Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Læringsmiljøprosjektet Hva har vi lært og hva har vi oppnådd?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Læringsmiljøprosjektet Hva har vi lært og hva har vi oppnådd?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Læringsmiljøprosjektet Hva har vi lært og hva har vi oppnådd?
Lene Heibø Knudsen Rådgiver i Oppvekstavdelingen i Skien kommune

2 Hvor begynner vi? Gulset u. – Kollmyr - Stigeråsen
1. Lærerens evne til å lede klasser og undervisningsforløp 2. Positive relasjoner mellom elev og lærer 3. Positive relasjoner og kultur for læring blant elevene 4. Godt samarbeid mellom skole og hjem 5. God ledelse, organisasjon og kultur for læring på skolen Læringsmiljøprosjektets 3 faser Mobbing avdekking og stopping Læringsmiljø klasseledelse forebygging av mobbing relasjoner Organisasjonsutvikling Endringsledelse Kompetanse kvalitetssikring Et godt læringsmiljø og fem grunnleggende forhold

3 Læringsmiljøprosjektet
T.o.m. nå: 9 møter i prosjektgruppa + 6 veiledertreff + 3 samlinger (siste 3./4.nov)

4 Strategisk plan en aktiv plan: Alle kjenner til den
Strategisk plan en aktiv plan: Alle kjenner til den. Vi henviser til den ved nye tiltak eller ved andre faglige samlinger (eksempelet med en rektor som krever at den ligger på hver arbeidspult). En rød tråd i alt vi gjør – retningen er bestemt. Rektorene sier: Prosjektet passer inn i det helhetlige arbeidet kommunalt. Delmål a i Strategisk plan: Alle barn og unge, uansett forutsetning, skal oppleve mestring, trygghet, trivsel og vennskap. (Etter deltakelsen i prosjektet har blant annet Gulset ungdomsskole sett av resultater på elevundersøkelsen at det er høyere trivsel og flere som føler seg tryggere på skolen. Lærerne bekrefter også dette ved å si at de har endret holdninger og at det har blitt hyggeligere generelt på skolen – for alle (Bedre læringsmiljø rett og slett). Rektorene sier: Oppfølging og trykk fra skoleeier sammen med eksterne veiledere hjelper å holde felles fokus og kontinuitet i arbeidet (må levere). Vesentlig å bli sett i korta med «friske» øyne. Skjerper og rammer inn. Kanskje noe i overkant mange «treff-punkter» med eksterne veiledere (må nesten fabrikere behov…)- tenker at det inntrykket, og manglende behovet, kan ha med kommunens ressurser og organisering selv å gjøre. PULS: leverer og analyserer og bruker elevundersøkelsen aktivt.

5 Ansvarsoppgaver skoleeier og rektorer
delta på samlinger og møter med Læringsmiljøsenteret, skoleeier og/eller skoler og samarbeidende institusjoner involvere ansatte, tillitsvalgte og foresatte i utviklingsarbeidet (iht. lover og avtaler) lage en lokal plan med utviklingstiltak ut fra identifiserte utviklingsbehov gjennomføre utviklingstiltak i henhold til plan være i dialog med skoleeier om utviklingsarbeidet legge til rette for at veilederne får utført sine oppgaver utarbeide en plan og oversikt over utviklingsarbeidet, med mål, aktiviteter, milepæler og hvilke metoder og verktøy som skal brukes planlegge og iverksette utviklingstiltak på bakgrunn av identifiserte utviklingsbehov være aktiv pådriver i skolenes utviklingsarbeid og følge opp deltagende skoler over tid med hensyn til prosesser og resultater dokumentere arbeidet som pågår etablere samarbeid mellom politisk og administrativ ledelse i utviklingsarbeidet ha dialog med FM i eget fylke om utviklingsarbeidet under og etter veiledningsperioden legge til rette for arbeidet i kommunen ved bl.a. å skaffe lokaler til fagdager og legge til rette for veiledninger legge til rette for forskning tilknyttet prosjektet sørge for at PP-tjenesten involveres i arbeidet sende planer og veiledningsgrunnlag til veilederne Status: Positivt (skoler, oppfølging, inntrykk….) Kompetanseheving «Spredning» Elevundersøkelsen Skolene Kommunen Skolenes felles planleggingsdag God start Ikke-anonym-mobbeundersøkelse Våre høringsuttalelser om forslag til endringer i opplæringsloven – Nytt kapittel om skolemiljø: Vi foreslår at Læringsmiljøprosjektet fortsetter.


Laste ned ppt "Læringsmiljøprosjektet Hva har vi lært og hva har vi oppnådd?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google