Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Deltakeravgift på distriktsarrangementer

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Deltakeravgift på distriktsarrangementer"— Utskrift av presentasjonen:

1 Deltakeravgift på distriktsarrangementer
Trygve Vettre Hotell 17. mars 2019

2 HVA ER DISTRIKTSARRANGEMENTER
Følgende er pliktige arrangementer: PETS (for innkommende presidenter i klubbene) Distriktstrening (for innkommende tillitsvalgte i klubbene samt eventuelt andre) Distriktskonferanse/årsmøte (for alle rotarianere i D2310) Så kommer noen varierende arrangementer: PrePets for innkommende presidenter Presidentsamling for alle presidenter i begynnelsen av rotaryåret Presidentforum i hver region i løpet av året i regi av den enkelte AG Diverse kurs (IT-kurs, generelle kurs, osv)

3 DAGENS ORDNING Klubbene betaler for alle arrangementer selv, stort sett fast pris + variabel avhengig av antall deltakere. Konsekvenser av dette er at alle klubber betaler likt, enten de er store eller små. Belastningen pr. medlem blir derfor ulik i klubbene medlemmer gir eksempelvis 25 kr. pr. medlem i avgift for et arr. 50 medlemmer gir eksempelvis kr. pr. medlem i avgift 25 medlemmer 200 kr. pr. medlem osv. I tillegg kommer reisekost. I vårt geografisk store distrikt kan det koste litt å reise fra Flesberg eller Ål til et arrangement i Oslo.

4 HVA GJØR DE ANDRE DISTRIKTENE, HVA GJØR VI, OG HVA MENER RI?
Små variasjoner fra distrikt til distrikt Det er gjennomgående at klubbene betaler for sin deltakelse, mens distriktet betaler for deltakere fra distriktet. I D2310 dekker avgiften til arrangementet også distriktets deltakere. (de som har noe der å gjøre) Arrangementsprisen kalkulerer med noen «gratispassasjerer» Rotary International har et noe uklart regelverk for deltakelse på arrangementer. Utvalget tolker derfor Ris vurdering som om det er opp til hvert distrikt selv å avgjøre hvordan slike arrangementer skal finansieres.

5 ALTERNATIVE LØSNINGER
Målsetning med alternativene er: Føles rettferdig for alle klubbene Ikke medfører at klubbene uteblir fra arrangementene Sikrer finansiering av arrangementene Opprettholde dagens ordning Fordeler: Overfor distriktet er det klubbene som er viktig Alle klubber behandles likt som klubb  Ulemper: Små klubber får en forholdsmessig stor økonomisk belastning Finansiering over distriktets budsjett Fordeler Finansering mer i tråd med Ris regelverk Ulemper: Store klubber må dekke en forholdsvis stor andel av totalutgiftene

6 ALTERNATIVE LØSNINGER FORTS.
Fordeling etter stemmeretter Fordeler Man dekker utgifter etter innflytelse Ulemper Byråkratisk system Generell subsidiering av små klubber Fordeler Store klubber får ikke noen ekstra belastning Små klubber får en belastning som er overkommelig Ulemper Vil ikke være levedyktig over tid Den generelle distrikts kontingenten må økes

7 KONKLUSJONER OG ANBEFALINGER
Arbeidsgruppen har enstemmig konkludert med følgende: For arrangementene PETS, Distriktstrening og Distriktskonferanse dekkes deltakeravgiften over medlemsavgiften til distriktet. Klubbene får delta med en person på PETS og to personer på hhv Distriktstrening og Distriktskonferanse. Deltakelse ut over dette avregnes som en deltakeravgift pr person. Dette samsvarer i størst grad med den policy Rotary har lagt til grunn for finansiering av Rotary's virksomhet. For øvrige arrangementer i distriktets regi dekkes deltakelse ved en avgift pr deltaker. Det anbefales at saken tas opp på distriktets årsmøte for diskusjon og beslutning.

8 KONSEKVENSER AV DETTE Gjennomføring av gruppens forslag med en annerledes kostnadsfordeling mellom klubbene, vil ha noen konsekvenser. Kostnadene forbundet med disse arrangementene må bli del av distriktets budsjett og økonomiplan. Trolig kan dette først gjennomføres for Rotaryåret og være klart til PETS i 2021. Klubber som har arrangøransvar må få en viss kompensasjon for sitt arbeid. Størrelsen kan avklares på et senere tidspunkt. Arbeidet med disse arrangementene bør knyttes tettere til distriktsrådet for eksempel gjennom å ha en egen ansvarlig for arrangementer i distriktsrådet. Store klubber vil få økte utgifter hvilket kan bety at enkelte medlemmer finner kontingenten for høy og vil melde seg ut. Små klubber vil neppe få et høyere medlemstall av ordningen. Risiko er at det kan bli en netto nedgang i medlemstallet i distriktet.


Laste ned ppt "Deltakeravgift på distriktsarrangementer"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google