Einar Lund, Miljøverndepartementet Nye perspektiver nasjonalt Gjeldende handlingsplanperiode blir forkortet med 1 år. MDs koordineringsansvar gjelder ut.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kompetanseprogram for fylker og kommuner om uu Et samarbeid mellom Husbanken, BE, Deltasenteret, MD, KRD og KS.
Advertisements

Kompetanseprogram for fylkeskommuner og kommuner om universell utforming innenfor plan- og bygningslovens virkeområde Et samarbeid mellom KRD, MD, Deltasenteret,
Universell utforming Nytt fra nasjonalt nivå Anne Folkvord Seksjon for antidiskrimineringsarbeid.
UU og Fylkesmannens rolle
NORGE UNIVERSELT UTFORMET 2025
Universell Utforming – pilotkommunesatsingen Oppsummering fra prosjektledersamling 2, Voksenåsen mars 2008.
Handlingsplan for tilgjengelighetsprogrammet BRA – tiltak og virkemidler.
Ideseminar Universell utforming, miljø og bærekraft Kreativitet og nytenkning Sagene samfunnshus, 6 -7 desember 2005 Utfordringer og bakgrunn for seminaret.
Universell utforming En ny utfordring for kommunal planlegging
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Samordning gjennom struktur og prosess, ja takk, begge deler!
Seniorrådgiver Einar Lund
Ny plan- og bygningslov og nye muligheter for uu-arbeidet
Norge universelt utformet 2025 Status i arbeidet med Handlingsplanen Einar Lund seniorrådgiver Miljøverndepartementet Ålesund, 20. mars 2013.
Aktivitetsplan arkitekter
«Ferdig rehabilitert, men ikke ferdig»
Et samarbeid mellom Husbanken og Statens bygningstekniske etat Universell utforming Informasjon og regelverk.
Universell utforming og folkehelse. Helse i plan som verktøy •Femårig utprøvingsprosjekt i samarbeid mellom MD og Sosial og helsedirektoratet –oppfølging.
Tema 1. Nasjonal bauta for pilotkommunesatsingen (1) Ramme for fordeling av stoff, 100 sider A-4 format Konklusjon •Omslag4 sider •Forord, innledning,
Krav til Universell utforming i ny plan- og bygningslov og byggteknisk forskrift Marita Grande.
Tema: Deltasenterets arbeid med oppfølging av råd for funksjonshemma
UTEAREAL - LEKEPLASSER
1 Verdal – Pilotkommune Ressurskommune BYROM OG HJERTEROM Verdal – en by for alle Kari Gregersen Næss
Universell Utforming – regional samling Velkommen til Oslo
Resultater fra en undersøkelse i 7 kommuner med vekt på uteområder Rapport august Kostnader ved universell utforming i kommunene.
Ny handlingsplan Bakgrunn Nye lover FN Konvensjonen.
EIDSKOG KOMMUNE Vi tør å handle annerledes Eidskog skal være en løsningsorientert foregangskommune som viser vei. Visjon.
Universell utforming Av Christian Hellevang. Flere nye lover DTL fra 1.januar 2009: foreløpig: § 3. Aktivitets- og rapporteringsplikt og § 9 Plikt til.
Pilotkommunesamling Stord 5. og 6. mars 2007 Kompetanseutvikling for brukerrepresentanter - for å nå målet om full deltagelse og likestilling Innledninger.
Gruppeoppgave Uu-pilotfylkeordningen fra 2009 Oppgave 1: Uu-pilotfylkeordningen 1.Gi innspill til forventninger, kriterier, mv. for et uu-pilotfylke.
Veien videre 16 pilotkommuner og 1 ressurskommune Visjon om at pilotkommuner for UU gir lokalsamfunn med god tilgjengelighet, likeverd, deltaking og valgfrihet.
Ny handlingsplan for økt tilgjengelighet i Presentasjon - Soria Moria erklæringen - Statsbudsjettet for 2007.
En oppdagelsesreise etter universell utforming Presentasjon oktober 2007.
Universell Utforming – pilotkommunesatsingen Velkommen til samling 5, Ullensaker april 2008.
Rådmann Båtsfjord kommune Birgit Eliassen
Hans Otto Lund Rådgiver. Presentasjon 2009 Med utgangspunkt i reelle utfordringer knyttet til minst to av temaene… Klima og energi Viktige arealpolitiske.
Universell utforming og reguleringsbestemmelser
