Prosesslederstudiet VELKOMMEN! www.prosesslederstudiet.no.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kvalitative studier Trond Hatling Sintef Unimed Helsetjenesteforskning
Advertisements

Markedsføring, rekruttering og lojalitet
”Når livet setter seg i kroppen…” Livsstyrketrening som en del av Arbeidsrettet rehabilitering Liv Haugli ASVL 5 feb.08.
Etablering av effektiv produksjon på tvers av landegrenser
Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
Vurdering for læring.
- Et samtaleverktøy for styrking av sosial og emosjonell kompetanse
Vurdering for læring Tema: Nøkkelen til vurdering på Vg2 og Vg3 frisør
Gruppesamtaler 7.okt Fagsamling om publikumsutvikling i Buskerud Buskerud fylkeskommune i samarbeid med Norsk publikumsutvikling.
MUV i Asker menighet Årsmøtet 28. april MUV I Asker menighet • 4. september 2012 besluttet Asker menighetsråd at vi skulle delta i prosjektet Menighetsutvikling.
To kjerneferdigheter Lytte Stille spørsmål
LÆREPLANEN Sosiologi og sosialantropologi – hovedprinsipper.
Forskerspiren Åpne forsøk: nye læringsmål?
GÁIVUONA SUOHKAN – KÅFJORD KOMMUNE
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
Åpen Lederskole i Tromsø 5-6. sept., okt. og 5-6. des
Coaching – en frigjøring av menneskelige ressurser
Dialog mellom Jens Garbo og Jan Sivert Jøsendal. Ledelse der kjernevirksomheten realiseres • Hva er den gode utdanningsledelse? Det er hensiktsmessig.
Vinterstemning. Nordlandsløftet Samling 28. og 29. november Struktur og grunnlagsdokumentet Frode Thomassen.
Målsetting Gjennomføre et handlingsrettet program for å styrke konkurransekraften til handels- og servicenæringen i kommunane Askvoll og Hyllestad.
Rolighetsmoen barnehage
Presentasjon Fylkesbiblioteket i Akershus. Spørreundersøkelse blant bibliotekansatte i Akershus. 1.
Tilpasset opplæring i en lærende skole
Friskere for LIVET! Hyggelig atmosfære Individuell samtale
Prosjektarbeid Prosjektarbeid er et deltakerstyrt teamarbeid som skal gjennomføres innenfor en avgrenset tidsperiode - en pedagogisk arbeidsform hvor studenter.
Innlegg på arbeids- og temamøte Thon Hotel Oslo Airport ved Anders Tveit Innlegget finnes i sin helhet på:
Seminar Senter for byggenæringen 31. august 2010.
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
Sosial integrering av mennesker med psykiske problemer
Temabaserte vernerunder i Nordland fylkeskommune
OPERAPROSJEKTET. Den pedagogiske lederrollen Hvordan operaprosjektet kan påvirke den Må ta ansvar og kunne deligere ansvar Gruppeprosesser og samarbeid.
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Norway Rotary Distrikt 2260 Kurs Bevisstgjøring av Rotary’s ledere Utarbeidet av Lillian Johansen og Finn Kolstø, Gardermoen Rotary Club.
Naturvern anno 2012 ny lov - nye verktøy - ny giv Velkommen til helgeseminar i Kristiansand mars Naturmangfoldloven – et brukerkurs Kartlegging.
SELVORGANISERT SELVHJELPSGRUPPER Tilbyr fortløpende etter behov
KURSPLAN 2004 PSYKIATRI OG RUS I EN ARBEIDSMARKEDSBEDRIFT.
NOKUT evaluering 2008 Ingeniørdidaktisk kurs Marte Bratseth Johansen Seksjon for universitetspedagogikk Program for lærerutdanning
Noen sentrale kjennetegn ved plan- og budsjettprosessen: Det ble jobbet lite med mål og strategier. Kortsiktighet, dårlig sammenheng mellom planer, budsjett.
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Mental Helse 20. September 2014 Lisa Haug Hvordan arrangere kurs ?
Lederens rolle i systematisk etikkarbeid og noen erfaringer…. Sandefjord, Stokke, Larvik Kommune Larvik, Leni Klakegg, KS.
Inflation og produktion 11. Makroøkonomi Teori og beskrivelse 4.udg. © Limedesign
Prosjektleder Inger Svendsrud
Velkommen til Igangsetteropplæring i Lyngen 27. og 28. november 2008 Link Lyngen Et knutepunkt og senter for selvhjelpsarbeid.
Fritid med Bistand.
Hva skal dere få vite i dag ? Litt om avdeling for forvaltningsinformatikk og vi som er her : Om studieprogrammet.
© Bergen kommune Pedagogisk utviklingsarbeid i barnehagen 2007/08 Språk og tallforståelse Digitale verktøy Barns medvirkning.
Læringsmål for PECOS Prosessen og innholdet Anne Julie Semb Programleder PECOS.
Pundslia barnehage Årsplan 2011/2012 Pundslia Barnehage Pundslibakken 7350 BUVIKA Telefon: Epost: Åpningstider:
FAMILIEHJELPA I STANGE KOMMUNE
Befolkning og arbejdsmarked 7. Mikroøkonomi Teori og beskrivelse © Limedesign
Neste samling. Dag 6 – regionvis (3) uke 41, 2014 Fra datastyrt til datainformert Mål: –Kompetanse i å bruke ulike data til å definere hvor det er behov.
Politisk påvirkning.
Velkommen til nytt skoleår 2015/16
Elev- og lærlingombudet i Nordland Regional elevrådskolering VURDERING.
Samvalg i målavklaringsprosessen under rehabiliteringen Sykehuset Innlandet HF, Divisjon Habilitering og rehabilitering Fagråd 2011.
VEIEN TIL LEDELSE Mobilisering av fremtidens ledere Oppstartsamling 12.Mai 2015.
V Status, utfordringer og strategier. for Den norske kirke 2015 – 2018, vedtatt av Kirkemøtet: Mer himmel på jord Kirken vitner i ord og gjerning om.
Yrkesrollen Faglig mestring og praktisk dyktighet.
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
Bedre gjennomføring av det 13-årige opplæringsløpet
Læringsmiljøprosjektet Hva har vi lært og hva har vi oppnådd?
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
IKT for læring Mattias Øhra.
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Velkommen til workshop 1: Digital kompetanse i kommunene
Utskrift av presentasjonen:

