Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Advertisements

Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
Barnet som gave og oppgave
Gudstjeneste med Skattejakt.
”Se, vi går opp til Jerusalem”
Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34
Kristen tjeneste har med mer enn nådegaver å gjøre Oppdage gavene.
Klar til tjeneste?.
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Julemesse, Misjonssalen Sandnes 30. november 2013 Asbjørn Kvalbein
Jesus – kilden til glede
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
Jødiske røtter… Kongenes konge.
Guds vrede.
1.
Hvem er Jesus?.
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
Vintreets hemmelighet Livet i ordet, bønnen og gleden Joh 15:7-11
Fra ord til liv desember 2012 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn» (Joh 1,12)
Velkommen til skolegudstjeneste
Jane Sunde, verdi 2 - "at alle som går her har som mål å leve slik at livet ærer Kristus og tjener forsamlingen.” Marit Thingbø, verdi 11 - "å ta et særskilt.
Seierherren. Seierherren på korset seierherre Kolosserne 2,13-15 … Men han gjorde dere levende sammen med Kristus da han tilga oss alle våre misgjerninger.
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Tenn lys. Et lys skal brenne for denne lille jord
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Tro - å komme til tro. Tro - å komme til tro Sakkeus og morbærtreet.
Johannes 16, Om sorg og glede
”Vi vil gjerne se Jesus”
Velkommen til dette sted Velkommen inn i mitt åpne hjerte
Skattejakt-samling på torsdag
”Jeg tror på Den Hellige Ånd”
Deg være ære, Herre over dødens makt!
For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin sønn den eneste, for at hver den som tror på ham ikke skal gå fortapt men ha evig liv.
Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han! Velsignet Davids sønn som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det høye, hosianna, Davids sønn! Velsignet,
Velkommen til ettårssamling
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Oppsummering 101 things to do and know. 11.oktober Bibelen som rettesnor Bibelmixen Mennesker har verdi, hvem bestemmer verdien? Har man samme verdi som.
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Johannes 21,11-19.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
”Jeg er ikke god nok for Gud!”
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3,20-28
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Tro - å komme til tro - å dele troen i hverdagen - å leve i tro (ut av båten)
Domssøndag Siste søndag i kirkeåret Matteus 25 (2 fortellinger)
Fellesskap med Gud.
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
Nåde.
TILBEDELSE … med og uten musikk.
Alle hjerters dag… 14.feb ..Den dag han skulle ledes ut til sin død, han etterlot et brev i sin celle adressert til henne. Det var undertegnet «Din Valentin».
Jesu bergpreken Mateus 5,1-16.
 Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans eller får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro.
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Joh 10,36 kan dere da si om Ham som Faderen helliget og sendte til verden: Du taler gudsbespottelig, fordi Jeg sa: Jeg er Guds Sønn? Joh 5,18 Derfor forsøkte.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
STØRST AV ALT 5.Klasse Bibelklubb!!!.
1 Peter 2,4-5 Kom til ham, den levende steinen, som ble vraket av mennesker, men er utvalgt og dyrebar for Gud, og bli selv levende steiner som bygges.
Salme 32, en læresalme 5 S-er
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
Vinnerlaget og Seierherren! Bibeltime på Sørlandssommer 2014 Vinnerlaget og Seierherren!
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3, Romerne 3,20-28 For ikke noe menneske blir rettferdig for Gud på grunn av gjerninger som loven krever. Ved loven.
Jeg tror på Den Hellige Ånd … syndenes tilgivelse.
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
Evangeliet for dummies
Utskrift av presentasjonen:

Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.

Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene… ”Først” 1.Johannes 4,7-16.19 Elskede, la oss elske hverandre! For kjærligheten er av Gud, og hver den som elsker, er født av Gud og kjenner Gud. Den som ikke elsker, kjenner ikke Gud, for Gud er kjærlighet. Ved dette ble Guds kjærlighet åpenbaret iblant oss, at Gud har sendt sin enbårne Sønn til verden, for at vi skal leve ved ham. I dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder. Elskede, har Gud elsket oss slik, da skylder også vi å elske hverandre. Ingen har noensinne sett Gud. Dersom vi elsker hverandre, da blir Gud i oss, og kjærligheten til ham er blitt fullkommen i oss. Av dette kjenner vi at vi blir i ham og han i oss, at han har gitt oss av sin Ånd. Og vi har sett og vitner at Faderen har sendt Sønnen som verdens frelser. Den som bekjenner at Jesus er Guds Sønn, i ham blir Gud, og han i Gud. Og vi har kjent og trodd den kjærlighet som Gud har til oss. Gud er kjærlighet. Den som blir i kjærligheten, blir i Gud, og Gud i ham… Vi elsker fordi han elsket oss først.

Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.

Verdier driver oss ”Hva driver vi på med Verdier driver oss ”Hva driver vi på med?” Å drive eller å drives av noe(n)

1.Johannes 4,7-16.19 TRO TILHØRE TILBE TJENE Et levende kristenliv – Matteus 22,36-39 - Å elske Gud og min neste TRO v.15 og 16 TILHØRE v.7.12.13. 15 og 16 TILBE v.19 TJENE v.7 og10 FUNDAMENT Guds kjærlighet – v.7.8.9.10.11.16.19 Jesu frelsesverk – v.9.10.11.14

Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene… ”Først” v.19: ”Vi elsker fordi han elsket oss først.” Noe er ”først” i Guds Rike

Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene… ”Først” Matteus 6,33: Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.

Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene… ”Først” 1.Kor. 15,3: For først og fremst overgav jeg dere det jeg selv har tatt imot, at Kristus døde for våre synder etter skriftene

Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene… ”Først” 1.Tim.1,16: Men når jeg fikk barmhjertighet, var det for at Jesus Kristus først skulle vise hele sin tålmodighet på meg, til et forbilde for dem som senere skulle komme til tro på ham og få evig liv

Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene… ”Først” Åpenbaringen 2,4: Men dette har jeg imot deg, at du har forlatt din første kjærlighet.

Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene… ”Først” Resultat: ”levende kristenliv”: - elske, - ære, - bekjenne, - takke, - tjene Matteus 22,36-39: «Mester, hvilket bud er det største i loven?» Han svarte: «Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand. Dette er det største og første bud. Men et annet er like stort: Du skal elske din neste som deg selv.