STAMI regions-samling 21.november 2018

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SIO- Folkehelse.
Advertisements

NETTVERK MOT TVANGSEKTESKAP Hvorfor ? •Forpliktende samarbeid •Kompetanseheving •Oversikt over saker.
Veiledning av elever / lærlinger
Utarbeidet i tilknytting til deltagelse i Kompetanseprogrammet
Norsk sykepleierforbund Bodø
LEDELSE KNYTTET TIL BYGGEPLASS OG EFFEKTIVITET
KOM MED. KOM MED – Status før prosjektet  Godt arbeidsmiljø (ref. MU)  Gode tilbakemeldinger fra gjester  Ingen umiddelbare områder utpeker seg som.
- Hovedrolle eller birolle
IA i kommunal sektor Liv Overaae, November KS Arbeidsgiverutvikling 2008 Status IA k. sektor •Sykefravær: –Fortsatt store utfordringer –Lyspunkter.
HVORDAN FÅ EFFEKT I SYKEFRAVÆRSARBEIDET?? v/Siren Vetnes Johannessen
Erfaringskonferanse om Funksjonsvurdering i Attføringsbedrifter for IA bedrifter Elsa Sæbø, Rådgiver NAV arbeidslivssenter Akershus.
MÅNEDSEVALUERING NOVEMBER Vi har hatt fokus på helse og prata om at det er viktig med god håndhygiene. Vi vil ikke bli syke! Barna vasker hendene før måltid.
Lørenskog Idrettsforening
Arbeidslivssenteret i Oslo på besøk hos SYE
Hvordan jobbe godt med IA!
Risiko Sannsynlighetsgradering:1 = Lite sannsynlig (kan inntreffe mindre enn én gang hvert 100. år) 2 = Mindre sannsynlig (kan inntreffe mellom én gang.
Prosjektleder Bjørn Pettersen bjorn.
IA-nettverk Samarbeid mellom. Målsetting for IA-nettverk Gi økt kompetanse til nøkkelpersoner i bedrifter som vil forbedre sin praksis knyttet til Inkluderende.
Norsk Industri – Inkluderende arbeidsliv i praksis
Hva skal vi snakke om? IA arbeid Ny IA avtale og tidsaksen
Mini-Gaiden Informasjon fra Arbeidsutvalget Nr. 28 uke 42, Ansvarlig redaktør: Jarle Berge Redaktør/produksjon: Hans Olav Kirknes Et produkt fra.
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
CAKE session no. 12 Hva er CAKE egentlig?. Sist CAKE session Den første i en serie på 3 som handler om storulykker Hvilke storulykkerisiko kjenner vi.
M. Haanæs Slik kan det gjøres Eksempler og resultater fra ulike prosjekt i PRO tjenesten i Holtålen kommune.
NYHETSBREV nr. 3 FRA HMS-AVDELINGEN-BEDRIFTSHELSETJENESTEN JULI 2011 Til våre kunder i private barnehager. Innhold: Hera-kurs Dialogmøter Nærværsarbeid.
Snakk om psykisk helse på din arbeidsplass. Psykiske helseproblemer - ofte årsak til sykefravær Om lag 20 prosent av det totale sykefraværet skyldes psykiske.
1 VEIEN TIL IA-SUKSESS. IA-prisen 2013 Unner ingen å få prisen Fraværet har gått opp siden Sovepute? 2.
FORELDREMØTE 1. KLASSE 11. MARS 2015.
IA-ledelse – 2 nye tilbud fra KS WORKSHOP
Inkluderende arbeidsliv sykefravær og legens rolle
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
IA-avtalen IA, Side 2 Myndighetene Arbeidstakere Arbeidsgivere.
Råd til arbeidsgivere. Psykiske helseproblemer – ofte årsak til sykefravær Halvparten av oss får psykiske helseproblemer i løpet av livet Angst og depresjoner.
Tillitsvalgtes rolle i IA-arbeidet. Likeverdige parter Arbeidsgiver og tillitsvalgt er likeverdige avtaleparter i virksomheten Medbestemmelse etter Hovedavtalen.
Tillitsvalgtes rolle i IA- arbeidet 26.oktober 2009 Rådgivere Annelise Nilsen og Linda D.Andersen NAV Arbeidslivsenter.
Arbeidsgiverpolitikk gir gode resultater Strategikonferansen i Akershus Spesialrådgiver Hanne Børrestuen.
KRAFTSENTERET ASKIM Presentasjon av nærværsprosjektet i Askim kommune.
Foto: Bjørn Erik Olsen Medarbeiderplattform. Lederplattform og medarbeiderplattform Verdigrunnlaget i Nordland fylkeskommune –Åpenhet, tillit og lojalitet.
Spjelkavik omsorgssenter Hvorfor gjør vi som vi gjør? En bedre hverdag gjennom økt kompetanse Avdelingsleder Kjerstin Holen og Virksomhetsleder Fredrik.
Inkluderende arbeidsliv som integrert del av arbeidsgiverpolitikken Prosess, plan og oppfølging IA-rådet i Oppland
Forebygging og tiltak. Hva gjør oss langtidsfriske? Innflytelse på arbeidssituasjonen Å føle seg sett, hørt og verdsatt Å oppleve arbeidet som meningsfylt.
Oppfølging av kompetansestrategi… Bruk av resultatledelse i arbeidet med Kompetanse for Mangfold Tiller 9. og 10. februar 2016.
2 HMS og beredskap ved UiO 16. oktober HMS og beredskap - UiO –HMS og Beredskap (EHMSB) ble etablert med i alt syv medarbeidere (tre nye.
Ny IA - avtale Litt om IA, mye om annet Øyvind Steinklev, rådgiver NAV Arbeidslivssenter Aust-Agder.
Foto: Bjørn Erik Olsen Bruk av medarbeider- plattform i en avdeling.
Musikk som miljøtiltak ved Melum bo- og servicesenter
Inspirasjonsssamling ot
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Språkløyper i Mylingen barnehage
Opplæringskontorets hjørne - Litt info. Onsdag, 23.november 2016
Orientering til styret om AMUS mars 2017
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Hvordan lese rapportene
Lokal brukerundersøkelse for NAV-kontorene i Hordaland
Funksjonsvurdering i renholdsavdelingen Hanne Jorun Aamodt
Medarbeiderundersøkelsen – prosess i Senter for rusforebygging
Undervisning for dybdelæring B – Samarbeid
Undervisning for dybdelæring B – Samarbeid
Kommunikasjonens betydning for et godt arbeidsmiljø
Modul 3 – La deg inspirere til å inkludere
Midtveisvurdering IA-avtalen 2016
Elin M. Fjeldbraaten, Bedriftshelsetjenesten, Sørlandet Sykehus HF
Sykefravær / personalpolitikk
10-faktor Medarbeiderundersøkelse
Ny IA-avtale - hva innebærer dette for oss?
IA skole Omsorgstjenesten.
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
ÅRSHJUL RØYSING BARNEHAGE
Utskrift av presentasjonen:

