Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fra ord til liv Fra ord til liv Mai 2012 Mai 2012.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fra ord til liv Fra ord til liv Mai 2012 Mai 2012."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Fra ord til liv Fra ord til liv Mai 2012 Mai 2012

3 «Ild er jeg kommet for å kaste på jorden. Hvor gjerne jeg ville at den alt var tent!» (Luk 12,49)

4 I Det gamle testamentet er ilden et symbol på Guds Ord som ble talt gjennom profetene. Den står også for Guds dom, som finner sin vei midt inn i folket og renser det.

5 Slik er det med Jesu ord: Det bygger opp, men samtidig river det ned det som ikke kan bestå, det som er tomhet. Ordet lar bare sannheten bli stående igjen.

6 Johannes Døperen sa om Jesus: «Han skal døpe dere med Den hellige ånd og ild.» Slik profeterte han om den kristne dåp, som ble innviet på Pinsedagen da Den hellige ånd kom ned i tunger av ild. Luk 3,16

7 Dette er Jesu oppdrag: å kaste ild på jorden, å bringe Den hellige ånd, som har kraft til å fornye og rense.

8 «Ild er jeg kommet for å kaste på jorden. Hvor gjerne jeg ville at den alt var tent!»

9 Jesus gir oss Den hellige ånd. Men hvordan handler Ånden?

10 Han utøser kjærligheten i oss og ønsker at vi skal holde den brennende i våre hjerter.

11 Hva kjennetegner denne kjærligheten? Det er ikke en jordisk, begrenset kjærlighet. Den er evangelisk. Den retter seg mot alle, slik vår himmelske Far viser når han sender regn og solskinn over alle, uansett om de er gode eller onde eller til og med fiendtlig innstilt til Ham.

12 Det er en kjærlighet som ikke forventer noe av de andre. Den tar alltid initiativet selv og er den første til å elske.

13 Kjærligheten gjør seg til ett med hver og én. Den lider med den som lider, gleder seg med den glade, bekymrer seg og håper sammen med sin neste. Hvis det trengs, går den til handling. Det er ikke en sentimental kjærlighet som bare består i ord.

14 Den får oss til å elske Kristus i våre søsken og minner oss om Hans ord: «Det har dere gjort mot meg.» Det er en kjærlighet som etterstreber gjensidighet, for sammen med andre å virkeliggjøre den gjensidige kjærligheten.

15 Denne kjærligheten er et synlig, konkret uttrykk for vårt evangeliske liv. Derfor gir den tyngde til de ord vi bruker når vi evangeliserer.

16 «Ild er jeg kommet for å kaste på jorden. Hvor gjerne jeg ville at den alt var tent!»

17 Kjærligheten er som en ild. Det viktige er å holde den brennende.

18 Den trenger stadig noe brennbart å fortære - først og fremst vår egoisme. For kjærligheten åpner oss alltid for andre: for Gud, når vi gjør hans vilje, og for vår neste, når vi hjelper ham eller henne.

19 Hvis en ild får næring, kan den - hvor liten den enn er - bli til en stor brann. Den kan bli til den fredens, kjærlighetens og det universelle brorskapets brann, som Jesus har brakt til jorden.

20 “Fra Ord til liv”, månedlig utgave av Focolare bevegelsen. Tekst: Chiara Lubich, 2001 Løyout: Anna Lollo i samarbeid med don Placido D’Omina (Sicilia - Italia) Teksten til «fra ord til liv» blir oversatt til over 96 språk og dialekter og spres verden over. På internet: www.focolare.no og www.focolare.org Oversatt i forskjellige språk: www.santuariosancalogero.org «Ild er jeg kommet for å kaste på jorden. Hvor gjerne jeg ville at den alt var tent!» (Luk 12,49)


Laste ned ppt "Fra ord til liv Fra ord til liv Mai 2012 Mai 2012."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google