Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Faglig informasjonssøking for protokollstudenter (IIC/IID)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Faglig informasjonssøking for protokollstudenter (IIC/IID)"— Utskrift av presentasjonen:

1 Faglig informasjonssøking for protokollstudenter (IIC/IID)
Medisinsk bibliotek, 2013

2 Hva kan biblioteket hjelpe dere med i forbindelse med protokoll og hovedoppgave?
Ulike kurs (se vår kursoversikt): Skreddersydde kurs for større eller mindre grupper (avtal i god tid før). Personlig veiledning i forhold til utarbeidelse av søkestrategi og søking (avtal i god tid før). Brukerstøtte i forhold til bruk av referansehåndteringsprogram som EndNote (inkludert hjelp i forhold til hvordan sitere «vanskelige» referanser). Flere relevante ebøker. Informasjon og veiledninger på våre nettsider:

3 Stilles det noen krav til dere i forhold til innhenting og bruk av faglig informasjon?
Læringsmål for medisinstudiet (Studiehåndboka 2013/2014): Semester IIB: 1.1.3 bruke medisinsk bibliotek til mer inngående litteratursøk i forhold til aktuelle kliniske problemstillinger som ledd i faglig utvikling Semester IIIA Studenten skal kunne: 2.1.1 på effektiv måte finne fram til relevant litteratur i biblioteket, og aktivt bruke oppslagsverk og elektroniske søkeverktøy (biblioteket tilbyr kurs). Sistnevnte er presisert i Retningslinjene for hovedoppgave ved DMF: Som ledd i arbeidet med å videreutvikle bruk av data- og litteratursøking skal studenten lære: - metoder for søking av originallitteratur - utnyttelse av et vitenskapelig bibliotek Skal du publisere hovedoppgaven stiller mange vitenskapelige tidsskrifter krav til dokumentasjon av bruk av søkekilder og søkestrategi i metodekapittelet.

4 Hvordan skaffe artikler?
Bruk lenka til PubMed fra fagsiden for å få tilgang til fulltekst og kopibestilling via

5 Hvordan skaffe artikler?
Etter at du har gjort søket ditt i PubMed, kan du finne informasjon om muligheten til å få ut interessante artikler i fulltekst på flere måter fra trefflista. Treffliste i PubMed

6 Hvordan skaffe artikler?
Pubmed & artikler som er fritt tilgjengelige på nettet: Informasjon om artikler som er fritt tilgjengelig på nettet står nå nederst i referansen (klikk på lenka). Lenke til gratis fulltekst kommer oppe til høyre sammen med NTNU knappen (se også neste lysbilde for plassering).

7 Hvordan skaffe artikler?
Pubmed & NTNU-knappen: Klikk på hyperlenken for å komme til sammendrag og event. fulltekst. Lenke til fulltekst fra utgiver finnes for en del referanser, men virker bare når vi har abonnement eller artikkelen er gratis. NTNU gir korrekt informasjon om fulltekst, samt mulighet til kopibestilling

8 Opplysninger om referansen
Her får du beskjed om fulltekst kun når du har tilgang, og lenkene fører nesten alltid direkte til artikkelen (Merk informasjon om event. begrensninger i tilgang!). Her kan du sjekke beholdning av trykt utgave (hvis artikkelen ikke er tilgjengelig på nettet). Her kan du bestille kopi via Bibsys (hvis fulltekst mangler). Forslag til andre relevante artikler knyttet til den valgte artikkel.

9 Hvordan skaffe artikler? Eksempel på en fulltekstartikkel:
Pubmed & NTNU-knappen: Eksempel på en fulltekstartikkel: Bruk alltid PDF versjon for utskrift. Her kommer du først inn på nettversjon (html) av artikkelen. Utskrift av denne vil ofte bli feil og mangle bilder og figurer. Det er ikke alle e-tidsskrifter som har artikler i begge formater. Noen har kun en pdf-versjon. Andre (spesielt eldre hefter) kan kun ha en nettversjon.

10 Informasjon om event. trykt utgave ved Universitetsbiblioteket
Legg inn lånenummer og etternavn. Legg inn event. beskjed til biblioteket Nødvendige data om referansen er overført automatisk Klikk en gang for å sende bestilling

11 medbib@ub.ntnu.no 72576680 Lykke til!
Bruk basenes hjelpfunksjoner og tutorials hvis du står fast! Ta kontakt med biblioteket hvis du trenger hjelp! Lykke til!


Laste ned ppt "Faglig informasjonssøking for protokollstudenter (IIC/IID)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google