Velkommen til Medisinsk bibliotek

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Advertisements

Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
1 Arbeidssted, bruk av fasiliteter og - mengde 5.
Litt mer om PRIMTALL.
BankID i Vital Forsikring ASA
Teknologi for et bedre samfunn 1 Asbjørn Følstad, SINTEF Det Digitale Trøndelag (DDT) Brukervennlig digitalisering av offentlig sektor.
B IBLIOTEKSKURS 2 INFORMASJONSSØK KILDEKRITIKK. ATEKST Du finner ATEKST i Fronter eller på bibliotekets forside. Kun datamaskiner på skolen har tilgang.
Ingeniørfaglig innføringsemne Evaluering av gjennomføring høsten 2011 ved HiG, HiOF, HiBu, HiVe og UiA Førstelektor Fred Johansen, HiG.
Litteratursøking i databaser Kurs for videreutdanning AIO 1. år 3.Februar 2009.
Hurra for deg som fyller ditt år...
Sektoranalyse av private høyskoler NPHs nettverkskonferanse, 11. oktober 2007.
Medarbeiderskap + Lean + Strategisk kompetanseplanlegging
Rapportering til departementet Seminar NPH, 16. januar 2007.
Nye ssb.no Nordisk statistikermøde, København, august 2010
Meta-analyse Frode Svartdal UiTø April 2014 © Frode Svartdal.
Sykehuset Innlandets satsingsområde
Integrering av informasjonskompetanse i undervisningen ved UiB Utdanningsavdelingen og Utdanningsutvalgets engasjement i UBs arbeid med Informasjonskompetanse.
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
Kunnskapsbasert praksis (KBP) litt om trinnene…….
Presentasjon Fylkesbiblioteket i Akershus. Spørreundersøkelse blant bibliotekansatte i Akershus. 1.
Høgskolen i Oslo HiOs LÆRINGSSENTER – Bibliotek / IT / AV LÆRINGSSENTERET Snarveien til et nytt kunnskapsunivers v/ Kari Frodesen, spesialbibliotekar LS/P35.
Søking og referansehåndtering Rurik Greenall universitetsbibliotekar Universitetsbiblioteket i Trondheim.
Jan Ove Rein, Katrine Aronsen NTNU Medisinsk bibliotek Juni 2013
Etikk og brukermedvirkning
Anette Kure Bibliotekar  Det dere gjør her ved Høgskolen er en forberedelse til og en øvelse i forskningsarbeid.  All forskning og alt akademisk.
Hvordan skrive en god utredning?
Den informasjonskompetente lærer Et samarbeidsprosjekt mellom Høgskolen i Bergen, Hordaland fylkesbibliotek og praksisskoler i Hordaland Presentasjon ved.
Bibliotek som støtte for forskning og utdanning. Fra en høgskolerektors ståsted Lise Iversen Kulbrandstad,
Litteratursøk for Spesialpedagogikk Master Hilde K. Bjerkholt Fagreferent i pedagogikk, spesialpedagogikk Treffetid høst 2007 fredager kl et Tlf.
TANKESMIA AS Medieanalyse for Helse Midt-Norge Stjørdal
©TNS Norsk Finansbarometer 2013 Norsk Finansbarometer 2013 Det norske pensjons- og livsforsikringsmarkedet og dets bevegelser Grafikkrapport – Livsforsikring.
Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 Norsk Finansbarometer 2012 TNS Gallup Oslo, 2011 Det norske livs- og pensjonsforsikrings- markedet.
Om Norsk Finansbarometer 2014
Post 4, sykehuset Levanger
Drammensskolen ønsker foresatte velkommen inn i FRONTER
Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
1 2 UBiT - INFOSØK Roar Storleer tel.: fax : adr.: UBiT – SUS/INFOSØK Høgskoleringen.
Faglig informasjonssøking for protokollstudenter (IIC/IID)

UBiT - veven
Spørsmål 5: Hvilke fag som inneholder miljøelement (i undervisningen) underviser du i? (Spørsmålet er kun stilt til faglærere)
Malverk intern produktopplæring
Google og katalogen : trussel eller nyttig verktøy Hans Martin Fagerli, Høgskolen i Oslo.
Kildekritikk A04 – V2006 Fagenhet for IKT. Nettressurser - kildekritikk På Internett kan hvem som helst publisere nær sagt hva som helst –Side om side.
Universitetsbiblioteket i Oslo e-ressurser Studenter og ansatte med uio brukernavn og passord kan søke UBO’s e-ressurser også fra Roma Denne presentasjonen.
Figur 1 Behov. Figur 2 Behov Figur 3 Prioritering/ressursinnsats.
UNIVERSITETSBIBLIOTEKET I BERGEN Læringssenter – form eller innhold? Fagreferentseminar i Stavanger 25.april 2002 Innledning ved Anne Sissel Vedvik Tonning.
Workshop for masterstudenter Torsdag. 5.februar 2009.
Avdeling for ingeniørutdanning
En oversikt over personopplysningsloven Dag Wiese Schartum, AFIN.
10/18/11 Skrive for nett Skriveuka 2011 Tengel Aas Sandtrø Pedagogisk utviklingssenter.
LUB og nasjonale planer
Inflation og produktion 11. Makroøkonomi Teori og beskrivelse 4.udg. © Limedesign
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
1 Universitetsbiblioteket i Trondheim Innlegg på Nordisk sommerskole for informasjonskompetanse Finland, Tusby, Gustavelund, 29. juni 2005 Anne L. Lorange,
Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig
Dagligbankundersøkelsen 2014
ALT ER PÅ NETTET..... OG HVAD KOMMER DET MIG VED???
Evaluering av informasjon på Internett Kildebruk og kritikk Universitetsbibliotekar Hilde Westbye Det juridiske fakultetsbibliotek Universitetet i Oslo.
Kapittel 1, oppgave i) Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Dagligbankundersøkelsen Fakta Dagligbankundersøkelsen intervju Befolkning 15 år + TNS Gallup Forfatter Bente Pettersen Roar Thorvaldsen.
Befolkning og arbejdsmarked 7. Mikroøkonomi Teori og beskrivelse © Limedesign
Sneak peek og svar på spørsmål Ulf Jarre Jerpseth & Gyda Kjekshus
Masterskolen 2012 : Introduksjon Opplegget for Masterskolen –Opplegget, timeplan med mer Elementene i en masteroppgave –Teori, metode og empiri (data)
Basisgrupper en nær professoren-opplevelse Knut Kaasen Nordisk institutt for sjørett Det juridiske fakultet Knut Kaasen 1.
Informasjonskompetanse
Forskningsstøtte ved UBA
Fordypningsoppgave Håkon Swensen 5. mars 2014
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til Medisinsk bibliotek I MEDISINSTUDIET Velkommen til Medisinsk bibliotek

