KOMPETANSEHEVING 2008 VARANGERGRUPPEN Båtsfjord Service AS, Tana Arbeidsservice og Varanger ASVO.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Halsa Interkommunale Psykiatriske Senter
Advertisements

Utfordringene sett fra brukerne Foreningen for Muskelsyke Leder Bjørn Moen,
Utvikling av ny strategi for arbeidsdrift i kriminalomsorgen
Et 3 årig samarbeidsprosjekt mellom Helse Fonna, NAV Rogaland og SUS JobbResept.
Evaluering av arbeidsmarkedstiltakene i skjermet virksomhet
GREP (Kompetanseutvikling Grenland AS)
INVIVO a/s = levende, i utvikling
Norservice as - motiverte folk skaper mest Attføringsbedriften Service- og produksjonsbedriften.
HELSE MESTRING VEKST KOMPETANSEHEVING FOR ANSATTE I ARBEIDSAMVIRKEBEDRIFTER – 2005 Båtsfjord Service, Varanger ASVO HELSE MESTRING VEKST.
Hverdagsrehabilitering
Presentasjon av.
En presentasjon Morten Reiertsen.
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.

Attføringsbedriften ”ny horisont – nye muligheter” 1.mars
Strategiarbeid i praksis
VOFO, Frokostmøte 26. november 2008
Fagseminar om samhandling 9. og 10. juni 2010 i Alta.
Videreutdanning i supported employment Målrettet og systematisk oppfølging til arbeidsgiver og arbeidssøker Videreutdanningen tilbys av Høgskolen i.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Målsetting Gjennomføre et handlingsrettet program for å styrke konkurransekraften til handels- og servicenæringen i kommunane Askvoll og Hyllestad.
Vi gir mennesker muligheter
Joachim Bjerkvik
Etisk kompetanse er en forutsetning for kvalitet
Arbeid med bistand Rapportering.
Godt innhold i avklaring
ARBEIDSRETTET REHABILITERING METODEUTVIKLING
V/ Trine Arnesen. Kort historikk Industrieventyr avsluttet juni 2000 Klare strategier og målsettinger –Konsentrerer seg om arb/kompetanse –Få folk i arbeid.
Integrerende metode i nær- ingslivet versus opprusting i en attføringsbedrift Paal Haavorsen og Rune Kvarme Bransjeforeningen Attføringsbedriftene
Kommunalt Arbeidstiltak 100 % eid og drives av Orkdal kommune.
Funksjonsvurdering i arbeidslivet
Barns læring, voksnes ansvar!
Karriereveiledning Strukturen i Finnmark. Fylkespartnerskapet for karriereveiledning Formålet er å etablere forpliktende partnerskap på regionalt nivå.
Nye veier til arbeid – skreddersøm og brukermedvirkning Terje Olsen og Hege Gjertsen, Nordlandsforskning ASVLs fagkonferanse Gardermoen, 10. februar 2012.
Arbeidsevnekartlegging
ROSTHAUG VIDEREGÅENDE SKOLE
Randi Irene Tone Olav Duun videregående skole
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
HELSE MESTRING VEKST RAPPORT FRA GJENNOMFØRT KURSOPPLEGG 2005
KURSPLAN 2004 PSYKIATRI OG RUS I EN ARBEIDSMARKEDSBEDRIFT.
HVA ER HABILITERINGSTJENESTEN FOR BARN OG UNGE?
ASVL Høstkonferansen - Knus mytene! - Bygg tillit! - Slik jobber vi for å være synlige og tilstede i samfunnet! ASVL høstkonferanse oktober 2011.
Velkommen til innkommende president sin time.
vil deltagerne lære blant annet:
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
FOKUS PÅ TRAUMER Forståelse og behandling av PTSD og komplekse traumer.
Fagsamling Prosjekt barn og unge i Hedmark
Metodikk for samhandling NAV – OT/PPT
Drammen | Sosial- og helsedirektoratets rolle Et fagdirektorat underlagt HOD og AID  Fagdirektoratsrollen Følge utviklingen og samle inn kunnskap.
Anita R Kivijervi, Barn og ungetjenesten/ Habilitering
Atrieflimmer Pasientopplæring:
DEMONSTRASJONSSKOLER OG -BEDRIFTER fellessamling i Kristiansand Åge R. Rosnes, november 2005.
Fokusgrupper Komité Helse og omsorg 25. februar 2015.
NAV, Side 1 Nasjonal strategi for arbeid og psykisk helse  2007 – 2012  Bygger på erfaringer fra Vilje Viser Vei satsingen i NAV og opptrappingsplanen.
”Selvhjelp og Vilje” – veien til mer helse av Irene Sørensen Konferansen i Lyngen
Introduksjonskurs i opplevelsesdesign
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Kurs høsten 2015 Praktiske opplysninger om kurset: Kurset blir ledet av godkjente kursledere. Kurset går over ganger og varer i 2 ½ time. Det er.
Ås kommune God samhandling til det beste for barn og unge i Ås kommune «Ansatte i ulike tjenester møter det samme barnet, hvordan gir vi da barnet et helhetlig.
Rett hjelp tidlig – Kvello Stavanger kommune har startet et treårig prosjekt ( )for å kvalitetssikre barnehagen og bedre samarbeidet mellom det.
Regionalt lederutviklingsprogram Programmet er utarbeidet i et samarbeid mellom: Vest-Agder Fylkeskommune kommunene i Knutepunkt Sørlandet Mandal kommune.
Kompetanse for mangfold
Fusjonsåret 2016 Nytt firmanavn og ny organisasjon klart i 2015
PSYKISK HELSEARBEID OG RUSOMSORG
FUTURE Fagseminar 23. mai 2017.
Lærings- og mestringskurs Lungesykdommer
Lærings- og mestringskurs Lungesykdommer
Rus - arbeid og aktivitet
Verdier og visjon i nye Stavanger
Utskrift av presentasjonen:

