Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til Åmot ungdomsskole

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til Åmot ungdomsskole"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til Åmot ungdomsskole

2 Foreldreskole Visjon og verdigrunnlag Nettvett Satsingsområder Permisjoner Fravær Skole/hjem-samarbeid

3 Vilje til vekst

4 Åmotskolenes verdigrunnlag
Alle elever skal føle trygghet og anerkjennelse Alle elever skal møtes med vennlighet, respekt og verdighet Alle elever skal oppleve å bli sett hver dag Alle elever har en egenverdi, som skal respekteres Elever og lærere må ha tillit til hverandre Alle elever skal oppleve mestring

5 Nettvett! Foresatte Både barn og voksne opplever utfordringer i møtet med den digitale sosiale arenaen. Foresatte er sentrale rollemodeller for sine barn, og de må derfor sette seg inn i de unges digitale verden og skaffe seg kunnskap om de muligheter og utfordringer ungene møter på nett. Foresatte må gå foran som gode forbilder og veiledere i arbeidet med å hjelpe de unge til å bli trygge nettbrukere.

6 Nettvett forts… Vanskelig?
Mange gruer seg for å snakke med de unge om bruk av digitale medier. Voksne har et ansvar for å lære unge om digital dømmekraft, rettigheter og om plikter de har når de bruker sosiale medier. Digital dømmekraft handler egentlig mest om etikk og folkeskikk. Voksne trenger ikke å kunne alt om trender og teknologi for å hjelpe barn og unge med trygghet og mestring i den digitale hverdagen. Det som er viktig, er at de voksne engasjerer seg i barnas liv på nett. Vennskap motvirker mobbing, og voksne er viktige rollemodeller og tilretteleggere for både vennskap og trygg bruk av digitale tjenester. Ved å få kunnskap om rettigheter rundt eget personvern vil de unge stå bedre rustet til å ta gode avgjørelser, både for seg selv og andre.

7

8 Skolens satsingsområder
Motivasjon Gode lese- og skrivestrategier Bruk av IKT som læringsverktøy

9 Permisjoner Lovverket sier:
§ Permisjon frå den pliktige opplæringa Når det er forsvarleg, kan kommunen etter søknad gi den enkelte eleven permisjon i inntil to veker. Elevar som høyrer til eit trussamfunn utanfor Den norske kyrkja, har etter søknad rett til å vere borte frå skolen dei dagane trussamfunnet deira har helgedag.

10 Permisjoner Husk: Skriftlig søknad om permisjon til skolen.
1-2 dager: kontaktlærer Lengre fravær: rektor, bruk helst eget skjema (hjemmesiden) Foreldrene har ansvar for opplæring i perioden eleven er borte.

11 Eget søknadsskjema på hjemmesiden
Permisjoner Eget søknadsskjema på hjemmesiden

12 Fravær og vitnemål Fravær fra alle tre år kommer på vitnemålet etter 10.trinn Skolen skal ha melding på alt fravær. Hvis ikke: ugyldig fravær. Kan påvirke ordenskarakteren.

13 Fratrekk av fravær Kan søke om fratrekk av dager med fravær – da vil det ikke vises på vitnemålet. Strenge regler!

14 Fratrekk av fravær Søke fratrekk på innvilget permisjon Sykdom:
Gjelder kun fra dag nr.4 i et lengre sykdomsforløp og med legeerklæring Kronisk sykdom: fra dag 1 Totalt maks 10 dager i løpet av et skoleår

15 Eget søknadsskjema på hjemmesiden
Fratrekk av fravær Eget søknadsskjema på hjemmesiden

16 Skole-hjemsamarbeid Snakk positivt om skolen og lærere hjemme
Er dere uenig/ misfornøyd: ta det med oss, ikke snakk med ungdommen om det Informer skolen dersom det er utenforliggende ting som påvirker ungdommens fokus – vi kan tilpasse!


Laste ned ppt "Velkommen til Åmot ungdomsskole"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google