Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Foreldre og skole - Forventninger -. Mål for skole/ hjem samarbeid Samarbeid skole/hjem skal bidra til størst mulig læringsutbytte for alle våre elever.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Foreldre og skole - Forventninger -. Mål for skole/ hjem samarbeid Samarbeid skole/hjem skal bidra til størst mulig læringsutbytte for alle våre elever."— Utskrift av presentasjonen:

1 Foreldre og skole - Forventninger -

2 Mål for skole/ hjem samarbeid Samarbeid skole/hjem skal bidra til størst mulig læringsutbytte for alle våre elever.

3 For at læringsutbytte skal bli størst mulig må foreldre/foresatte legge forholdene til rette slik at eleven Kommer til skolen til riktig tid. Har spist frokost Har med skolemat. Er uthvilt Er kledd i forhold til vær/aktivitet Har med bøker og utstyr Har gjort lekser

4 For at læringsutbytte skal bli størst mulig må foreldre/foresatte legge forholdene til rette slik at eleven Holder orden på skolesakene. Har bokbind på bøkene.

5 Det er viktig at foreldrene/foresatte Tar kontakt med skolen dersom noe blir forandret i barnets liv. Ringer skolen dersom eleven er syk mer en 3 dager. Søker om fri. Skriver under på papirer som blir sendt hjem.

6 Det er viktig at foreldrene/foresatte Er aktive i samarbeidet mellom skolen og hjemmet. –«Hjemmet er like viktig som undervisningen for at en elev skal få bra resultater» Foreldres holdning og innstilling er viktig for barns læring Foreldre som støtter og viser at de synes skole er viktig, støtter barn gjennom sin positive holdning» Professor Thomas Nordahl

7 Skolen skal Være åpen for innspill fra og dialog med foreldre/foresatte. Sørge for at alle elever opplever et trygt og godt arbeidsmiljø fritt for mobbing. Respektere alle elevene. Være forberedt i møte med elevene. Gi informasjon om det som skjer på skolen.

8 Skolen skal Oppdatere linksidene minst en gang pr. mnd. Følge opp inngåtte avtaler. Utarbeide et minimumsprogram for skole/ hjem samarbeidet. Delta på driftstyremøter og FAU møter.

9 Læringsarbeid Essensen i alt skolearbeid, hjemme eller på skolen, er at elevenes forutsetning for å lære styrkes dersom de: Forstår hva de skal lære og hva som er forventet av dem. Får tilbakemeldinger som forteller dem om kvaliteten på arbeidet eller prestasjonen. Får råd om hvordan de kan forbedre seg. Vurderer eget arbeid og utvikling. www.udir.no/

10 læringsarbeid Lære å lære Læringsstrategier lesestrategier

11 Læringsarbeid Egen leseplan Lesetimer Bibliotek Fokus på lesing i alle fag Lesefart og leseforståelse

12 Læringsarbeid Egen sosialplan på alle trinn –Empati –Ansvar –Selvfølelse/ selvtillit –Samhandling

13 Skeie skole ønsker… …at dere abonnerer på hjemmesiden: http://www.minskole.no/skeie

14 Info fra SFO

15 Voksne skaper fellesskap ! https://www.youtube.com/watch?v=GyDlvr oM114https://www.youtube.com/watch?v=GyDlvr oM114


Laste ned ppt "Foreldre og skole - Forventninger -. Mål for skole/ hjem samarbeid Samarbeid skole/hjem skal bidra til størst mulig læringsutbytte for alle våre elever."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google