Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

IKT for læring Mattias Øhra.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "IKT for læring Mattias Øhra."— Utskrift av presentasjonen:

1 IKT for læring Mattias Øhra

2 Skolen og lærebedriften skal:
LÆRINGSPLAKATEN Skolen og lærebedriften skal: gi alle elever og lærlinger/lærekandidater like muligheter til å utvikle sine evner og talenter individuelt og i samarbeid med andre stimulere elevenes og lærlingenes/lærekandidatenes lærelyst, utholdenhet og nysgjerrighet stimulere elevenes og lærlingenes/lærekandidatene til å utvikle egne læringsstrategier og evne til kritisk tenkning stimulere elevene og lærlingene/lærekandidatene i deres personlige utvikling og identitet, i det å utvikle etisk, sosial og kulturell kompetanse og evne til demokratiforståelse og demokratisk deltakelse legge til rette for elevmedvirkning og for at elevene og lærlingene/lærekandidatene kan foreta bevisste verdivalg og valg av utdanning og fremtidig arbeid fremme tilpasset opplæring og varierte arbeidsmåter stimulere, bruke og videreutvikle den enkelte lærers kompetanse bidra til at lærere og instruktører fremstår som tydelige ledere og som forbilder for barn og unge sikre at det fysiske og psyko-sosiale arbeids- og læringsmiljøet fremmer helse, trivsel og læring legge til rette for samarbeid med hjemmet og sikre foreldres/foresattes medansvar i skolen legge til rette for at lokalsamfunnet blir involvert i opplæringen på en meningsfylt måte

3 Legge til rette for og implementere IKT som støtte for et gjennomgripende pedagogisk fokus på følgende felt: Den enkelte elev skal kunne benytte IKT som sentralt verktøy for differensiering Gjennom bruk av digitale mapper kan den enkelte elev kunne iaktta og reflektere over sin egen og andre elevers læringsprosess Den enkelte elev skal få tilbakemeldinger på eget arbeid gjennom formativ vurdering (underveis vurdering). Denne vurderingen skal knyttes opp til klare definerte læringsmål Den enkelte elev skal utvikle og reflektere over egne læringsstrategier Eleven skal kunne skille mellom ulike grader av kunnskap og forståelse. De skal skille mellom faktakunnskap, kompetanse og kreativitet. Elevene skal kunne operere samarbeidende i et kunnskapsdelende læringsfellesskap.

4 Den enkelte elev skal kunne benytte IKT som sentralt verktøy for læring og for differensiering
Elevene må kunne benytte alle de ulike digitale verktøyene som muliggjør multimodalitet og som fordrer at eleven selv kan språkliggjøre sin egen tilpasset opplæring og de arbeidsmåter som hun selv opplever best for sitt egget skolearbeid. Eleven må derfor være inneha en bred digital kompetanse.

5

6 Gjennom bruk av digitale mapper kan den enkelte elev kunne iaktta og reflektere over sin egen og andre elevers læringsprosess Eleven kan konstruere en egen digital mappe hvor refleksjon over egne arbeider inngår. Det skal her være en systematisk samling elevarbeider som viser innsats, framskritt og prestasjoner innen ett eller flere fagområder Samlingen må omfatte elevmedvirkning når det gjelder valg av innhold, utvalgskriterier og kriterier for å bedømme nivået I FORHOLD TIL VISSE FELLES OPPSATTE MÅL, og den må vise elevens selvrefleksjoner og holdninger til emnet.”

7 Den enkelte elev skal få tilbakemeldinger på eget arbeid gjennom formativ vurdering (underveis vurdering). Denne vurderingen skal knyttes opp til klare definerte læringsmål Eleven skal få tilbakemelding på egne arbeider av lærere og av medelever underveis i skoleåret og ikke kun ved eksamen.

8 Den enkelte elev skal utvikle og reflektere over egne læringsstrategier
Eleven skal i sin mappe redegjøre for arbeidsmåter, pensum, IKT verktøy osv som hun benytter. Videre skal hun redegjøre for tidsbruk og grad av utholdenhet i sitt skolearbeid. Hun skal lage en profil av egen læringsstrategi som skal drøftes med lærere og medelever minst fire ganger i året

9 Eleven skal kunne skille mellom ulike grader av kunnskap og forståelse
Eleven skal kunne skille mellom ulike grader av kunnskap og forståelse. De skal skille mellom faktakunnskap, kompetanse og kreativitet. Faktuell viten vil si viten om fenomener i omverdenen og er relatert til kvalifikasjoner. Refleksiv eller situert viten er sentralt ift. hvordan man bruker sin viten, og er relatert til kompetanse. Systemisk viten vil si at man innehar viten om viten som ofte vil si viten om det som ofte er det uutalte vitensgrunnlaget. Denne siste vitensformen er knyttet til evnen til å kunne endre vitensfelt og er relatert til kreativitet

10 Elevene skal kunne operere samarbeidende i et kunnskapsdelende læringsfellesskap.
Elevene skal via IKT konstruere, lagre og organisere kunnskap sosialt. Eleven skal være i stand til å jobbe strukturert med felles problemløsningsstrategier, undersøkelsesstrategier og i dialog med medelever og lærere. Eleven skal reflektere over og drøfte med lærer og medelever egen samarbeidsevne min 4 ganger i skoleåret. Eleven skal i sin mappe ha et nivå hvor hun i tillegg til egen læringsstrategi også har formulert egen samarbeidsevne.


Laste ned ppt "IKT for læring Mattias Øhra."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google