø som kan bidra i Haugalandsløftet. RKBU, RVTS m.m. Midler til kurs, eks Karmøy 14. nov. Øivind Aschjem for barnehagene om barn utsatt for vold og traumer. Samarbeide videre om systematikk rundt dette temaet.

Helse Fonna BUP Tilbud om miniforelesninger etter forespørsel fra kommunene. Muligheter for å bruke dette systematisk. Tilbud om å bidra med veiledning i organiseringsprosesser i kommunene. Tilbud til kommunene fra BUP sluses gjennom Haugalandsløftet for å gi bedre oversikt og systematikk.

Statped Økonomisk og faglig bidragsyter Deltar fast i de kommunale gruppene 2 ggr/semester Tilbyr kurs/ miniforelesning i forbindelse med møter i de kommunale gruppene. Bidrar med forelesere på planleggingsdagene for skolene Faste nettverksmøter med PPT Drøftinger rundt utvikling av prosjektet

Informasjonsmateriell Brosjyre, flyer og plakat Nettside: www.haugalandsloftet.no Facebook: www.facebook.com/haugalandsloftet Twitter: https://twitter.com/Haugalandslftet Roll-up

Utfordringer 2013 Tydeliggjøre ansvar for å implementere Haugalandsløftet i de kommunale enhetene. Sette inn i et system som tydeliggjør hvordan Haugalandsløftet henger sammen med de andre tingene kommunene gjør. Felles minimumskrav for hva en kommune må ha på plass?(Eks. kan være ressursteam på hver bhg/skole, plan for det kommunale arbeidet, sette i system, bruke egenvurderingen) Lage kriterier for vellykket gjennomføring av Haugalandsløftet Felles rapporteringmal. Rapportering 2 ggr/år? Felles forståelse av prosesser som virker

Utfordringer Tydeliggjøre pådriverrrollen i interkommunal gruppe og kommunal gruppe. Ansvar og oppgaver. Kommunene har selv ansvar for å bruke mulighetene i Haugalandsløftet. Fokus på prosjektgrupper på enhetsnivå? Delekultur

Planer 2013 Planleggingsdag for lærere 28.1.13 MI til 130 ansatte fagfolk i kommunene (førskolelærere, lærere og andre som jobber med barn og unge i kommunen) NAFO – hvordan bruke mulighetene til felles kompetanseheving? Karlstadmodellen? – etablere nettverk i samarbeid med Statped og ressurspersoner i kommunene?

2013 forts. SePU – barnehageprosjekt er mulig dersom kommunene vil. Hvordan trives barn i barnehage. Veiledning til personalet. SePU – PPT inviteres til fagsamling sammen med PPT i Lillehammer og Østre Toten. Gode prinsipper for undervisning, modell for veiledning, refleksjon over PPT som aktør, forskning om utviklingsarbeid i skolen m.m.

2013 forts. Drøfte med HSH: Matematikkprosjekt? Spes.ped fortsatt i fokus Master? Tverrfaglighet

2013 forts. Rikke Lassen 9.4.13 Kurs i tverrfaglig samarbeid - i ly eller lys av taushetsplikten - Tilbud via KoRus Vest BTI - Visjon om at modellen skal brukes i alle kommunene i Haugalandsløftet. Erfaringsseminar neste år? Begynne med 3 nye kommuner? Mange muligheter for erfaringsdeling. Barn av psykisk syke og/ eller rusmisbrukende foreldre? Symptomer på rus?

2013 forts. Foreldrerepresentant i de kommunale gruppene. Hvordan legge til rette for det? Foreldrekurs? Hva kan kommunene tilby foreldre som strever i foreldrerollen?

2013 forts. Analysekompetanse – f.eks. oppfølging av bruk av Vokal. Systematikk. Hvordan tilrettelegge i klasserommet – se på de praktiske og fysiske forutsetningene for læring. Noe kan legges til pl.l.dag for de mange, andre kurs må tilpasses nøkkelpersoner. Spre informasjon om hvordan kommunene kan bruke tilbudene i Haugalandsløftet.