Fra ord til liv November 2008.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Advertisements

“Fra ord til liv” Februar
Fra Ord til liv August 2009 “Han hadde elsket sine egne som var i verden, og han elsket dem helt til det siste.” (Joh. 13,1)
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
O store Gud, når jeg i undring Aner Hva du har skapt i verden ved ditt
Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
Fra ord til liv April 2009.
Fra ord til liv Mars 2011.
Barnet som gave og oppgave
Fra ord til liv August 2012.
Gudstjeneste med Skattejakt.
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
Fra ord til liv april 2011 «Men ikke som jeg vil, bare som du vil.» (Mark 14,36)
Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34
Kristen tjeneste har med mer enn nådegaver å gjøre Oppdage gavene.
Klar til tjeneste?.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
De 10 bud 10 måter å elske på.
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Fra ord til liv desember 2008 " Men la din vilje skje, ikke min " (Lk. 22,42)
Fra ord til liv september 2010.
1.
Hvem er Jesus?.
Fra ord til liv tekst av Chiara Lubich januar 2009.
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
Vintreets hemmelighet Livet i ordet, bønnen og gleden Joh 15:7-11
Fra ord til liv desember 2012 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn» (Joh 1,12)
Fra ord til liv Ottobre
Fra ord til liv januar 2010 Fra 18. til 25. januar feirer man i mange land i verden uken for bønn om kristen enhet, mens i andre land legges denne feiringen.
Fra ord til liv Juli 2009.
Seierherren. Seierherren på korset seierherre Kolosserne 2,13-15 … Men han gjorde dere levende sammen med Kristus da han tilga oss alle våre misgjerninger.
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Tenn lys. Et lys skal brenne for denne lille jord
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Fra ord til liv Fra ord til liv Mai 2012 Mai 2012.
”Vi vil gjerne se Jesus”
Skattejakt-samling på torsdag
Deg være ære, Herre over dødens makt!
Velkommen til ettårssamling
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Oppsummering 101 things to do and know. 11.oktober Bibelen som rettesnor Bibelmixen Mennesker har verdi, hvem bestemmer verdien? Har man samme verdi som.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Fellesskap med Gud.
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Fra Ord til liv Fra Ord til liv januar 2012 januar 2012.
Fra ord til liv mars 2010 Har du noen gang følt behov for hjelp og samtidig hatt følelsen av at ingen kan komme deg til unnsetning?
Fra ord til liv April 2010.
Fra ord til liv Fra ord til liv februar 2012 februar 2012.
Fra ord til liv Februar 2010.
Desember 2013 “fra ord til liv” ”Og må Herren la kjærligheten dere har til hverandre og til alle mennesker, få vokse seg rik og stor!” (1. Tess 3:12)
‘Fra Ord til liv’ ‘Fra Ord til liv’ Desember 2011 Desember 2011.
‘Fra ord til liv’ November 2012 «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,23)
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Fra ord til liv oktober «Følg meg» (Mt 9,9) «Følg meg» (Mt 9,9)
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
Disippel-overføring.
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
Fra ord til liv februar 2011 "Alle som drives av Guds Ånd, de er Guds barn" (Rom 8,14).
«Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg» (Mt 25,40). «Fra ord til liv» April 2016.
Hvordan du ser på mennesket, både deg selv og andre.
Matt  I samme stund kom disiplene til Jesus og sa: Hvem er den største i himlenes rike? 2 Han kalte da et lite barn til seg og stilte det.
Utskrift av presentasjonen:

Fra ord til liv November 2008

”Om noen vil følge etter meg, må han fornekte seg selv og hver dag ta sitt kors opp og følge meg.” (Luk 9,23)

Du skal ikke tro at du kan bevege deg i verden som en fisk i vannet bare fordi du lever midt i den.

Du skal ikke tro at du kan høre eller se på ethvert radio- eller TV-program som du får inn i huset gjennom radio, fjernsyn og internett.

Du skal ikke tro at bare fordi du kan bevege deg fritt i verdens gater, kan du se på enhver plakat og tankeløst kjøpe hvilken som helst avis eller bok.

