Velkommen til foreldremøte

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
Advertisements

Språk i barnehagen - mye mer enn bare prat -.
Rolighetsmoen barnehage
BARNS TRIVSEL - VOKSNES ANSVAR
FORELDREMØTE I KORSVOLLTOPPEN BARNEHAGE 24 SEPTEMBER 2008
Tanker om barnehagens læringsmiljø
"God bagasje på livets reise."
HelART i Ulåsen barnehage
Ilhaugen barnehage Årsplan 2011/2012 Finnmyrveien 7350 BUVIKA Ilhaugen
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
ROGNAN BARNEHAGE GRØNN GUL BLÅ RØD ROSA.
Ue.no Våre familier FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
FORELDREMØTE Hommelvik, Grønberg, og Mostadmark barnehage
Pundslia barnehage Årsplan 2011/2012 Pundslia Barnehage Pundslibakken 7350 BUVIKA Telefon: Epost: Åpningstider:
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
Velkommen. Agenda  Forventninger  Fag  Klassemiljø  Info fra klassekontakter og Fau.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
Foreldremøte 7. September 2016 OPPVEKST | Søm barnehage.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
 Velkommen som foresatt.  Velkommen som samarbeidspartner.  Stolte av skolen vår. Håper det smitter.  57 elever så langt. Et veldig levende tall…
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Overgang barnehage -skole Brunes naturbarnehage. Endelig eldst i barnehagen Gaupe som 3 åring, Rådyr som 4 åring og endelig ELG som 5 åring! Forventningene.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
DIALOG TIL BARNETS BESTE – “VI SKAPER FRAMTIDA”
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – Presentasjon, Sammen om barn og hvordan skal vi sammen lære barna våre sosial kompetanse?
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage Tema: SOSIAL KOMPETANSE v/ Vigdis, Monica C, Sarah og Karoline Foreldreråd.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til nytt barnehageår Lille Roligheden bygg og organisering Innhold felles – hva er viktig for 1 og 2 åringen.
VELKOMEN TIL FORELDREMØTE I TU BARNEHAGE Onsdag,
Velkommen til foreldremøte Brunes naturbarnehage 24.september 2015 «Trivelig og annerledes - En herlig barndom»
Velkommen til FAU - møte
Bli med! Barn.
Velkommen til Åmot ungdomsskole
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
Aprilnytt! Hva gjorde vi i Mars: Månedens Jubilanter:
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
Velkommen til foreldremøte!
Periodeplan for Lekestua uke 9-17 Språkmiljø: Uttale, ordproduksjon og setningsproduksjon Hva er viktig for oss i Sommerly når vi fokuserer på TRAS.
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
JORDBÆRVEIEN BARNEHAGE
Foreldremøte Hamretun barnehage 26. September. 2017
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ KLØVER- OG LYNGHUMLENE
Velkommen til foreldremøte!
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Læringsverkstedet Nøstodden
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Siste året i barnehagen
Velkommen til foreldremøte!
Mestring for alle – fordi vi våger!
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Referat foreldremøte 11. september 2018
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Oppstart i barnehagen.
Danning og voksenrollen i barnehagen
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Foreldremøte Odderøya barnehage
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til foreldremøte Brunes naturbarnehage 21. september 2016 «Trivelig og annerledes - En herlig barndom»

Personalet på Brunes Styrer; Eli Hellerud Mosatrolla; Ina Insam, Hege Stensby, Kaia Jøsendal og Endre Hagenlund Fjelltrolla; Line Møller, Gunvor Bjørndal, Tanja Feindt Berg , Nina Sundt Tangen og Anita Dahlen Furutoppen; Lill-Beate Haavik, Anita Dahlen, Hilde Bjørkevik, Britt Iren Vesetrud, Kirsti Røsaas, Nina Sundt Tangen