Prosesslederstudiet VELKOMMEN! www.prosesslederstudiet.no

FORMÅL Studiet i prossessledelse er utviklet for å styrke bevissthet om og kompetanse i å tilrettelegge, lede eller være en aktiv deltaker i gode møter og gruppeprosesser. Kurset styrker dine praktiske ferdigheter og gir deg konkrete verktøy til bruk i hverdagen. www.prosesslederstudiet.no

Læringsmål Etter studiet skal deltakerne: Ha kjennskap til hva prosessledelse er og i hvilke sammenhenger prosessledelse er særlig anvendbart og nyttig Ha kjennskap til teori, sentrale begreper og grunnleggende prinsipper innenfor prosessledelse Kjenne til og kunne bruke nye relevante prosessledelsesmetoder og verktøy Kunne identifisere og lede prosesser i prosjekt-, endrings- og utviklingsarbeid Være bevisst på egne ferdigheter, styrker og utviklingspotensial som prosessleder Kunne bruke innholdet i studiet aktivt i eget arbeid Kunne bruke prosessledelse som verktøy for strategisk utvikling av din gruppe, avdeling eller organisasjon www.prosesslederstudiet.no

Læringsform Prosessledelse er en ferdighet som kan og må trenes. Variasjoner i rolle, erfarings- og kunnskapsbakgrunn tilsier at deltakerne har ulike behov. Det legges opp til varierte arbeidsformer med arbeid både individuelt og i grupper. Deltakerne inviteres til en eksperimenterende og undersøkende holdning underveis i treningsforløpet, men oppfordres samtidig til å skape relevans ved å holde fast i den arbeidsform og de utfordringer de har i det daglige. Læringsformene skal gi økt bevissthet om egne styrker og svakheter, og stimulere til å finne og utvikle en egen personlig form. www.prosesslederstudiet.no

Praktisk informasjon 7 dagers studium, delt over 3 samlinger 12-14 sept, 17-18 okt, 28-29 nov Kr. 24.990,- , 22490 ved påmelding i dag:) Prisen inkluderer bevertning og studiemateriell. Studiet gjennomføres her, i våre lokaler i Dronning Maudsgate 3 Vi arbeider alle dager fra klokken 0900 – 1600. www.prosesslederstudiet.no

www.lent.no www.futurefields.no www.prosesslederstudiet.no Om oss www.lent.no www.futurefields.no www.prosesslederstudiet.no

Prosess Prosess er bevegelse Vi er alle i prosesser hele tiden Prosess er bevegelse mot noe bedre eller vekk fra noe som er ubehagelig

Prosessledelse ”Prosessledelse er kunsten å lede mennesker gjennom prosesser mot felles mål på en måte som fremmer deltagelse, eierskap og kreativitet fra alle involverte”

Ulike nivåer av prosessledelse Å se organisasjoner som en levende, pågående prosess, i en kontekst som endrer seg Å se avdelinger som en enhet med et eget liv, og samtidig en del av en større helhet En konkret endring eller transformasjon som skapes eller håndteres over en mer avgrenset periode En tydelig oppgave som går over en avgrenset periode med en tydelig gruppe med et antall møtepunkter (noen ganger definert som et prosjekt) Et møte mellom noen få mennesker (møteledelse) En samtale mellom to mennesker En samtale med seg selv

Hva er god prosessledelse?

Kun fokus på resultat Kun fokus på relasjon ?

Ingen kunnskap om innhold Stor kunnskap om innhold ?