Du skal ikke tro, at bare fordi du er i denne verden, kan du leve akkurat som du vil: ha tvilsomme erfaringer eller umoralsk oppførsel, praktisere abort, skillsmisse, føle hat, bruke vold, stjele…

Nei da. Du er i denne verden. Hvem ser vel ikke det? Men du tilhører ikke denne verden. Det utgjør en stor forskjell.

Og klassifiserer deg i den gruppen folk som ikke nærer seg av tingene som er i denne verden, men av det som Guds stemme inni dem uttrykker.

Guds stemme er i ethvert menneskes hjerte, og hvis du lytter til den, vil den føre deg inn i et rike utenom denne verden der man opplever ekte kjærlighet, rettferdighet, renhet, ro, selvbeherskelse og intet begjær.

Hvorfor flykter så mange til Østen, for eksempel til India, for å finne indre stillhet? Mange forsøker å få innsikt i hemmeligheten bak den oppsiktsvekkende kjærligheten som noen åndelige ledere utstråler etter et langt liv i selvbeherskelse og benektelse av deres eget ego.

Mange gjør dette som en naturlig reaksjon på all støyen som er i verden rundt oss og inni oss. Denne støyen som fjerner den stillheten vi trenger for å høre Guds stemme i oss. Uff da! Men er det virkelig nødvendig å dra helt til India når Kristus i 2000 år har gjentatt for oss ”fornekt deg selv … fornekt deg selv”?

Verden oversvømmer deg som en elv, og du må gå mot strømmen. Det rolige og behagelige liv er ikke den kristnes liv; og hvis du vil følge Ham, spør ikke Kristus deg om noe mindre enn det. Verden oversvømmer deg som en elv, og du må gå mot strømmen.

Verden er for den kristne som en tett skog der man skal trå forsiktig.

I dag gjentar Han for deg: Hvor skal man trå da? I fotsporene som Kristus har etterlatt seg da Han gikk i denne verden: Hans Ord. I dag gjentar Han for deg:

”Om noen vil følge etter meg, må han fornekte seg selv.”

Dette vil kanskje utsette deg for andres forakt, misforståelse, hån og baksnakk; du kan bli isolert, du vil måtte akseptere å miste ansiktet, og du vil måtte forlate enhver moteriktig måte å være kristen på. Men det er enda mer:

”Om noen vil følge etter meg, må han fornekte seg selv og hver dag ta sitt kors opp og følge meg.”

Enten du vil det eller ei, forbitrer smerten ethvert liv. Selv ditt liv. Mindre og større smerter kommer hver dag. Vil du unngå dem? Vil du gjøre opprør? Føler du at du vil banne? Da er du ingen kristen.

Den sanne kristne elsker smerten, elsker korset, selv midt i tårene, fordi han vet at de har en stor verdi. Det er ikke for ingenting at Gud har valgt smerten blant de uendelig mange måter å frelse menneskeheten på.

Dette må vi huske: at Kristus er stått opp fra de døde etter å ha båret korset og etter å ha blitt korsfestet.

Oppstandelsen er også din skjebne hvis du klarer å akseptere med kjærlighet det som livet bringer med seg og den smerten som en konsekvent kristen levemåte medfører. (jf Joh. 6,40)

Du vil ikke lenger misunne noen. Da vil du erfare allerede på denne jorden at korset er veien til en glede du aldri har opplevd før. Din sjels liv vil begynne å vokse; Guds rike vil konsekvent gro i deg, og den ytre verden vil etter hvert forsvinne fra dine øyne, og den vil se ut som en kulisse. Du vil ikke lenger misunne noen. Da vil du kunne betrakte deg selv som en disippel av Kristus.

”Om noen vil følge etter meg, må han fornekte seg selv og hver dag ta sitt kors opp og følge meg.”

Akkurat liksom Kristus som du har fulgt, vil du være lys og kjærlighet for de utallige smerter som plager menneskeheten i dag. “Parola di Vita”, pubblicazione mensile del Movimento dei Focolari. Testo di: Chiara Lubich (1978) Grafica di Anna Lollo in collaborazione con don Placido D’Omina (Sicilia - Italia)