Lederutvikling og skreddersøm

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
VITENSKAPEN OM SAMFUNNET
Advertisements

Kilde: Yes!! Gruppe: Julie Veronica Frank Gruppe: Veruska Øystein DL Anita Gruppe: Espen Geir Irmelin Gruppe: Ann-Magritt Øystein LK Susana.
Eksamen i Treningslære 2
Ledelse i UB God morgen! På en skala fra 1-10 …
Dag Dag 10:30 Velkommen til samlingen Mette H. og Jostein Soland
LÆREPLANEN Sosiologi og sosialantropologi – hovedprinsipper.
Oppbygning av en nasjonal plan for teknisk fagskole
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
Åpen Lederskole i Tromsø 5-6. sept., okt. og 5-6. des
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Teologiske perspektiver på menighetsutvikling Harald Hegstad 4. mars 2009.
En lærende organisasjon?
Plan for praksis Studieåret FU – 2 Gro Lise Syversen – HIØ, Praksisseminar FU og
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
Nokre prinsipp •Modulbasert og studiepoenggivande som hovudprinsipp •Fleksibilitet •Praksisnært Studiepoeng ved obligatorisk frammøte og gjennomføring.
Overordnede mål for medisinerutdanningen ved UiO
Gunn Engelsrud-NOKUT-konferansen 21 april 2010 Dokumentasjon av utviklingsarbeid og erfaringskunnskap - ”vi lærer alltid med kroppen selv om.
Veiledet lesing Mørkved skole
Språk og læring Digital kompetanse. 1.Mot elevers grunnleggende ferdigheter - hvordan studentene skal forholde seg til det 2.Studentenes perspektiv, deres.
Eksperter i team Erfaringsbasert emne i tverrfaglig samarbeid
Tilpasset opplæring i en lærende skole
Veiledning av studenter
«Samhandlende lederskap for tjenester til utsatte barn og familier»: Hvem, hvordan og hvorfor? Hans A. Hauge Høgskolen i Telemark.
Lærerprofesjonens etiske plattform
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
Avdeling for sosionomutdanning
Samhandlingsreformen i et kommunalt perspektiv
Norway Rotary Distrikt 2260 Kurs Bevisstgjøring av Rotary’s ledere Utarbeidet av Lillian Johansen og Finn Kolstø, Gardermoen Rotary Club.
Å lede i det skapende spenningsfeltet - KS’ policy for god ledelse
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Utdanningsforbundets arbeid med profesjonsetikk
Modul 1 Modul 1. Kapittel 1.7. Kultur: Lærende felleskap.
Praksis krav, rapport & eksamen SPED 4000 – LML -
© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Rettskjelder til fots Innleiing 19. januar 2015 Ola Mestad Professor dr. Juris Senter for europarett og Avdeling.
Veiledningspedagogikk
Vurdering for læring Camilla Wiig, uke 43 og
Ulike perspektiv på læring, «Hverdagspedagogikk»
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Integrert profesjonell kompetanse. Våre kandidater skal lykkes faglig og profesjonelt Mål: Opplæring i profesjonell kompetanse skal integreres i de regulære.
© DET JURIDISKE FAKULTET UNIVERSITETET I OSLO Rettskjelder til fots Ola Mestad Professor dr. juris.
Velkommen til nytt skoleår 2015/16
Nye studiemodeller på Drift av datasystemer, Informasjonsbehandling og IT-støttet bedriftsutvikling Geir Ove Rosvold Svend Andreas Horgen Greta Hjertø.
TERMIN: 2011-HØST ORD EMNEKODE: UG1PEL15110 KANDIDAT NR DATO: 13/12-11 PEDAGOGIKK OG ELEVKUNNSKAP EKSAMEN.
Arbeidsgiverpolitikk gir gode resultater Strategikonferansen i Akershus Spesialrådgiver Hanne Børrestuen.
Lederutvikling i Innovasjon Norge Tilbudskonferanse.
Foto: Bjørn Erik Olsen Medarbeiderplattform. Lederplattform og medarbeiderplattform Verdigrunnlaget i Nordland fylkeskommune –Åpenhet, tillit og lojalitet.
Hvordan bør oppgaven bygges opp? Avsluttende arbeid Spama.
1 Forberedelsene til Eksperter i team våren 2012 Erfaringsbasert emne i tverrfaglig samarbeid Are Holen og Bjørn Sortland.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Sluttvurdering av student i apotek Tips til utfylling av vurderings-skjema Camilla Foss, ansvarlig for apotek-praksis ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
VEIEN TIL LEDELSE Mobilisering av fremtidens ledere Oppstartsamling 12.Mai 2015.
1 Eksperter i team våren 2012 Erfaringsbasert emne i tverrfaglig samarbeid Bjørn Sortland.
Fylkesmannen i Telemark Samling: Godt samarbeid med dilemma omstilling Målgruppe: øverste ledelse og tillitsvalgte.
Foto: Bjørn Erik Olsen Bruk av medarbeider- plattform i en avdeling.
Yrkesrollen Faglig mestring og praktisk dyktighet.
Meiningsfull læring skjer gjennom:
Framtid - Samspill - Skaperglede
I den prosessorienterte organisasjon spør man
Verktøy for å kartlegge holdninger
Les læringsutbyttene i Kommunikasjon og samhandling
Hovedavtalen Hva, hvorfor og hvordan?.
Rekruttering Fremtidens sykepleiere
Kultur for læring Individuell og kollektiv læring
Samarbeid og medbestemmelse
Program for dagen Velkommen v/Dekan Thrina Loennechen
Rettskilder til fots - Innledning
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Ledelse.
Rolle og Etikk Ramme & Plattform i Spesialpedagogisk Rådgivning
Eksempel på roller og ansvar i kompetansearbeidet
Rettskilder til fots - Innledning
Utskrift av presentasjonen:

Lederutvikling og skreddersøm Hva karakteriserer ledelse Trenbare ferdigheter Ledelse er hverken vitenskap eller en profesjon, men lært hovedsakelig gjennom utprøving, og forankret i praktiske utfordringer

Læringsmål – den reflekterende praktiker Handlingskompetanse med generell anvendbarhet innen administrasjon og ledelse Økt sin forståelse for at organisasjoner representerer et komplisert samspill mellom mennesker i en samfunnsmessig ramme, og at valg av strategier er viktig for målrettet påvirkning av dette samspillet Fått en dypere forståelse for at det å bedrive ledelse er å samarbeide med andre om å definere mål, definere og løse problemer og utvikle kommunikasjonsformer Gjennom refleksjon over erfaringer i prosjekt- og gruppearbeid og trening, ha utviklet større selvinnsikt knyttet til egen rolle i samarbeidssituasjoner ha fått innføring i viktige rammebetingelser for samfunnsstyring

Innledning Hyppige endringer i arbeidsbetingelser og omstillinger i arbeidslivet stiller nye krav til ledere og deres evne til å kommunisere både med sine medarbeidere og med omgivelsene. Ledelse skjer alltid innenfor en kontekst. Det er derfor nødvendig for ledere å mestre atskillige ferdigheter og forståelser for å håndtere arbeidshverdagens sammensatte samhandlings- og beslutningssituasjoner. Gjennom offentlige reformer og nye krav til organisasjon og ledelse, er spørsmålet om ledelse aktualisert og fremhevet som sentrale betingelser knyttet opp til gjennomføring.

Ledelse og innovasjon for statsetater FERDIGHETER Ved fullført emne Ledelse og innovasjon skal studenten kunne: anvende metoder for ideutvikling og kreativitet i grupper initiere og legge til rette for innovasjonsprosesser utøve og begrunne ledelse basert på kritiske og filosofiske perspektiver anvende virkemidler for hensiktsmessig kulturutvikling benytte og begrunne retoriske virkemidler og argumentere saklig beherske det å motta og gi veiledning, individuelt og i gruppe utføre selvstendig mekling under forhandling og konflikt GENERELL KOMPETANSE demonstrere gjennomføringsevne demonstrere analytisk kompetanse og beherske ulike logiske slutningsmodeller lære av – og endre handlingsmønstre, herunder også egen praksis reflektere over etiske prinsipper og dilemma knyttet til egen lederrolle ta hensyn til lover, regelverk og avtaler

Det legges vekt på at lederskap innebærer å forløse gode krefter i organisasjoner og dens omgivelser, gjennom prosesser knyttet til utvikling av kultur, holdninger, strukturer og kompetanse. Innholdet i emnet tar utgangspunkt i at slike lederferdigheter kan utvikles gjennom kritisk refleksjon over egen praksis, erfaringslæring, og øvelse i veiledning, myndiggjøring og maktutøvelse.