Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34"— Utskrift av presentasjonen:

1 Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34

2 Matteus 6,24-34 Ingen kan tjene to herrer. For enten vil han hate den ene og elske den andre, eller han vil holde seg til den ene og forakte den andre. Dere kan ikke tjene både Gud og mammon. Derfor sier jeg dere: Vær ikke bekymret for livet, hva dere skal ete og hva dere skal drikke, heller ikke for legemet, hva dere skal kle dere med. Er ikke livet mer enn maten, og legemet mer enn klærne? Se på fuglene under himmelen! Ikke sår de, ikke høster de, ikke samler de i hus, men deres Far i himmelen gir dem føde. Er ikke dere langt mer verd enn de? Hvem av dere kan vel med all sin bekymring legge en eneste alen til sin livslengde?

3 Og hvorfor er dere bekymret for klærne
Og hvorfor er dere bekymret for klærne? Legg merke til liljene på marken, hvordan de vokser! De strever ikke og spinner ikke! Men jeg sier dere: Selv ikke Salomo i all sin prakt var kledd som en av dem. Men kler Gud slik gresset på marken, det som står i dag og i morgen kastes i ovnen, skal han da ikke meget mer kle dere - dere lite troende? Vær derfor ikke bekymret og si: Hva skal vi ete? eller: Hva skal vi drikke? eller: Hva skal vi kle oss med? For alt slikt søker hedningene etter. Men deres himmelske Far vet at dere trenger alt dette. Søk da først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt dette i tillegg! Vær da ikke bekymret for morgendagen. For morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.

4 Hva skjer når vi bekymrer oss?
Sure Selvsentrerte Slitne

5 Hva skjer når vi bekymrer oss?
Ordspråkene 12,25 ”Bekymring i en manns hjerte tynger ham. Men en godt ord gleder ham.” (No78)

6 Hva skjer når vi bekymrer oss?
Sure Selvsentrerte Slitne Sløve

7 Hva skjer når vi bekymrer oss?
Markus 4,19 ”Men verdens bekymring, rikdommens bedrag og lyst til andre ting kommer inn og kveler ordet, så det blir uten frukt.” Lukas 21,34 ”Vær på vakt, og la dere ikke sløve av svir og drikk eller av livets bekymringer så den dagen plutselig kommer over dere som en snare. (No78)

8 Gode grunner til ikke å bekymre seg
Gode grunner til ikke å bekymre seg. 1) Liver er mer enn mat, klær og drikke. Matt 6,25 Derfor sier jeg dere: Vær ikke bekymret for livet, hva dere skal ete og hva dere skal drikke, heller ikke for legemet, hva dere skal kle dere med. Er ikke livet mer enn maten, og legemet mer enn klærne?

9 Gode grunner til ikke å bekymre seg. 2) Se på og lær av fuglene.
Matt 6,26 Se på fuglene under himmelen! Ikke sår de, ikke høster de, ikke samler de i hus, men deres Far i himmelen gir dem føde. Er ikke dere langt mer verd enn de?

10 Gode grunner til ikke å bekymre seg. 3) Bekymring forkorter livet ditt.
Matt 6,27 Hvem av dere kan vel med all sin bekymring legge en eneste alen til sin livslengde?

11 Gode grunner til ikke å bekymre seg. 4) Se på og lær av liljene
Matt 6,28-30 Og hvorfor er dere bekymret for klærne? Legg merke til liljene på marken, hvordan de vokser! De strever ikke og spinner ikke!Men jeg sier dere: Selv ikke Salomo i all sin prakt var kledd som en av dem.Men kler Gud slik gresset på marken, det som står i dag og i morgen kastes i ovnen, skal han da ikke meget mer kle dere - dere lite troende?

12 Gode grunner til ikke å bekymre seg
Gode grunner til ikke å bekymre seg. 5) Vær ikke som hedningene 6) Vit av Far kjenner dine behov. Matt 6,31-32 Vær derfor ikke bekymret og si: Hva skal vi ete? eller: Hva skal vi drikke? eller: Hva skal vi kle oss med? For alt slikt søker hedningene etter. Men deres himmelske Far vet at dere trenger alt dette.

13 Gode grunner til ikke å bekymre seg
Gode grunner til ikke å bekymre seg. 7) Fordelen med å søke Guds Rike først. Matt 6,33 Søk da først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt dette i tillegg!

14 Gode grunner til ikke å bekymre seg. 8) Lev for i dag!
Matt 6,34 Vær da ikke bekymret for morgendagen. For morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.

15 Et bekymringsløst liv – er det mulig?
Et bekymringsløst liv – er det ønskelig?

16 ”Den evige bekymring” Matt 10,28-31
Frykt ikke for dem som dreper legemet, men ikke kan drepe sjelen. Frykt heller for ham som kan ødelegge både sjel og legeme i helvete! Selges ikke to spurver for en skilling? Men uten deres Far faller ikke én av dem til jorden…dere er mer verd enn mange spurver.

17 Tro det når… Ikke en spurv til jorden Uten at Gud er med.
Ikke en sjel mot døden Uten hans kjærlighet! Ikke en blomst er visnet, ikke en tåre falt Uten at Gud vet om det, Han som er over alt. Tro det når stormen herjer Bladløse vintertrær! Tro det når brenning bryter Over de nakne skjær! Tro det når ubeskyttet Midt i en kamp du står! Tro det når helt alene Du med en smerte går! Tro det når noe brister Uten å vokse frem! Tro det når noen mister Det som var alt for dem! Tro det når håp går under Uten å reise seg! Ikke en spurv til jorden! Det er et ord til deg.


Laste ned ppt "Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google