Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel."— Utskrift av presentasjonen:

1 Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel

2 En lengsel som satte alt i gang.
Alt som er skapt er skapt ved, av og for Jesus. Kol. 1,16 Han var med i planleggingen og utformingen, for det var alt sammen hans arv. Det gledet Faderen å gi alt til sin elskede sønn. Mennesket var ikke bare en del av det Gud skapte, men selve kronen på verket, skapt for å være ett med Gud i det å bli elsket og elske ham tilbake, men også å være ett med Gud i det å herske (styre) over det skapte.

3 Jesu lengsel lagt ned i Adam
1. Mos. 2, 18-23 Det er ikke godt for mannen å være alene. Ingen ting som korresponderte med ham selv. For seg selv fant han ingen hjelp. Den eneste som ikke hadde en make. Adam ble fylt av den samme lengselen som Jesus bar på, en hjelp for seg selv. Svaret lå bare i det som var tatt av ham selv. Kjøtt av mitt kjøtt, bein av mine bein. Hun skal kalles kvinne for hun er tatt av en mann.

4 Adam - et forbilde på Jesus
Jesus kom også inn i en søvn. Hans side ble åpnet og det rant ut blod og vann. Med sitt blod kjøpte han tilbake en brud for seg selv Med vannet renser han bruden til hellighet og likhet med seg selv. Bakenfor hele Jesu frelsesverk, lå fra evighet av en intens lengsel etter en make som svarer til ham selv. En som passer til ham, fordi hun er tatt av ham selv.

5 Betalt med blod. I Jesu lengsel finnes evnen til å elske før bruden er en realitet. Bruden er så vakker som den kan bli, den bærer hans egen skjønnhet og herlighet. Hun er forkommen, hjelpeløs og besudlet av synd og opprør. (Es. 16,1 f ) Hun tilhørte ham fra evighet, men hadde drevet hor og levd i utroskap. Likevel var kjærligheten sterk nok til å kjøpe henne tilbake til seg selv med sitt eget blod, gjennom død og oppstandelse. En ny skapning som er hans liv, hans herlighet, hans skjønnhet, hans velduft. Fullkommen vakker. Fullkommen i alt Jesus ønsker seg.

6 Høysangen, 4,13 – 6,3 4, Jesu frukt, hans velduft og salvelse fyller bruden. Lukten er fantastsik. Vinden kommer og bærer all herligheten utover. 5,1. Brudgommen lover å komme. 5,2-3. Bruden sovner og blir sløv i sin kjærligehet. Prisen med å møte ham blir stor. 5,4 -5. Han åpenbarer seg (hånden) Hjertet hennes brister. I det hun reiser seg, drypper hans salvelse fra hennes hender. Hun reiser seg.

7 fortsettelse 5,6-6-3 Hun åpner men han er borte.
Kjærligheten til brudgommen brenner og fortvilet leter hun etter ham. Hennes store kjærlighet er vekket av åpenbaringen av hans kjærlighet, og hun beskriver ham for alle hun møter. Kjærligheten smitter og andre blir med på letingen. Ikke minst fordi de ser hans skjønnhet i henne.

8 Vasket i vann. Jesus lengter etter en brud som har gjort seg klar.
Åp.21,9-11. Bruden har Guds herlighet. Vi ser også de edle steiner som vi må bygge på grunnvollen med. Grunnvollen er Jesus. De edle steinene har å gjøre med Guds natur åpenbart i Jesus Kristus. Dette handler om å stadig ikle oss Kristus, vår skjønnhet, og legge av det gamle mennesket. Renset ved vannbadet i ordet. Ef. 5,20-25

9 Å bli pyntet for brudgommen
Åp. 9,2 Bruden pyntet for sin brudgom. Det er bare Jesus-pynt som skinner for Gud. Ved hans blod er vi gjort fullkomne for ham i en ny identitet. Samtidig er det slik i det å leve Hans liv, er der en vokster, en helliggjørelse en forandringsprosess, en rensing, en likedanning med ham som går gradvis. Han bor inne i oss ved sin hellige Ånd. Samtidig vil han fylle oss, slik at han kan fylle alt i alle. Da vokser vi opp til ham som er hodet for sin kropp Da gjør bruden seg klar, og roper sammen med Ånden: Kom, herre Jesus, kom.

10 Kan vi forstå hvor høyt vi er elsket av Jesus?
Kan vi forstå hvor vakre han synes vi er? Kan vi forstå at alt dreier seg om den åpenbarte Jesus inne i oss? Kan vi beundre hans herlighet slik at vi blir forandret til mer og mer å være lik han i alle ting. (2. Kor. 3,18ff) Kan vi be om å få se mer av ham, slik Moses gjorde. Dette går ikke med teknikker. For det er et kjærlighetsforhold. Moses: 2, mos Åpenbaringen av Herrens herlighet på klippen Jesus Kristus.


Laste ned ppt "Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google