Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Johannes 16, Om sorg og glede

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Johannes 16, Om sorg og glede"— Utskrift av presentasjonen:

1 Johannes 16,16-22. - Om sorg og glede

2 Johannes 16,16-22. Om sorg og glede
Om en liten stund ser dere meg ikke lenger. Og om en liten stund igjen skal dere se meg. Da sa noen av hans disipler til hverandre: Hva mener han med dette som han sier til oss: Om en liten stund ser dere meg ikke lenger, og om en liten stund igjen skal dere se meg, og: Jeg går til Faderen? De sa derfor: Hva betyr dette som han sier: En liten stund? Vi skjønner ikke hva han taler om. Jesus visste at de ville spørre ham, og han sa til dem: Er det dette dere drøfter med hverandre, at jeg sa: Om en liten stund ser dere meg ikke lenger, og om en liten stund igjen skal dere se meg?

3 Johannes 16,16-22. Om sorg og glede
Sannelig, sannelig sier jeg dere: Dere skal gråte og klage, men verden skal glede seg. Dere skal sørge, men deres sorg skal bli til glede! Når en kvinne skal føde, har hun sorg, fordi hennes time er kommet. Men når hun har født barnet, minnes hun ikke sin trengsel mer, i glede over at et menneske er født til verden.

4 Johannes 16,16-22. Om sorg og glede
Slik har også dere sorg nå. Men jeg skal se dere igjen, og deres hjerte skal glede seg, og ingen tar deres glede fra dere. Og på den dag skal dere ikke spørre meg om noe. Sannelig, sannelig sier jeg dere: Alt det dere ber Faderen om, skal han gi dere i mitt navn. Hittil har dere ikke bedt om noe i mitt navn. Be, og dere skal få, for at deres glede kan være fullkommen.

5 Johannes 16,16-22. Om sorg og glede
Dagens bokstav er - F 5

6 Johannes 16,16-22. Om sorg og glede
FORVIRRING ”Om en liten stund ser dere meg ikke lenger, og om en liten stund igjen skal dere se meg?”

7 Johannes 16,16-22. Om sorg og glede
FORSTÅELSE: ”Vi skjønner ikke hva han taler om.” 2.Tim.3,15-17: ”Helt fra barndommen har du kjent de hellige skrifter, de som kan gi deg visdom som leder til frelse ved troen på Kristus Jesus. Alle skrifter som er inngitt av Gud, er også nyttige til å gi opplæring og tale til rette, hjelpe på rett vei og oppdra i rettferd. Slik skal det menneske som hører Gud til, settes i rett stand og bli rustet til all god gjerning.”

8 Johannes 16,16-22. Om sorg og glede
FRYKT: ”Sannelig, sannelig sier jeg dere: Dere skal gråte og klage, men verden skal glede seg.… … Når en kvinne skal føde, har hun sorg, fordi hennes time er kommet.”

9 Johannes 16,16-22. Om sorg og glede
FØDSEL: ”Men når hun har født barnet, minnes hun ikke sin trengsel mer, i glede over at et menneske er født til verden.”

10 Johannes 16,16-22. Om sorg og glede
FRYD (glede): ”Dere skal sørge, men deres sorg skal bli til glede!” Romerne 14,17: ”For Guds rike består ikke i mat og drikke, men i rettferdighet, fred og glede i Den Hellige Ånd.” 

11 Johannes 16,16-22. Om sorg og glede
FULLKOMMEN FRYD: ”Be, og dere skal få, for at deres glede kan være fullkommen.”

12 Johannes 16,16-22. Om sorg og glede
”FULLKOMMEN FRYD/ GLEDE”: Bønn (Joh.16,23-24) Den Hellige Ånd kommer (Joh.16,6-7) Fellesskapet (1.Joh.1,3-4) Håpet (Joh.åp. 19,7)

13 Johannes 16,16-22. Om sorg og glede
Vår glede: Betinget Skiftende Halvveis

14 Johannes 16,16-22. Om sorg og glede
Vår glede: Betinget Skiftende Halvveis Jesu glede: At vi blir i Ham At Han blir i oss


Laste ned ppt "Johannes 16, Om sorg og glede"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google