Velkommen til klasse- foreldrene

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Leseglede i 2 klasse Kjølberg skole, skoleåret 2003/2004.
Advertisements

Faglærer og leselærer Ny Giv for alle 2012.
Lesing i alle fag om leseopplæring på Stabbursmoen skole
Hva sier den nye læreplanen i norsk (K06) om skriveopplæring?
Kurs i Hurtiglesing – Superlesing – Fotolesing
Foreldremøte 1.trinn ELLINGSRUDÅSEN skole
Foreldrekontakter Ved arbeidsutvalget i FAU Utarbeidet av Arly Hauge Presenteres onsdag av Birgitte Engestøl.
Gruppearbeid, Leseopplæring 25. og 26. oktober 5. – 10
Gruppearbeid, Leseopplæring 25. og 26. oktober 5. – 10
Foreldre; viktig ressurs til barnets læring!
Velkommen til foreldremøte for neste års første trinn
Et verktøy for arbeid med lesing i alle fag Mathopen skole
Framtida nå - les og forstå!
”Framtida nå – les og forstå!” Uke 41
Lesing av fagtekster Nordre Modum ungdomsskole
Veiledet lesing Mørkved skole
Program for systematisk lese- og skriveopplæring på 1. – 4.trinn
STASJONSUNDERVISNING
Velkommen til 1. klasse-foreldrene
Foreldremøte 4.-5.trinn ELLINGSRUDÅSEN skole
Hvordan skolene møter prosjektet: Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk…. En spørreundersøkelse til skoleledere i Oslo høsten 2005.
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Gruppearbeid, Leseopplæring 25. og 26. oktober 5. – 10
Språk og leseplan 7.trinn Innlandet skole
Velkommen til foreldremøte i 1.klasse 17.september 2014
Lyshovden Oppveksttun!
Tankekart og læringstrategi
Velkommen til et nytt skoleår!
Foreldremøte 2. trinn
Fylkesstrategi for lesing. Familien Politisk nivå og kommuneadministrasjon Skole Lærer Rektor Skolesjef Barnehage Førskolelærer Styrer Helsetjenesten.
FORELDREMØTE 1. KLASSE 11. MARS 2015.
Sørum kommune Prosjekt økt lærertetthet over 4 år
Foreldremøte Delt kontaktlæreransvar
«Sammen om læring» - Finstad skoles visjon
Foreldremøte 2. klasse Velkommen.
Velkommen til foreldremøte 1. trinn.
Lesing og lesestrategier
Velkommen som student Anne-Beathe Mortensen-Buan
Skriving i begynneropplæringa
LESEOPPLÆRINGEN Hva er lesing?  Å lese innebærer at eleven må kunne:  avkode tekst  forstå teksten.
Godt språk gjør lesing lettere. Bli kjent med bokstavene. Å lese og forstå det vi leser. Å skrive seg til lesing. Leksearbeid.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE 1. TRINN.. Samarbeid med foreldre: Konferanser-ferdig for i høst. Neste runde er i januar/februar. Ukeplanen er viktig i den.
1.VELKOMMEN! VALG AV REFERENT PRESENTASJON AV LÆRERNE 2.FORELDREUNDERSØKELSEN FOR 3. TRINN 3.ELEVENES ARBEIDSMILJØ 4.HELSESØSTER ORIENTERER 5.BASISFAGENE:
Leksekveld Torsdag Grunnleggende ferdigheter: - digitale ferdigheter - muntlige ferdigheter - å kunne lese - å kunne regne - å kunne skrive.
LESEOPPLÆRING Presentasjon på foreldremøte på TBU
Lesing er en språklig prosess. Faktorer som har betydning for leseferdigheten.
Velkommen til innskriving ved Isfjorden skole. Isfjorden Oppvekstsenter Består av: Leiktun barnehage Isfjorden skole SFO Enhetsleder Styrer barnehage.
Fag og bøker Norsk Matematikk Lekser. Å lese saman med barnet Kvifor…
 Velkommen som foresatt.  Velkommen som samarbeidspartner.  Stolte av skolen vår. Håper det smitter.  57 elever så langt. Et veldig levende tall…
Systematisk Observasjon av Lesing.  Et satsingsområde for Rauma kommune og Åndalsnes barneskole fra og med høste  Vi skal skoleres og lære oss.
23. September  Jobbevenner og stasjonsgrupper  Samtaler om sosiale mål  Klasseregler som elevene har laget selv. Elevrådet lager konsekvenser.
Velkommen til møte for foresatte på 1.trinn våren 2016 Agenda: Opplæringsloven v./rektor Sosial kompetanse Matematikk Norsk Erfaringsutveksling Lekser.
Foreldre og skole - Forventninger -. Mål for skole/ hjem samarbeid Samarbeid skole/hjem skal bidra til størst mulig læringsutbytte for alle våre elever.
Lær lettere Studieteknikk for meir effektiv læring.
Foreldremøte 2. trinn 14. September Presentasjon av lærere på 2. trinn:
Generell info Opprop Oppdatering av klasseliste Bursdagsfeiringer- leie av SFO (minus august,september, juni og fredager og helger) Abonner på nyheter.
Elevrådet presenterer spørsmål om læring
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
Foreldremøte 3.trinn. 16.mars 2017
Velkommen Foreldremøte 4. klasse.
Agenda Rutiner på skolen Informasjon skole/hjem/SFO STL/ Lesing Fag
Velkommen til foreldremøte
Spørsmål om læring i klasse på […] skole
Systematisk Observasjon av Lesing.
Leseutvikling og læringsstrategier
Velkommen til foreldremøte
Å lese for å lære Den 2. leseopplæringen.
LESEUTVIKLINGSSKJEMA ET KVALITETSSYSTEM FOR LÆRER OG ELEV
Velkommen til 6C Jeg er ny og noen foresatte/foreldre er ny. Kort presentasjon om hvem vi foreldre/foresatte til.
Leseutvikling og læringsstrategier
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til 2.-7. klasse- foreldrene