Kort info Alle endringer må gjøres inne på : https://modum.ist-asp.com/modumpub/login.htm Hjemmesiden vår Brunes naturbarnehage Endelig mer plass! Brukerundersøkelse via nett i november. Alle vil få en henvendelse via sms / epost. Vi ønsker å bli bedre, så vennligst sett av 15 minutter og svar 

Årsplan 2015 - 2016 INNHOLD 2016 7 2017 Del 1 – 2 og 3 Felles satsningsområde i kommunen er “FRISKUS – friske barn i sunne barnehager” FRISKUS MÅL; - Barna skal oppleve bevegelsesglede og mestring gjennom varierte aktiviteter i samspill med andre. Avdelingene har ulike innfallsvinkler ifht Friskus Felles friskusdag en dag i måneden NÅ; mer dreining mot psykisk helse (leik, vennskap og voksenrollen) HOVEDMÅL TIL BARNEHAGEN: Barna skal få en aktiv hverdag hvor alle opplever tilhørighet, mestring og glede Dette skal vi få til gjennom; LEIK, HELSE og VOKSENROLLEN Dvs målretta jobbing med sosial kompetanse og språk

SOSIAL HANDLINGSKOMPETANSE De gode relasjonene Målet er å ruste barna til å «stå sterkt i livet» med gode sosiale evner og et godt språk Sosiale evner og språk er en viktig forutsetning for å stå sterkere i skolen ( Thomas Nordahl) «Det er jo det viktigste av alt» sier Pål Roland, og vi voksne spiller er stor rolle i hvordan vi kan påvirke ungene til å bli godt rusta til framtida. All vår interaksjon (møter) påvirker barna, hjernen summerer opp all interaksjon og sier noe om kvaliteten i relasjonen. Kvalitet i relasjonen mellom voksne og barn i alle situasjoner, bygger barn som har større sjanser til å klare seg bra. Hva er sosial handlingskompetanse? Handler om barnas ferdigheter til samspill med andre. Vi jobber systematisk ut ifra disse områdene: Selvbestemmelse (utfordre barna på å velge sine handlinger) Selvhjulpenhet (vilje til å mestre nye utfordringer) Ansvarlighet (erkjenne ansvar for egne handlinger) Respekt (man er ikke mer menneske enn andre) Troverdighet (følge opp avtaler, ikke lyve) Samarbeidsvilje (toleranse ovenfor andre) Mottakelighet (åpen for nye impulser)

Sosial kompetanse Barn og voksne skal etablere og vedlikeholde gode relasjoner med hverandre. Sosial kompetanse handler om å kunne kommunisere og samhandle godt med andre i ulike situasjoner. Denne kompetansen er sentral for at hvert enkelt barn skal lykkes og trives, og for at det skal bli verdsatt for som venn og likeverdig deltaker i samspillet med andre. Forskning viser at barns evne til å etablere vennskap i stor grad henger sammen med den sosiale kompetansen deres. Språklig kompetanse – ifht sette ord på følelser, tanker og opplevelser er svært viktig Vi trenger aktive voksne som bidrar til å skape personlige, varme og inkluderende miljøer i relasjoner i barnehagen og hjemme. Barna trenger foreldre som er inkluderende, som snakker positivt om andre barn og familier. Smågrupper Vi må ha fokus på det enkeltes barn nivå / modning – alle må øve på sine ting. Å ha en venn og være en venn er et godt arbeidsmål for å forebygge mobbing Bilder fra hverdagen – ta på «Sosial kompetanse –brillene»  Rammeplanens fagområder er også tilstede i bildene…

FAU / SU Informasjon ved leder av FAU Valg av nytt FAU 2 representanter fra FAU skal være med i SU ( samarbeidsutvalget) Samarbeidsutvalget består av 2 foreldrerepresentanter, 3 representanter fra barnehage – (1 ped.leder, 1 assistent og styrer som har rollen som sekretær), 1 representant fra eier ( politiker) SU har ca 2 møter i året (høst + vår)