Fylkesmannens oppgaver LIS 1 og LIS 3

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
2008 FAGFORBUNDET TRONDHEIM FORHANDLINGSUTVALGET LOKALE FORHANDLINGER 2010 Omfatter ansatte etter HTA kap. 4, pkt. 4.A.1 Føringer Krav og prioriteringer.
Advertisements

Prosjekt trainee Sykehuset i Vestfold August 14-august 16.
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
I TRYGGE HENDER ERFARINGER FRA PILOTPROSJEKTET: «TILTAK FOR Å FORHINDRE OVERDOSE ETTER UTSKRIVELSE» Silje Svarstad 1.
Side 1 «Praksis- og kunnskapsutvikling i NAV- kontor « - Bakgrunn og rammer  Utviklingsforsøk som har sitt utspring i, men er ikke en videreføring av.
Kunnskapsløftet – fra ord til handling Elevinfo - database for planlegging, gjennomføring og vurdering Elevinfo - database for planlegging, gjennomføring.
Tilsynsoppdraget Modul 4 Opplæring for tilsynspersoner.
Kunnskapsløftet er utdanningsreformen som ble implementert i Reformen innebar en rekke endringer i skolens innhold, struktur og organisering fra.
1 1 Ny versjon (3) IPLOS Møte i KOSTRA arbeidsgruppe Bjørn Gabrielsen, SSB.
IA-avtalens delmål 2 Økt sysselsetting for arbeidstakere med nedsatt funksjonsevne.
Henvisninger fra andre helseforetak Superbrukerforum 18 mars 2015 Stab medisin, helsefag og utvikling.
KOMMUNEREFORMEN OG PLAN- OG BYGNINGSLOVEN (PLANDELEN) - HVORDAN GJØRE BEGGE OPPGAVENE I KOMMUNENE? Planforum Østfold februar 2015 Prosjektleder Torleif.
Målinger. Hva kan vi gjøre annerledes? Veiledersamling, april 2014.
PTF-kurs Eirik Sundan – Roger Øverås Foto: Bjørn Erik Olsen.
Endringer i kompetansekrav undervisning Gjeldende fra 1.august 2015.
STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.
1 Hva er kvalifikasjonsrammeverket Presentasjon for programrådsledere HF
Slik vil samhandlingsreformen gjøre helse og omsorg bedre Ekspedisjonssjef Bjørn Erikstein Det nasjonale dekanmøtet i medisin Oslo, 6. juni 2011.
1 1 KOSTRA arbeidsgruppe IPLOS Møte SSB, 02. april 2009 Bjørn Gabrielsen, SSB.
1 Introduksjonsloven 27. september 2016 Ann-Elin Djuvik Kro Fylkesmannen i Rogaland.
Veileder for gevinstrapportering
Oppfølging av akuttmedisinforskriften og status for kursene i akuttmedisin og volds- og overgrepshåndtering Seniorrådgiver Jan Magne Linnsund, Avd. allmennhelsetjenester,
Orientering om status for spesialistutdanningen for leger
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Antall LIS 1 i spesialisering høsten 2017
Helen Fannemel Sykepleier Fagavdelingen, IKT-seksjonen HMR
DRI3001 V-16 Bacheloroppgave
Hvorfor er det vanskelig å ta gode beslutninger?
Struktur i høyere utdanning – SamarbeidArbeidsdelingKonsentrasjonSammenslåing Allmøte SVT 5 desember.
Utdanningskomiteen 19. mai
Nettverksledersamling
BUDSJETT 2017.
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
Ny forskrift om ledelse og kvalitet, … og litt til Sigrid J
Presidentens oppgaver til 30. juni
Prosjekt: Styrket kompetanseutvikling i arbeidslivet. Innhold
Prosjektleder for innføring av ny modell i alle helseregioner
RÅDGIVERSAMLING 8.SEPTEMBER PRAKSISBREVET
FASTLEGEORDNING UNDER PRESS
Hvordan få oversikt over læringsmål LIS må oppnå i annen virksomhet
Nettverk for veiledning av nyutdannede lærere Stord,
Prosjektveileder Forklaringer og enkle hjelpemidler
Kompetanseutvikling og Effektiviseringsprogrammet Kompetanse koster, men inkompetanse koster mer! Det skal lønne seg å være seriøs ! NVF 2. mars 2015.
NAV-veiledere i vid. skole
Hilde Reitan og Ingunn Ek Pedersen
Organisasjons-utvikling FO 2019
Ny spesialistutdanning i hud- og veneriske sykdommer
Forprosjekt Finnmarksmodell barnevernet
DELINGSKONFERANSE 23. MAI 2018 UIS
Ungdom Samarbeidsavtale NAV – Fagopplæring om lærekandidater eller ungdom som har mål om grunnkompetanse.
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
Pasientens legemiddelliste
Pasientens legemiddelliste
Veileder for innplassering av ansatte
Folketrygdens ansvarsområde (§ 10-8 Bortfall av rett til ytelser etter folketrygdloven kapittel 10)
Ny IA-avtale for Avtalen ble signert 18. desember 2018
Gjennomføring etter 5 år
Workshop interessepolitikk Bergen 31 januar 2019 Valg 2019
Deltakeravgift på distriktsarrangementer
Nå er vi spente!.
Lynguide – for LIS Logge på:
Skyteskoleåret 2018 Hva nå? Kurs for nyvalgte 2019
NY SPESIALISTUTDANNING ALLMENNMEDISIN Fra ALU-MØTE
Studieforum Studieforbundet Funkis
1. RKG sekr – innledning Reference site velferdsteknologi
Rapport: Personalforvaltning i videregående skole
Gevinstrealiseringsstrategi
Utskrift av presentasjonen:

Fylkesmannens oppgaver LIS 1 og LIS 3 07.09.2019

Oppgaver LIS1 – som ved turnus/som før: KURS: Akuttmedisin (Namsos og Trondheim). (+ nødnett) Offentlig helsearbeid (Hell). Tilby kurs til LIS1-veiledere. (Sist juni 2018 – plan sept/okt 2019) Gruppeveiledning med fylkesveileder Håvard Avelsgaard. Først litt om LIS1. Etter innføringen av søknadsbasert turnustjeneste i 2012 har FM sin rolle i hovedsak vært som kursarrangør. Overgangen til LIS1 med første kull i kommune 1.9.2018 medførte få endringer for FM, men vi har samkjørt kursene for Trøndelag ved å slå sammen kurset i offentlig helsearbeid og lage et mer likt opplegg for akuttmedisinkurset. Det er også nå godkjent som akuttmedisinkurs iht. kompetansekravene i akuttmedisinforskriften samt som poenggivende kurs ift spesialisering i allmennmedisin. Dette fordi LIS1 er første del av spesialiseringen og hvis ikke måtte LIS gjentatt akuttmedisinkurset. Veilederkurs har vært holdt litt sporadisk og sist i juni 2018. Ny fylkesveileder. - Får kursbevis påført hvilke læringsmål som er undervist. Ta med hjem til veileder som attesterer læringsmål. 07.09.201907.09.2019

Oppgaver LIS1 – andre oppgaver som før: Bistå kommuner og helseforetak med råd og veiledning om regelverket, men uten å blande oss inn i interne prosesser for ansettelse. Formidle kontakt mellom fylkene ved over-undertall. Ved behov be Helsedirektoratet pålegge en kommune å opprette LIS1-stilling. Rapportere for LIS1-tilskudd. Også de andre oppgavene er som før. LIS 1 medførte for FM lite endring bortsett fra endret struktur på kursene.

