Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk"— Utskrift av presentasjonen:

1 23-1-2011 Ole Petter Erlandsen
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn! luk. 11, Luk 18, 1-8 Ole Petter Erlandsen

2 Luk 11,5-13 Så sa han til dem: "Sett at en av dere går til en venn midt på natten og ber ham: `Kjære, lån meg tre brød! 6 En venn som er på reise, er kommet til meg, og jeg har ikke noe å by ham.` 7 Tror dere han da vil svare der innefra: `Ikke forstyrr meg! Døren er alt stengt, og både barna og jeg er i seng. Jeg kan ikke stå opp og gi deg noe.` 8 Nei, sier jeg dere: Om han ikke står opp og gir ham det for vennskaps skyld, vil han iallfall gjøre det fordi han er så pågående, og gi ham alt han trenger.

3 Luk 11,5-13 9 Jeg sier dere: Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere.10 For den som ber, han får. Den som leter, han finner. Og den som banker på, skal det lukkes opp for. 11 Finnes det en far blant dere som vil gi sønnen sin en orm når han ber om en fisk, 12 eller gi ham en skorpion når han ber om et egg? 13 Når selv dere som er onde, vet å gi barna deres gode gaver, hvor mye mer skal ikke da Far i himmelen gi Den hellige ånd til dem som ber ham!"

4 Luk. 18, 1-8 Så fortalte han dem en lignelse om at de alltid skulle be og ikke miste motet: 2 «I en by var det en dommer som ikke fryktet Gud og ikke tok hensyn til noe menneske. 3 I samme by var det en enke som stadig på ny kom til ham og sa: 'Hjelp meg mot min motpart, så jeg kan få min rett.' 4 Lenge ville han ikke, men til slutt sa han til seg selv: 'Enda jeg ikke frykter Gud og ikke tar hensyn til noe menneske, 5 får jeg hjelpe denne enken til hennes rett, siden hun plager meg slik, ellers ender det vel med at hun flyr like i synet på meg.'»

5 Luk. 18, 1-8 6 Og Herren sa: «Hør hva denne uhederlige dommeren sier! 7 Skulle ikke da Gud hjelpe sine utvalgte til deres rett, de som roper til ham dag og natt? Er han sen til å hjelpe dem? 8 Jeg sier dere: Han skal sørge for at de får sin rett, og det snart. Men når Menneskesønnen kommer, vil han da finne troen på jorden?»

6 Gud er en god far som ønsker å svare bønn
Gud er ikke som den søvndrukne naboen Gud er ikke som den urettferdige dommeren Når disse to – naboen og dommeren – likevel gir etter, hvor mye mer skulle ikke da Gud besvare vår bønn? Gud, som er din og min far (eller pappa) Om Gud ikke svarer – tro ikke at han ikke vil Tro hva som helst annet – bare ikke at Gud ikke vil ditt beste Om Gud ikke svarer – tro ikke at han ikke kan Husk at Gud, himmelen og jordens skaper, er all-mektig!

7 Gud ønsker at vi skal minne ham på hva han har lovt!
Bønn: Ordet “aiteo” betyr å spørre, eller å tigge, men betyr også å krever eller å henvise til et løfte eller en rett. Hvilke løfter har Gud gitt i Bibelen? Hvilke løfter har Gud gitt deg personlig?

8 Så hvordan skal vi be? 1: Be!
Jak. 4, 2: Dere har ikke, fordi dere ikke ber……

9 Så hvordan skal vi be? 2: La Guds brann bli din brann!
Jak. 4, 3: «Dere ber, men får ikke, fordi dere ber galt; dere vil sløse det bort i nytelser….» Rom. 12, 2: «…… la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne.»

10 Så hvordan skal vi be? 3: Vær konkret!
Luk. 18, 3: «Hjelp meg mot min motpart, så jeg kan få min rett.»

11 Så hvordan skal vi be? 4: Be med tro
Luk. 11, 9: «Be, så skal dere få….» Heb. 11, 6: «Uten tro er det umulig å være til glede for Gud. For den som trer fram for Gud, må tro at han er til, og at han lønner dem som søker ham» Mark. 11, 24: “tro at dere har fått det, og dere skal få det.” Rom. 8, 31-32: Rom 8, Hva skal vi så si til dette? Er Gud for oss, hvem er da mot oss?32 Han som ikke sparte sin egen Sønn, men ga ham for oss alle, kan han gjøre noe annet enn å gi oss alt sammen med ham?

12 Så hvordan skal vi be? 5: Vær pågående
• Luk 11,8: «…….fordi han er så pågående, og gi ham alt han trenger.» Luk 18,5: «….siden hun plager meg slik, ellers ender det vel med at hun flyr like i synet på meg.»

13 Så hvordan skal vi be? 6: Vær utholdende
Luk. 18, 1: «Så fortalte han dem en lignelse om at de alltid skulle be og ikke miste motet» Luk 18,7: «Skulle ikke da Gud hjelpe sine utvalgte til deres rett, de som roper til ham dag og natt? Er han sen til å hjelpe dem?» Kol 4,2: «Vær utholdende i bønn, våk og be med takk til Gud!»

14 Så hvordan skal vi be? 7. Godta at Gud er Gud og at det ikke er deg
•2 Kor 12,7-10: «For at jeg ikke skal bli hovmodig på grunn av de høye åpenbaringene, har jeg fått en torn i kroppen, en Satans engel som skal slå meg - for at jeg ikke skal bli hovmodig. 8 Tre ganger ba jeg Herren om at den måtte bli tatt fra meg, 9 men han svarte: "Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet." Derfor vil jeg helst være stolt av mine svakheter, for at Kristi kraft kan ta bolig i meg. 10 Og derfor er jeg fylt av glede når jeg for Kristi skyld er svak, blir mishandlet, er i nød, forfølgelser og vanskeligheter. For når jeg er svak, da er jeg sterk.»

15 Guds svar kommer når du minst venter det!
Luk. 18, 7.: Skulle ikke da Gud hjelpe sine utvalgte til deres rett, de som roper til ham dag og natt? Er han sen til å hjelpe dem? 8 Jeg sier dere: Han skal sørge for at de får sin rett, og det snart. Tachos – snart: «kort tidsrom» Betyr snart eller plutselig. Er det ikke det vi ofte opplever – at Gud griper inn når vi minst venter det?

16 Ole Petters to lover om bønn
1. Tro aldri at Gud ikke svarer fordi han ikke gidder, fordi han ikke elsker deg eller fordi han ikke er mektig nok til å gripe inn. Finn på enhver annen forklaring, men ikke denne 2. Slutt aldri å be


Laste ned ppt "SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google