KOMPETANSEHEVING 2008 VARANGERGRUPPEN Båtsfjord Service AS, Tana Arbeidsservice og Varanger ASVO

KOMPETANSEHEVING 2008 VARANGERGRUPPEN VARANGERGRUPPEN  Båtsfjord Service AS er eid av Båtsfjord kommune og administrerer 8 APS- plasser og 12 VTA- plasser. I tillegg er det 5 kommunale plasser i bedriften. Det er 6 arbeidsledere (inkl. daglig leder) i bedriften. Produksjonsområder; Strikkeproduksjon, vev, husflid og reparasjon av klær. Palleproduksjon, vedproduksjon og snekkerverksted. Butikk med utsalg av egne produkt og andre gaveartikler. ASVO-frukt og utkjøring/transport.  Tana Arbeidsservice AS holder til i Seida som ligger 4 km fra kommunesentret Tana bru. Vi har også avdeling i Berlevåg. Vi har 16 VTA- plasser og 15 APS- plasser. APS- plassene blir brukt fleksibelt mellom avdelingene. Bedriften har 10 årsverk fordelt på begge avdelingene. Produksjonsområder: Treprodukter. Søm og tekstilprodukter. Produksjon av brensel. Vaskeritjenester. Plenklipping/ maleroppdrag etter avtale. Salg av materialer.  Varanger ASVO IKS er eid av Vadsø kommune (75%) og Nesseby Kommune (25%) og administrerer 20 APS- plasser og 25 VTA- plasser, tiltaket AB (3 tilretteleggere i hhv. Vardø, Vadsø og Tana/Nesseby) og tiltaket Avklaring. Det er 12 arbeidsledere (inkl. daglig leder og attf. leder) i bedriften. Produksjonsområder; Tekstilproduksjon; Strikking, søm og veving. Bjørkeproduksjon; vedsalg og koppeproduksjon. Dokumentmakulering, Lasergravering, Utleie av bespisningsservice. Vaskeri. Butikk med utsalg av egne produkt og andre gaveartikler. Jobbfrukt og skolefrukt. Kafèdrift.

KOMPETANSEHEVING 2008 VARANGERGRUPPEN VI UTVIKLER MENNESKER - BROBYGGER MELLOM MENNESKE OG SAMFUNN  ASVO -bedriftenes viktigste mål er å gi mennesker som har en kortvarig eller langvarig begrensning i sine jobbvalg muligheter til å leve et aktivt yrkesliv. Mange av våre arbeidstakere har medfødte begrensninger. I tillegg erfarer vi at stadig flere mennesker trenger av ulike grunner et sted å arbeide en tid for å bygge seg opp, kvalifiseres på nytt, få en avklaring av sitt ståsted, og lage en handlingsplan for framtidig utvikling. Det er viktig for oss at det enkelte mennesket skal behandles ut fra sine forutsetninger.  I våre bedrifter tilbys tilrettelagt arbeid, arbeidspraksis, kvalifisering, utprøving og avklaring. Vi gjennomfører funksjonsvurderinger. Det innebærer en drøfting og vurdering av en persons psykiske, fysiske og sosiale ressurser i forhold til de oppgavene vedkommende skal utføre. Dette innebærer også en vurdering av hva som skal til for at arbeidstakeren kan fortsette, eller komme tilbake til arbeidslivet, ta kurs og/eller utdanning eller finne andre alternativer. Slike vurderinger gjøres i samarbeid med brukeren selv, NAV, leger, sosialkontor mfl.

KOMPETANSEHEVING 2008 VARANGERGRUPPEN KOMPETANSE KJENNSKAP OG KUNNSKAP  I våre bedrifter har vi et mangfoldig felleskap. Kollegagruppene består av mennesker i alle aldre, med ulik yrkesbakgrunn og forskjellig kulturbakgrunn. Deltakerne besitter til sammen og hver for seg ulike ressurser, og alle har individuelle opplærings- og bistandsbehov. For å kunne møte mennesker med ulike bakgrunn og behov på best mulig måte er kjennskap og kunnskap viktige byggesteiner. Mye lærer vi av deltakerne våre, mye lærer vi av hverandre og mye lærer vi av våre samarbeidspartnere.  Kompetanseheving er viktig og vår erfaring sier at tilrettelagte kurs i utvalgte tema er en god og lærerik metode for å tilegne seg den spesialkompetanse vi trenger for å bli bedre i møte med de mennesker som starter opp i våre bedrifter. FOR Å KUNNE UTVIKLE MENNESKER, MÅ VI KUNNE UTVIKLE OSS SELV !