Informasjon ved skolestart 2013-2014 Bygg og skole i drift

Litt repetisjon Lesing i fokus

Plan for leseopplæring Dette arbeider vi med på skolen og målet er å: Lære elevene å målrette lesingen sin og velge lesemåte Lære elevene å tenke over hva ordene i teksten betyr Hjelpe elevene til å utvikle den lesestrategikompetansen de må ha for å være aktive lesere Lære elevene å snakke og skrive om det de leser Lære elevene å strukturere og omforme informasjon Lære elevene å kontrollere egen forståelse Få elevene til å oppdage sammenhengen mellom egen aktivitet og læring Være aktiv før, under og etter lesing

Hva betyr det å kunne leseleksen sin? Å lese betyr ikke bare å lese ganske ”flytende” teksten i den nye historieboken å forstå teksten i matematikkstykket Å forstå rutetabellen til ferge og buss Å lese bruksanvisningen til den nye PC-en, osv. Leseopplæring er derfor ikke noe man bare har i norskopplæringen på 1.-2. trinn, men gjennom hele skoleløpet tilpasset de ulike trinn og i alle fag.

Gode lesetips for 2.-7. trinn Skolen vil at hjemmet skal motivere barnet i leseopplæringen, både ved høytlesing og leksehøring Vis interesse for elevens lesing Velg riktig tidspunkt for lesing. Ta pauser. Gi belønninger Varierte tekster. Fakta, skjønnlitteratur osv Praktiser førlesing. Se på og snakk om bildene. Overskrift, avsnitt. Snakk om tidligere kunnskap/erfaringer/opplevelser om tema Hjelp eleven med å undre seg. Hva tror du skjer videre? Hvorfor? Ord og begreper Stopp opp og gjenfortell Øve på å lese høyt. Leseflyt Besøk bibliotek Lydbøker Vær gode rollemodeller. Les selv!

Du som forelder er den viktigste ressursen for at ditt barn skal bli en god leser Forskning viser stor grad av sammenheng mellom foreldre som har en positiv holdning til lesing og som har leseaktiviteter i hjemmet og til eleven sine holdninger til lesing og leseferdighet.

”Foreldrestøtten i hjemmet” Film ”Foreldrestøtten i hjemmet” http://www.youtube.com/watc h?v=cYuGEGPsm2E Hva vil dere ta med dere fra filmen: ”Foreldrestøtten i hjemmet?”

Lesetrapp (Jørgen Frost) Å lære å lese er som å gå opp ei trapp. I trappa vil hvert trinn inneholde aktiviteter som læres før neste trinn. Noen trinn er vanskeligere å komme opp på og krever mye trening. Hvert barn må få gå trappa i sitt eget tempo.

Barn utvikler seg ulikt Lese ”muskelen” må trenes opp hos alle. Ikke nøl med å kontakte skolen dersom eleven ikke vil gjøre lekser, eller kvier seg for å gå på skolen. Snakk med lærer om hjemmeleksene er for vanskelige Gjør lesing lystbetont. Lån bøker om tema eleven er interessert i. Skolen kan skaffe lydbok-eksemplar av lærebøker Tiltak på skolen: Lesekurs, mestringsgrupper, bruk av pc, samarbeid med PPT og logoped

Regning Regning som grunnleggende ferdighet

Trafikk, foreldre som kjører elevene og elevenes trygghet FAU Sist, men ikke minst….. Trafikk, foreldre som kjører elevene og elevenes trygghet FAU valg av klassekontakter