Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Inspirasjonsssamling ot

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Inspirasjonsssamling ot"— Utskrift av presentasjonen:

1 Inspirasjonsssamling ot
Østlandssamarbeidet sundvollen okt 2013 Fredrik L. Karlsen, leder PP/OT Buskerud 16. oktober Sundvolden

2 Oppfølging …om tema oppfølging til en oppfølgingstjeneste…
…Samfunnsmandatet; at ungdom nytter retten til videregående opplæring Mere enn det, at ungdom: Får nyttig og viktig kunnskap Får en konstruktiv sosial arena Får et annet selvbilde (alle er vi unike, men få vil være annerledes……)

3 Oppfølging i et vidt perspektiv
Løfte blikket Paragraf 13-1, …. Får tilbud om opplæring, arbeid, andre kompetansefremjande tiltak, eventuelt ein kombinasjon av disse. Tilboda skal primært ta sikte på å føre fram til studiekompetanse, yrkeskompetanse, eller grunnkompetanse innenanfor vidaregåande opplæring……. Men så mye mere, på sikt delaktighet i fellesskap og utvikling, gangs menneske, sosialisering (som andre), muligheter for varig erverv styrkes…osv osv. Det uskrevne burde kanskje vært "på trykk…."

4 Oppfølging…….. Mål for samlingen; … videreutvikle OT sammen
Her, en forsamling svært kompetente rådgivere med både erfaring og engasjement… Men, med ulike premisser for sitt OT arbeid, eks i spm om hvordan OT fylkesvis er organisert ( eks tiltak/ikke egne tiltak). Betyr det at der er vanskelig å overføre erfaringer? Felles har vi uansett: Rettsungdom utenfor skole og arbeid. Svært heterogen målgruppe

5 Rolleperspektivet i arbeidet…..
Oppfølging (kan) bety: Råd og veiledning til den enkelte ungdom, konf : paragraf pkt e… etter behov følgje opp ungdom som har teke imot tilbod … gjennom ei eller flere rettleleiingsamtaler. OT rådgivers rolle i slike samtaler. Ungdommens forventning til OT rådgiver Systemets forventninger til OT rådgiver OT rådgivers kompetanse; kunnskap, erfaring, mulighet til påvirkning. Etiske spørmål.

6 Oppfølging…. Råd og veiledning i forhold til avklaringssamtale…
Ungdommens forventninger Skolens forventninger OT rådgivers forventninger Foresattes forventninger Systemets forventninger Ot rådgivers kompetanse, kunnskap, erfaring og mulighet for påvirkning Etiske spørsmål

7 Oppfølging Råd og veiledning til kommunale instanser:
Råd og veiledning i samarbeid med NAV: OT-rådgivers rolle i slike møter Kommunale forventninger/NAVs forventninger til OT rådgiver OT-rådgivers forventninger OT rådgivers kompetanse, kunnskap, erfaring og muligheter for påvirkning Etiske spørsmål

8 I Sum……. Oppfølging er uansett et vidt tema, et arbeid med mange aspekter, fra individrettet arbeid til systemrettet arbeid, kontakt med ulike instanser (Def rolle paragraf 13-4, sikre tverretatlig samarbeid, formidle og samordne ulike tilbud osv) Oppfølging i vid betydning gjør at OT rådgivers rolle er varierende og spennende…… OT rådgiver en generalist lang mer enn en spesialist…. Omfattende kontaktnett Betydningen av samarbeid på det relasjonelle plan…Sier vi "NAV Drammen" eller "per på nav" i det daglige?

9 Oppfølging ….. Utvikle OT og Utvikle vår kunnskap og dele erfaringer kan skje ved: Drøfte de erfaringene vi har i samarbeidet med ungdom, elev, skole, kommune, helsetjeneste , nav ut i fra et perspektiv på de ulike rollene OT – rådgiveren har i alle disse samarbeidsfora. Ha fokus på ot rådgiveren og ikke ot tjenesten, det er den enkelte som møter "de andre" med de krav og de muligheter og de konsekvenser på blant annet det relasjonelle plan det medfører. .. I møtet med de ulike arena….

10 ITTNO kjem ta seg sjøl…. Oppfølgingsarbeid er summen av det vi gjør…..
La oss inspirere av hverandre og lære av hverandre hvordan vi utfører våre oppgaver La oss felles forarges over "alt det gæli"…(skaper samhold) La oss se arbeidet vårt utover det formalistiske, litt utover det formelle, litt ut over det byråkratiske… Det er en sannhet i at de som har det vanskeligst langt mere trenger ei hånd å holde i enn riktig kølapp til riktig skranke.. Det er også en sannhet i at de som klarer seg godt, de klarer seg stort sett godt.


Laste ned ppt "Inspirasjonsssamling ot"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google