Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fra ord til liv desember 2012 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn» (Joh 1,12)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fra ord til liv desember 2012 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn» (Joh 1,12)"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Fra ord til liv desember 2012

3 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn» (Joh 1,12)

4 Dette er den store nyheten Jesus forkynte og ga til menneskeheten: Vi har barnekår hos Gud, vi blir Guds barn gjennom nåden.

5 Men hvordan og til hvem blir denne nåden skjenket? «Til alle som tok imot ham» og til alle som vil ta imot ham gjennom århundrene.

6 Vi må ta imot ham i tro og kjærlighet og ha tillit til at Jesus er vår Frelser.

7 Men la oss gå mer i dybden for å prøve å forstå hva det betyr å være Guds barn.

8 Det er nok å betrakte Jesus, Guds Sønn, og hans forhold til Faderen: Jesus ba til sin Far som i «Fadervår». For ham var Faderen «Abba», det vil si den pappaen han henvendte seg til med intimitet, i ubegrenset tillit og uendelig kjærlighet.

9 Men siden han kom til jorden for vår skyld, ville han ikke nyte godt av sin priviligerte stilling for egen del.

10 Ved å dø for oss og gjenløse oss gjorde han oss til Guds barn, til sine søstre og brødre, og lot oss ved Den hellige ånd få komme inn i Treenighetens favn.

11 Slik fikk også vi muligheten til å gjøre hans guddommelige påkallelse til vår egen: «Abba, Far!», «Pappaen min», vår egen pappa, med alt det dette innebærer: visshet om å være beskyttet, trygghet, overgivelse til hans kjærlighet, guddommelig trøst, styrke og en iver og glød som oppstår i hjertet hos den som er trygg på at han er elsket.

12 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn»

13 Det er dåpen som gjør oss til ett med Kristus og med ham til barn i Sønnen; og fra dåpen får vi livet i nåden.

14 I denne evangelie-passusen er det særlig ett ord som avdekker den dype dynamikken i det barnekåret som skal realiseres dag etter dag. Man må bli «Guds barn».

15 Vi blir og vi vokser som Guds barn ved å leve i samsvar med den gaven han har gitt oss, ved å leve i pakt med hans vilje som er sammenfattet i kjærlighetsbudet: kjærlighet til Gud og til nesten.

16 Å ta imot Jesus betyr i virkeligheten å gjenkjenne ham i hver av våre brødre og søstre. Og også disse kan ha mulighet til å gjenkjenne Jesus og tro på ham hvis de i vår kjærlighet for dem får øye på en gnist av Faderens grenseløse kjærlighet.

17 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn»

18 I denne måneden, da vi spesielt minnes Jesu fødsel på jorden, la oss prøve å ta imot hverandre, ved å gjenkjenne og tjene Jesus nettopp i hverandre.

19 Da vil det også mellom oss og Faderen oppstå en gjensidig kjærlighet, vi vil kjenne det samme livet som binder Sønnen til Faderen i Den hellige ånd, og vi skal stadig på nytt merke at Jesu påkallelse vil komme over våre lepper: «Abba, Far».

20 “Fra Ord til liv”, månedlig utgave av Focolare bevegelsen. Tekst: Chiara Lubich, 1998 Løyout: Anna Lollo i samarbeid med don Placido D’Omina (Sicilia - Italia) Teksten til «fra ord til liv» blir oversatt til over 96 språk og dialekter og spres verden over. På internet: www.focolare.no Oversatt i forskjellige språk: www.santuariosancalogero.org «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn.»


Laste ned ppt "Fra ord til liv desember 2012 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn» (Joh 1,12)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google