LIS 3 «Fylkesmennene har oppdrag med å følge opp spesialistutdanningen av allmennleger. Spesialistutdanningens tredje del i ny utdanning starter 1.3.2019. Det er viktig at fylkesmennene bidrar med god informasjon til kommunene om ordningen og følger opp med koordinering, veiledning og støtte i implementeringen. Spesielt viktig blir det å forberede de individuelle veilederne på nye oppgaver i del 3. Fylkesmannens ansvar for læringsaktiviteter (kurs, gruppeveiledning, veilederopplæring) i kommunedelen av spesialistutdanningens første del videreføres. Det er laget maler for form og innhold i disse læringsaktivitetene. Det presiseres at kurset i akuttmedisin må følge malen fra Helsedirektoratet, eller benytte godkjent tilbyder av akuttmedisinkurs for leger ved legevakt.» I årets oppdrag er FM gitt oppgaver knyttet til innføringen av LIS3. Helseforetak og kommuner er som arbeidsgivere ansvarlige for utdanningen. FM er gitt en råd og veilednings funksjon.

Brev fra FM til kommunene 4.3. 2019 Om kommunenes ansvar for legenes spesialistutdanning. Registrering av utdanningsvirksomhet før 1.6.19. ga tilbakevirkende kraft. Behov for veiledere. ASA-konferansen 30.1.2019! FM kan kontaktes for råd og veiledning. LIS3 tema i dag på møtet! Veiledersamling for LIS1 veiledere åpnes for LIS3? Veiledersamling for LIS1 veiledere er en dagssamling ingen veilederutdanning. Kommunene kan oppfordres til å gi veilederne veilederkompetanse ved kursing f.eks. i DNLF regi. - Brev fra H.dir juni 2018: Ny spesialistutdanning for leger. Ansvar og oppgaver for kommunene. - § 23. Registrerte utdanningsvirksomheters ansvar for utdanningen < Endringer F19.12.2018 nr. 2171 i kraft 01.03.2019. Ny § 23. Tidligere § 23 er nå § 27. Den registrerte utdanningsvirksomheten skal legge til rette for at utdanningen av spesialister skjer innen faglig forsvarlige rammer og på en måte som sikrer tilstrekkelig kvalitet og gjennomstrømming i utdanningsløpet. Virksomheten skal blant annet a) legge til rette for helhetlige utdanningsløp b) legge til rette for læringsaktiviteter slik at legene i spesialisering kan oppnå læringsmålene c) dokumentere hvordan arbeidet med spesialistutdanningen er organisert og hvordan ansvaret er plassert i virksomheten d) utarbeide en plan for spesialistutdanningen. Planen skal blant annet inneholde opplysninger om - hvilke læringsarenaer som kan tilby de ulike læringsmålene - hvordan veiledningen og vurderingen organiseres og gjennomføres - hvordan det legges til rette for supervisjon.

§ 26. Vurdering og dokumentasjon av oppnådde læringsmål (…)Dersom lege under spesialistutdanning tilknyttet registrert utdanningsvirksomhet ber om det, skal fylkesmannen legge til rette for ny vurdering. Registrert utdanningsvirksomhet skal bistå fylkesmannen med gjennomføring av ny vurdering.(…) LIS1 – LIS3Gjelder ASA fordi det står registrerte utdanningsvirksomheter. (HF for sykehusspesialiteter.) § 26: Dersom en lege i spesialisering i utdanningens andre eller tredje del ikke får dokumentasjon på at et læringsmål er oppnådd, har legen rett til en ny vurdering. Dersom legen ber om det, skal det regionale helseforetaket sørge for en ny vurdering fra en annen virksomhet. Dersom lege under spesialistutdanning tilknyttet registrert utdanningsvirksomhet ber om det, skal fylkesmannen legge til rette for ny vurdering. Registrert utdanningsvirksomhet skal bistå fylkesmannen med gjennomføring av ny vurdering. Dersom læringsmålet heller ikke oppnås etter den nye vurderingen, kan legen kreve ny vurdering etter å ha gjennomført relevante læringsaktiviteter i minst seks måneder.