Oppsummering. Hovedinntrykk Pilotkommunene tar utfordringen og viser stort engasjement. Mange konstruktive innspill for videreutvikling av både prosjektet.
Pilotkommunesatsingen BU31 Stord. MD’S OPPSUMMERING Brukermedvirkning er godt ivaretatt i pilotkommunesatsingen. Erfaringsformidling til andre kommuner.
Universell Utforming – pilotkommunesatsingen Velkommen til prosjektledersamling, Sandvika
Økt tilgjengelighet – Ny diskriminerings- og tilgjengelighetslov PresentasjonPresentasjon Soria MoriaSoria Moria StatssekretærutvalgetStatssekretærutvalget.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Handlingsplan for økt tilgjengelighet gjennom universell utforming Satsingen på pilotkommuner (tiltak BU 31) Forventninger til pilotkommunene Ekspedisjonssjef.
Kompetansepakke for kommunene i regi av Fylkesrådet for funksjonshemma Handlingsplan for Universell utforming Lov om diskriminering.
Pilotfylkesamling Innledning Gardermoen 11. juni 2009 Einar Lund, Miljøverndepartementet.
Sosial integrering av mennesker med psykiske problemer
Navigasjon og testside 1. Maskin må ha QuickTime eller Windows Media Player 9 for å spille video 2. Sørg for at prosjektoren viser hele bildet/presentasjonen.
15. jul Kan norske arkitekter bli best i verden på universell utforming? NAL–akademiet Design og tilgjengelighet – universell utforming Geir Barvik.
Folkehelse og universell utforming
Aktørenes roller i planprosessene
Nasjonal handlingsplan for friluftsområder
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter.
Universell utforming Fagsjef Toril Laberg Fagpolitisk konferanse
Drammen | Sosial- og helsedirektoratets rolle Et fagdirektorat underlagt HOD og AID  Fagdirektoratsrollen Følge utviklingen og samle inn kunnskap.
Status og resultater i Livskraftige kommuner Agder Rådgiver Hans Otto Lund.
Oppgave i) Til 4. oktober: i) eller ii) Til 1. november: iii) i)Gjør rede for Connels begrep om ”hegemonisk maskulinitet” og Whiteheads begrep om ”The.
Universell utforming UU i kommunene. Hva er Universell Utforming (UU)..?? Universell utforming i kommunale planer Praktisk diskusjon.
Planlegging. I kommunene er målene formulert på ulike måter, men de fleste har mål som er knyttet til følgende tema: Levekår og livskvalitet Boliger.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
FORENKLING AV RAPPORTERINGS-, DOKUMENTASJON- OG RUTINEKRAV I HELSE- OG OMSORGSSEKTOREN OG INNEN FYSISK PLANLEGGING, AREAL OG MILJØ.
PLANVERKTØY FOR AV IMPLEMENTERING AV UU
Hendelselseshåndtering
INF1500: introduksjon til design, bruk, interaksjon
Internkontroll Pilotnettverk
Kilde: Ragnar Grøsfjeld
UU og Fylkesmannens rolle
Samarbeidet mellom rådet for funksjonshemmede og kommunen
Universell utforming i regional og kommunal planlegging
Veiledning og veiledere
Utskrift av presentasjonen:

Einar Lund, Miljøverndepartementet Nye perspektiver nasjonalt Gjeldende handlingsplanperiode blir forkortet med 1 år. MDs koordineringsansvar gjelder ut 2008 – AID overtar føringen. Viktig prosess for forståelse av begrepet universell utforming er gjennomført. – Sluttdokument som gir plattform for videre arbeid.

Einar Lund, Miljøverndepartementet Nye perspektiver nasjonalt MD vil opprettholde BU31/pilotkommunesatsingen (minst på samme nivå) som nå i MD ser det som viktig å utvikle og utnytte de ressursene de 16 pilotkommunene representerer. Pilotkommunene er med som utviklere og bidragsytere til det nasjonale arbeidet.

Einar Lund, Miljøverndepartementet Nye perspektiver nasjonalt MD utvikler egne kommunerettede virkemidler knyttet til planlegging –RPR for uu –veiledning knyttet til uu i ny pbl. MD spisser sin innsats mot uu i uteområder (systemer for kartlegging, indikatorutvikling, rapportering).