Jo da, Google er en rask og enkel vei til informasjon, og dermed et viktig hjelpemiddel til både studier, klinikk og forskning. Men glem aldri at på Internett kan hvem som helst legge ut hva som helst, og du alene står ansvarlig for å vurdere kvaliteten på informasjonen du finner. Bruker du en fagdatabase eller en kvalitetssikret e-ressurs, er du garantert at informasjonen holder et visst faglig nivå (men du må selvfølgelig fortsatt vurdere alt med et kritisk faglig blikk).. Er det OK å lete etter faglig informasjon på nettet ved hjelp av Google?

Hvordan finner brukerne faglig informasjon: Hvordan finner brukere fagtidsskrifter. Fra Steinbrook, 2006 Arndt, 2011

Det finnes ”faglige” søkemotorer: Har du tilgang? Mål på kvalitet Google Scholar gjør det enkelt å utføre omfattende søk etter akademisk litteratur. Du kan søke i flere fagfelt og kilder fra ett sted: fagfolks anmeldelser av avhandlinger, teser, bøker, sammendrag og artikler fra utgivere av akademisk litteratur, faglige fellesskap, dokumentutkastsamlinger, universiteter og andre akademiske organisasjoner. Google Scholar hjelper deg med å finne de mest relevante søkene i akademisk forskning.

Trenger dere egentlig biblioteket lenger? MEDISINSK BIBLIOTEK Trenger dere egentlig biblioteket lenger?

http://www.quackwatch.org/index.html

Dr. Hulda Clark

Informasjonssamfunnet: I dag er ikke problemet å finne nok informasjon, men å finne den mest presise informasjonen i et hav av informasjon. Hvordan finner vi nåla i høystaken?

HVOR FINNER JEG GODE SVAR? WINNER Noen ganger er det ganske opplagt hva som er den beste informasjonskilden for ditt problem.

? HVOR FINNER JEG GODE SVAR? Andre ganger er den beste løsningen ikke like opplagt.

INFORMASJONSKOMPETANSE Medisinsk bibliotek Vi har erfaringen og ekspertisen til å hjelpe! Vi vil imidlertid ikke alltid gi dere svarene, men forsøke å gjøre dere i stand til å finne svarene selv, og dermed øke deres INFORMASJONSKOMPETANSE Informasjonskompetanse innebærer å vite når det er behov for informasjon, hva slags informasjon man trenger, og hvordan man kan finne, vurdere og bruke informasjonen effektivt.

HVA KREVES AV DERE? … når det gjelder informasjonskompetanse

LÆRINGSMÅL FOR MEDISINSTUDIET Fra Studiehåndboka 2013/2014 Semester IA 1.1.3 bruke medisinsk bibliotek til å finne informasjon og innhente kunnskap Semester IB 1.1.2 anvende PC og standard programvare for tekstbehandling, bibliotektjenester og informasjonsinnhenting via internett Semester IIB 1.1.3 bruke medisinsk bibliotek til mer inngående litteratursøk i forhold til aktuelle kliniske problemstillinger som ledd i faglig utvikling

LÆRINGSMÅL FOR MEDISINSTUDIET Semester IIIA Studenten skal kunne: 2.1.1 på effektiv måte finne fram til relevant litteratur i biblioteket, og aktivt bruke oppslagsverk og elektroniske søkeverktøy (biblioteket tilbyr kurs). 2.1.2 på saklig og oversiktlig måte gjengi innholdet i en artikkel hentet fra et generelt medisinsk fagtidsskrift og foreta en kritisk vurdering av sterke og svake sider ved arbeidet med hensyn til: bakgrunn for studien, valg av metode og materiale, presentasjon av resultater, diskusjon og konklusjon, samt i noen grad kommentere valg av referanser 2.1.3 sammenstille informasjon fra ulike litteraturkilder til en helhet, og redegjøre for dette helhetsbildet på en måte som er så entydig som data tillater og så nyansert som data krever

HVORFOR ER DETTE VIKTIG? Tidsskrift for den norske lægeforening 122(9):942-944 (2002).