Forutsetninger for samarbeid Ansvar og Ressurser Arbeidsdeling og Organisering.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Advertisements

Ledelse i UB God morgen! På en skala fra 1-10 …
Nordlandsløftet Forum Nordlandsløftet 7. – 8. november, Skagen Hotel
Dag Dag 10:30 Velkommen til samlingen Mette H. og Jostein Soland
Ledere for LP 7-skoler Gardermoen Torunn Tinnesand
Motivasjon.
Veiledning av elever / lærlinger
VÅR FELLES REISE. Personlig synes jeg at NordlandsLøftet er en av de mest spennende og givende prosesser jeg har jobbet med (og i). Jeg har.
Samfunnskunnskap - Makt
Konfliktforståelse En konflikt eksisterer når 2 eller flere parter i et gjensidig avhengighetsforhold oppfatter at deres handlinger eller hensikter er.
Treningsleir på Stiklestad Hotell - Forbedringsarbeid i egen bedrift
IKT Orkide Ledelse og Skole
Gauldalskonferansen 2011 Skal små og mellomstore bedrifter lykkes i årene som kommer må de skoleres innen ledelse, strategisk planlegging og innovasjon.
LederAkademiet bygger fremtidens bedrift. Hvordan vil fremtidens bedrift se ut ? Er det noen signaler i horisonten ?
Melding til Stortinget…
Forutsetninger – barrierer - strategier VIRKNINGSFULLE TJENESTER - om å bygge opp og utvikle en virkningsfull tjeneste.
Kunstner: Oddmund Mikkelsen
Hva er coaching og ”coachende” lederstil?
Ungdomstrinn i utvikling
VURDERING FOR LÆRING VFL SAMLING NAMSOS.
Den norske innovasjonsmodellen og universitetenes rolle Professor Arne Isaksen, Institutt for arbeidsliv og innovasjon, Handelshøyskolen ved UiA Grimstad,
Elevundersøkelsen 2008 Resultater Sauda Vidaregåande skule.
Experiences with South HSF and Zambia Norsk bistand – skjult eller åpen agenda? Erfaringer med utdanningsbistand i Zambia Ane Bergersen.
Universitetsturne 2013 i Nordland
Trinn 3 Bruke vurdering for læring for å fremme elevenes skriveutvikling.
Oppsummering av FOU - prosjekt
Selvhjelpsideologien
Definere og velge hovedmål og delmål
Høgskolen i Bodø – nær, nord og nyttig Høgskolen i Bodø - nær, nord og nyttig.
SLT Samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak blant barn og unge.
Historien  NFR-satsing overfor høgskolene siden slutten av 90-årene med sikte på næringsrettet arbeid  Sjømatklynge Nord  Næringsrettet høgskolesatsing.
Del 3 God intern kommunikasjon – vær trygg
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
Anne Stein Bankgata ungdomsskole Eksempler på vurdering i;
Lederstil og Motivasjon.
Hvilke forventninger og planer har St. Olavs Hospital knyttet til at reformens hensikt skal kunne bli en realitet? Samhandlingssjef Rolf J. Windspoll.
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Lek og Læring i barnehagen
Work-shop 3: Hvordan finansiere forskningsbasert nyskaping. Oppsumering Det må utvikles spesifikke verktøy/virkemidler direkte mot U&H sektoren for å styrke.
Personalsamarbeid Psykososialt arbeidsmiljø
IA-ledelse – 2 nye tilbud fra KS WORKSHOP
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
Modellkommunene Hva er unikt?
BARNAS BARNEVERN 2020.
”The Innovation Process” by Keith Pavitt -Innovasjon i store moderne bedrifter.
VURDERING I KUNNSKAPSLØFTET
Hvorfor skal vi ha barnehager?
Vi vil «være sammen»; for barna…
Liv M. Lassen og Nils Breilid
Medietrening Slik får vi suksess. Mediearbeid for deg som tillitsvalgt ●Bruk av media for å få gjennomslag ●Hvordan håndtere de dårlige sakene ●Hvordan.
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
Politisk ledelse og rollen som folkevalgt FNs internasjonale migrasjonsdag Dag-Henrik Sandbakken, fagsjef KS.
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Konnerudmodellen «Av ungdom for ungdom» Et samarbeidsprosjekt om å skape en inkluderende og aktiv bydel for barn og unge Joakim Dokka Nordstad Konnerud.
Samarbeid og medbestemmelse Samling: Godt samarbeid. Målgruppe: partene, øverste ledelse og tillitsvalgte Opplæringsmateriale.
Fylkesmannen i Telemark Samling: Godt samarbeid med dilemma omstilling Målgruppe: øverste ledelse og tillitsvalgte.
Oppsummering av FOU - prosjekt
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
VS2010: Intensjoner og perspektiver sett fra Forskningsrådets side
Skolebasert kompetanseutvikling
De viktigste resultatene
Samarbeid og medbestemmelse
Oppsummering av FOU - prosjekt
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
Skolebasert kompetanseutvikling Klasseledelse
Hvordan kan minoritetsorganisasjoner bidra til bedre skole-foreldre samarbeid? v/Whyn Lam, sosialantropolog og styreleder MiR Generelle utfordringer i.
Skolebasert kompetanseutvikling
Sammen for livet eller et liv i samkommunen
Danning og voksenrollen i barnehagen
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Utskrift av presentasjonen:

Forutsetninger for samarbeid Ansvar og Ressurser Arbeidsdeling og Organisering

1. Må være villighet og motivasjon til forandring. Konfliktskaping er enkelt, mens samarbeid er vanskelig. Det som på overflates synes enkelt, bli fort komplekst 1. Må være villighet og motivasjon til forandring. Konfliktskaping er enkelt, mens samarbeid er vanskelig. Det som på overflates synes enkelt, bli fort komplekst 2. Åpenhet er en nøkkel - ingen skjult agenda. Big Picture, verdigrunnlag, polarisering 2. Åpenhet er en nøkkel - ingen skjult agenda. Big Picture, verdigrunnlag, polarisering 3. Utgangspunktet for problemløsning gjennom samarbeid må baseres på informasjon og fakta - gjensidig mellom partnere. 3. Utgangspunktet for problemløsning gjennom samarbeid må baseres på informasjon og fakta - gjensidig mellom partnere. 4. Lag en rammeverk/modell for samarbeid - repeter den ofte, og forbedre den om mulig

5. Definer spesifikke og omforerente mål. Få gjort unna ting man er enige om, og arbeid videre med det som trenger modning og tid. Etter hvert som relasjoner styrkes øker sjansen for videre samarbeid og måloppnåelse. Samarbeid leder til mer samarbeid! Alle gir alt - En selvforsterkende effekt. 5. Definer spesifikke og omforerente mål. Få gjort unna ting man er enige om, og arbeid videre med det som trenger modning og tid. Etter hvert som relasjoner styrkes øker sjansen for videre samarbeid og måloppnåelse. Samarbeid leder til mer samarbeid! Alle gir alt - En selvforsterkende effekt. 6. Viktig med likeverdige partnere i "samarbeidsprosjektet" selv om aktørene gjerne varierer i organisasjonsform og størrelse. Må være forankret i toppledelsen. Oppgaven må aldri delegeres eller nedprioriteres. 6. Viktig med likeverdige partnere i "samarbeidsprosjektet" selv om aktørene gjerne varierer i organisasjonsform og størrelse. Må være forankret i toppledelsen. Oppgaven må aldri delegeres eller nedprioriteres.

7. Kontinuerlig fokus på læring, og at ny kunnskap brukes til å komme videre 7. Kontinuerlig fokus på læring, og at ny kunnskap brukes til å komme videre 8. Evne til å tenke langsiktig - utover "min” ordførerperiode/rektorperiode,eller "min lederstiling i bedrift X 9. Ha et sterkt fokus på å nå konkrete mål gjennom samarbeid og oppgaveløsning– og ha alltid fokus på å nå mål når samarbeidsrelasjonene blir utfordret. (Universitetet i Nordland) 10. Nå større mål gjennom felles innsats

11. "communities of faith" Trossamfunn. Viktig at alle støtter opp - står bak et initiativ, og føler eierskap gjennom både direkte medvirkning men også gjennom stolthet over at man lykkes (Åndelighet +materialisme=suksess) (Publinerssyndromet!!) 12. Et samarbeidsnettverk må bevare elementer av både samarbeid og konkurranse - men bli enige om hvilke områder man skal samarbeid om først. Utfordringen blir å finne den lokale varianten - som aldri vil være lik fra sted til sted - derfor ingen universell oppskrift her.

Husk: det er p.t. like mange studerende i Vesterålen som ved Høgskolen i Nesna, og 5 ganger så mange som ved Samisk Høgskole. Dra til Aalborg oftere!! ”Hele” utdannings og FOU Nord-Norge i ryggen!