Ekstern skolevurdering Sandnes skole, 13.02.2014.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nasjonal satsing på Vurdering for læring
Advertisements

Vurdering for læring.
Samarbeid mellom skole og hjem
Hva skjer i den første leseopplæringen? Haugalandet
Oppfølging og vurdering som grunnlag for læring
Fra prøving og feiling til
Vurdering for læring Tema: Nøkkelen til vurdering på Vg2 og Vg3 frisør
Ekstern skolevurdering Skolens navn •Sett inn bilde av skolen her (Tips: høyreklikk på bildet og sorter det bak teksten)
Vurdering for læring V/ Trude Slemmen Wille
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
Systematisk bruk av klasseregler Introduksjon av klasseregler for å fremme konsentrasjon og god arbeidsinnsats Gunn Kragseth & Henry Liamo. Utadrettet.
Dag Johannes Sunde, Ida Large, Trude Saltvedt, Hedda Huse
Vurdering for læring UDF/AH 3. og 4.november 2010 Else Ravn
Forslag til ny vurderingsforskrift
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Lederperspektiv på prosjektet, Framtida nå, les og forstå
FORSKRIFTSENDRING Gjennomgang av sentrale deler av forskriften Konkrete eksempler på vurderingspraksis v/ lærere fra skolen.
Elevvurdering i Kunnskapsløftet
Oslo kommune Utdanningsetaten Nordberg skole Elevsamtalen/ elevmedvirkning Hanna Berntsen Øybø Stephanie Buadu Sebastian Sommerfeldt Hanne Bender Grønstad.
Vurdering for læring på Linderud skole
Den autentiske læringsdialogen
VURDERING.
Tilpasset opplæring i en lærende skole
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
Ungdomstrinn i utvikling
Nasjonal satsing på Vurdering for læring
MØTE FOR SKOLELEDERE TEMA: REKTOR OG SKOLELEDELSENS ROLLE I PEDAGOGISK UTVIKLINGSARBEID – MED UTGANGSPUNKT I VURDERING FOR LÆRING.
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
STRATEGIPLAN LILLEHAMMER-SKOLENE
Satsingen Vurdering for læring - hvordan kan UH bidra? Kvalitetssikringsnettverk etterutdanning UH Gardermoen 3. juni 2010 Hedda B. Huse, Anne Husby, Ida.
Vurdering for læring.
Foreldrenes betydning for elevenes læringsutbytte
Anne Stein Bankgata ungdomsskole Eksempler på vurdering i;
Gruppe nummer 3; Tormod, Rune, Silje, Elin og Cecilie.
MAS og oppfølging av det pedagogiske arbeidet i klasserommet
Vurdering for læring Oppstart januar 2015.
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
Myra skole – foreldremøter Høsten 2011 Informasjon
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Lyshovden Oppveksttun!
VFL Lindesnesregionen - høsten 2014
Praksiseksempel fra Lørenskog
Skoleledelse og skoleutvikling
Lærerutdanning på ungdomstrinnet ( LUT ). Hensikten med Ny Lærerutdanning på Ungdomstrinnet ( LUT ) Utvikle den faglig kompetente læreren. Utvikle den.
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
Tiltakspakke og prosjektet ”Bedre vurderingspraksis”
Elev- og lærlingombudet i Nordland Regional elevrådskolering VURDERING.
25.August 2016 Foreldremøte 8.trinn. Agenda Kort innledning ved rektor Vurdering for læring ved Inspektør It’s learning ved inspektør Lekser Helsesøster.
Om praksis - praksisplan og vurderingsrapport Samarbeids- og vurderingsmøte TOSBA/TOS Studieleder Vibeke Bjarnø 11. JANUAR 2016.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de Definisjon Mappevurdering.
Foreldrenes betydning for elevenes læring Thomas Nordahl
Delmål: Å utvikle en lærende organisasjon
Velkommen til foreldremøte!
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Kva no. Læringsmål og kriterium er på plass
Læringsmiljøprosjektet Hva har vi lært og hva har vi oppnådd?
Systematisk Observasjon av Lesing.
Pedagogisk kafé Kuventræ skule.
Vurdering og undervisning
IKT for læring Mattias Øhra.
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Pedagogisk tiltaksplan Sandgotna skole
H ”På min skole får jeg tilbakemeldinger som gjør at jeg får lyst til å lære!” Hadde det vel ikke vært kjekt om alle elever på vår skole etter hvert satt.
STANDARDER FOR OSERØD SKOLE
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Utskrift av presentasjonen:

Ekstern skolevurdering Sandnes skole,

Sterke sider Kriterium: Elevene skal forstå hva de skal lære -Elevene har tydelige læringsmål -Målene gir eleven følelse av mestring og gir utfordringer -Elevene får tilbakemelding på kvaliteten på sitt arbeid eller prestasjonen sin -Elevene vurder eget arbeid Gjennom observasjon og samtaler finner vi at skolen oppfyller alle tegn på god praksis under det første kriteriet. Vi så mål på tavla og på ukeplaner, elevene kjenner godt både læringsmålene og vurderingskriteriene. Fortsett det gode arbeidet og hold trøkket oppe!

Sterke sider Kriterium: Lærerne skal ha fokus på læring og læringutbytte -Lærerne oppfordrer barna til å lære av hverandre -Lærer driver variert og tilpassa undervisning -Lærerne involverer elevene i eget læringsarbeid ved at elevene vurderer eget arbeid og utvikling Gjennom observasjon og samtaler finner vi at skolen oppfyller disse tegna på god praksis. Læringspar er et godt verktøy for å få dette til. Vi observerte at elevene vurderte seg selv og andre elever, og dette fortalte de også om. Vi så også variert og tilpassa opplæring, dette kom også fram i samtalene.

Sterke sider Kriterium: Skole og hjem samarbeider om elevenes faglige utvikling -På foreldremøter drøftes det måten det undervises på og hva som fører til god læring for elevene -foreldrene kjenner elevens læringsmål -Foreldrene får tilbakemelding på elevens måloppnåelse -Det inngås en avtale mellom hjem og skole på møte som skal støtte opp om elevenes læring Skolen har faste rutiner for samarbeid hjem- skole, og alle føger lojal opp rutinene.

Sterke sider Kriterium: Skolen er en lærende organisasjon et system for å utvikle egen undervisning -Ledelsen legger til rette for systematisk erfaringsutveksling og refleksjon rundt vurderingspraksis ved skolen -Ledelsen vektlegger å motivere personalet for å få alle med i utviklingsområde Ledelsen har rydda rom og er pådriver for utviklingsarbeidet ved skolen. Dette har blitt holdt oppe gjennom flere år, og det gir resultater!!! Læringspar er et veldig godt verktøy! En inkluderende skole!

«Utviklingsområde» Kriterium: Lærerne skal ha fokus på læring og læringutbytte -Lærerne gir begrunna og konstruktive underveisvurderinger til elevene Her utrykker personalet at de er i en prosess, og at det er lettere å rose enn å rise. Også oppfølging av underveisvurderingene kan bli bedre, sier de.

Utviklingsområde Kriterium: Skole og hjem samarbeider om elevenes faglige utvikling -Foreldrene kjenner elevenes læringsmål Læringsmålene står på elevenes ukeplaner, og elever og lærere er veldig bevisst på læringsmål og kriterier for måloppnåelse. Elevene svarer veldig ulikt på dette, noen sier at foreldrene ikke etterspør hva det har lært, men om de har gjort leksene. Større plass til læringsmålene på ukeplanene? Ny gjennomgang med foreldre om læringsmål, kompetansemål og kriterier for måloppnåelse?