STAMI regions-samling 21.november 2018 Bjørg H. Sekkenes HMS-rådgiver Etat for sykehjem Ninni Therese Børtvedt Avdelingsleder Arna Helseheim

Sykefraværsarbeid i et større HMS-perspektiv KS etablerte i 2016 et prosjektsamarbeid (2016-2018) med NAV rettet mot større kommuner med høyt sykefravær. De kalte prosjektet «NED med sykefraværet» Målet var å gi drahjelp til kommunens eget arbeid med å redusere sykefraværet. Prosjektet skulle Bidra til å holde sykefraværsarbeidet høyt og kontinuerlig på agendaen Ha fokus på Mestringsorientert ledelse som en kjerne i nærværsarbeidet Løfte inn ny kunnskap om viktigheten av god oppfølging og forebygging på arbeidsplassen «NED» handler tilsynelatende om sykefravær, men er i realiteten så mye mer.

Ting henger sammen…

NED-workshops i Etat for sykehjem NED-workshops var ikke frivillig i vår etat. Klar forventning om at alle enheter skulle ha «NED-aktivitet» i 2018 Vi er 9 «NED-trenere» (1 fra etatsstab/8 fra enhetene) NED-trenerne har hatt jevnlige møter for erfaringsdeling Det er 21 kommunale sykehjem i Bergen kommune Vi er mellom 1800 og 1900 årsverk, mange flere personer Vi har holdt over 80 NED-workshops til nå i 2018, og truffet over 1500 ansatte Rådgiver fra NAV-arbeidslivssenter har bistått oss

NED-workshops

Vi har snakket om hva man legger i «å være syk», og vi har snakket om hvordan vi har det på jobb.

Vi har snakket om hvem som har ansvaret for hva..

Hver Workshop munner ut i konkrete forslag til tiltak

Hva nå? Er vi ferdige eller er det nå det starter? Våre ansatte har nå kommet med konkrete forslag til å få et bedre arbeidsmiljø Hva gjør vi med disse forslagene? Hvem har ansvaret for å følge dem opp? Er «NED» et prosjekt, eller skal det være et verktøy i vårt HMS-arbeid herfra og ut i evigheten? Arna Helseheim har hatt NED-workshops i alle avdelinger, og har høstet nyttige erfaringer med dette verktøyet.

Oppsummert har våre ansatte nevnt disse fokusområdene: Hva kan vi gjøre her hos oss? Kommunikasjon Bli bedre på å ta opp vanskelige ting med hverandre Bli bedre til å gi positive tilbakemeldinger Kompetanse Riktig kompetanse til oppgavene vi løser Faglig påfyll når kravene endrer seg Rolleklarhet Hva forventes av meg og hva forventes av min leder

Fokus fra NED er en rød tråd i møtene våre Fokus fra NED er en rød tråd i møtene våre. Kommunikasjon – Kompetanse - Rolleklarhet Medarbeider-fokus: - «Føre-var samtaler» - Positivt syn på avvik Gruppemøte hver 3.uke Vi går igjennom HMS-hendelser (Avvik) Fast på agendaen er «Hvordan har vi det på jobb» Nærværssamling to ganger i året -Ulike tema, eks Sykefravær, samarbeid på og mellom avdelinger. AMG (Arbeidsmiljøgruppe, partssammensatt) Møter 4 ganger i året, men adhoc møter ved behov