KOMPETANSEHEVING2008 VARANGERGRUPPEN KOMPETANSEHEVINGSPROGRAM 2008 Kursene avholdes i 2008, fordelt på månedene februar, mai og november. Temaene vil fordeles over tre samlinger à 1-2 dager pr. samling. Ulike bedrifter vil være ”vertskap” for samlingene. Samarbeid er viktig, lærerikt og effektivt. Som tre relativt like bedrifter i Øst- Finnmark har vi både gjennom uformell kontakt, besøk og tidligere felles kursing erfart nytten av å gjøre noe sammen- både med tanke på produksjonsdelen i bedriftene, men ikke minst det attføringsfaglige. Det å dele erfaring, kunnskap og ideer er med på å styrke det tilbud vi gir til våre kunder, brukere og samarbeidsparter. For bedriftene er det også av avgjørende betydning at alle arbeidsledere/tilretteleggere får mulighet til å gjennomføre kompetansehevingsprogrammet sammen. Det gir et bedre grunnlag for å kunne trekke i samme retning i det daglige arbeidet. Til de ulike tema har vi invitert kvalifiserte foredragsholdere. Det er er viktig at de har en viss kjennskap til arbeidssamvirkebedrifter og kunnskap om hva som er våre primæroppgaver. I tillegg anser vi det som en fordel om de har både praktisk og teoretisk kunnskap om de tema det skal foreleses i. Nytt av året er at vi i dette programmet har valgt å delta på en nettverkssamling i regi av NAV, Vilje Viser Vei, i Finnmark. En god mulighet for å etablere kontakt og samhandlingsarenaer med viktige samarbeidsparter rundt våre deltakere.

KOMPETANSEHEVING 2008 VARANGERGRUPPEN SATSING PÅ ARBEID OG PSYKISK HELSE, KOMPETANSEHEVING OG NETTVERKSBYGGING; NAV finnmark inviterer til tverrfaglig samling for NAV ansatte, arbeidstakere i arbeidssamvirkebedrifter, ansatte i den kommunale psykiatritjenesten, spesialisthelsetjeneste og brukerorganisasjoner. TEMA  Vi møter mennesker, ikke diagnoser  Brukermedvirkning FOREDRAGSHOLDERE  Arnhild Lauveng, klinisk psykolog og forfatter  Anne G. Jensen, doktorgradsstipendiat, Høgskolen i Stavanger DATO  Februar 2008 STED  Kirkenes Rica hotell

KOMPETANSEHEVING 2008 VARANGERGRUPPEN SELVLEDELSE – ET KOMPASS I LEDERROLLEN TEMA  Balanse i lederrollen; livskraft, arbeidsglede og helse  Verktøy og metoder for selvledelse  Fra kunnskap til handling – handlingskraft til å gjennomføre ønskede forandringer  Å utøve selvledelse overfor andre  På kurset brukes prinsippene i LØFT og coaching. Gjennom praktisk arbeid og en grunnleggende innføring i metodene får deltakerne innsikt i disse arbeidsmetodene. FOREDRAGSHOLDERE  Anita White Olsen; organisasjonsutvikler og coach fra Godt Arbeidsliv, Sortland. Anita har 5 års arbeidserfaring i en arbeidssamvirkebedrift og har god kunnskap om vår arbeidshverdag.  Kristin Dahlmo Løkke; fysioterapeut og coach fra Godt Arbeidsliv, Sortland. DATO  mai 2008 STED  Båtsfjord Service AS i Båtsfjord

KOMPETANSEHEVING 2008 VARANGERGRUPPEN RUS- OG PSYKISK HELSEARBEID TEMA  RUS- OG PSYKISK HELSEARBEID I ASVO – BEDRIFTER  VEILEDNINGSPEDAGOGIKK: teoretisk innføring i veiledningspedagogikken, verktøy og metoder for tilrettelegging for utvikling og læring hos mennesker med sammensatt problematikk  KOLLEGAVEILEDNING: hvordan benytte seg av kollegaers kunnskap, ressurser og bistand i det daglige arbeidet. FOREDRAGSHOLDER  Yngve Osbakk. Yngve er utdannet sykepleier og har videreutdanning innen psykiatri, faglig veiledning og HMS. Han arbeider for tiden som rådgiver innen psykisk helsearbeid hos Fylkesmannen i Nordland. Yngve har også erfaring med arbeid innen psykisk helsearbeid og relaterer sine forelesninger til den praktiske hverdagen. DATO  19 – 20. november 2008 STED  Varanger ASVO i Vadsø

KOMPETANSEHEVING 2008 VARANGERGRUPPEN