NYTT ikke-diskriminerende regelverk

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Individuell vurdering
Advertisements

Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
Endring i forskrift til opplæringsloven 30. september 2014
Forskrift til oppl. §6 og 6A– (rundskriv) (DLG )
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3. Formålet med vurderingen Fremme læring Uttrykke kompetanse.
Individuell vurdering for elever med rett til spesialundervisning Hamar
Stortingsmelding 20 På rett vei Kvalitet og mangfold i fellesskolen.
Utvekslingsår i utlandet Hva er det? Hvorfor gjør man det? Hvordan gjør man det? Bør man gjøre det?
Utvekslingsår i utlandet Hva innebærer det? Hvordan går man frem? Fordeler - ulemper Bør man dra på utveksling?
Aller, aller først… Dere er flinke! Dere skal være stolte av jobben dere gjør! Dere kan være med på å utgjøre en forskjell!
Valg av programområde og fag til Vg2 Et viktig valg for tiden din her på Nadderud, og for veien videre.
Rundskriv fra Utd.direktoratet Bruk av alternative opplæringsarenaer i grunnskolen En alternativ opplæringsarena karakteriseres av at en eller flere.
1 Inntak for søkere med fortrinnsrett Rådgiversamling 17. november 2015.
Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Grunnskolen: skjema og veiledning GSI-samling 22. september 2015 Roald Fremstad Ingrid Damlien Haraldsen.
Velkommen til Informasjonsmøte for foreldre OM VIDEREGÅENDE OPPLÆRING.
Idrettsfag. VG1VG2VG3 12 timer per uke felles programfag/ valgfrie programfag (idrettsfag) 17 timer per uke felles programfag/ valgfrie programfag (idrettsfag)
Rådgiversamling November 2015 Innsøking av elever med fortrinnsrett og/eller behov for spesialundervisning folkestyre – kompetanse - samarbeid.
Endringer i kompetansekrav undervisning Gjeldende fra 1.august 2015.
VURDERING FOR LÆRING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Fagvalg Studiespesialisering Orientering ved studieleder Vegar Wold Ole Vig vgs. Våren 2015.
Informasjon om nytt regelverk og annen informasjon.
SFS 2201 – kjennelsen Slutningen – partsforholdene I.SFS 2201 prolongeres med følgende endringer: Pkt. 1 gis slik ordlyd: Denne særavtale er.
1 I NTRODUKSJONSLOVEN OG S AKSBEHANDLINGSREGLENE I FORVALTNINGSLOVEN Regelverksamling 27. september 2016.
Ås videregående skole Visjon: Et mangfoldig læringsfellesskap der vi gjør hverandre gode Velkommen til Ås videregående skole Visjon: Et mangfoldig læringsfelleskap.
1 Endringer i barnehageloven Samling for kommunene i Hordaland 13.sept 2016.
1 SPESIALPEDAGOGISK HJELP ENDRINGER I BARNEHAGELOVEN Samling for kommunene i Rogaland 18. oktober 2016.
1 Introduksjonsloven 27. september 2016 Ann-Elin Djuvik Kro Fylkesmannen i Rogaland.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling
Nav veileder i videregående skole
Regionsmøte hausten 2013 Samhandling mellom PPT og VGO
Praksisbrev Torun Pedersen
FØRING AV FRAVÆR PÅ VITNEMÅLET
Eilert Sundt videregående skole
Fagvalg Studiespesialisering
Elevstatus, omvalg og forsering
Transformering av lover og forskrifter mv til programkode
Krav til formål, utredning og opplysningskvalitet
5 Marius Stub.
Nettverksledersamling
NYTT ikke-diskriminerende regelverk
Møte for foresatte 10.trinn
Informasjon om fagvalg 8 trinn
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret
Fellesmøte Fellesmøte.
Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning Høst 2017
RÅDGIVERSAMLING 8.SEPTEMBER PRAKSISBREVET
Yrkesfaglig fordypning
Transformering av lover og forskrifter mv til programkode
Utvekslingsår i utlandet
EKSAMEN 2018.
Foreldremøte 10. trinn Kannik skole!
Regelverk og dokumentasjon
Lov om grunnskolen og den vidaregåande opplæringa (opplæringslova)
Formidlingsansvarlig Torbjørn Håmsø
Valgfag Bjørnsletta Foreldremøte 8.trinn.
Den matematiske samtalen
Dokumentasjon Merkantil nettverkssamling i Kristiansund 21. mars 2018
Om opprykk til førstelektor
Eiendomsforvaltning Kort introduksjon til modulen.
Sak Ytrebygda gnr 38 bnr 223 Søvikhaugen 30 Oppføring bolig Hus Klage
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling
Foreldremøte 10. trinn, Sofienberg
Folketrygdens ansvarsområde (§ 10-8 Bortfall av rett til ytelser etter folketrygdloven kapittel 10)
Foreldremøte 10. trinn, Sofienberg
Om vurdering og nye eksamensformer
Gjenåpning Jo Stigen, Oslo, 30. april 2019.
Gjeldende regelverk om vurdering
Inkluderende bruk av digitale hjelpemidler.
UTVEKSLING i Vg2?.
Utskrift av presentasjonen:

NYTT ikke-diskriminerende regelverk

Bakgrunn 26.01.2015: To elever klager krav om språklig fordypning i VGS til LDO Uttalelser fra KD og Dysleksi Norge 11.06.2015: LDO gir medhold 18.08.2015: KD klager 18.09.2015: LDO opprettholder sin konklusjon, saken oversendes nemnda Nye uttalelser fra KD og Dysleksi Norge 01.12.2016: Nemda gir LDO medhold: Opplæringsloven ER i strid med diskriminerings- og tilgjengelighetsloven Midlertidig ordning: KDs saksbehandlingsinstruks (april 2017)

Om KDs saksbehandlingsinstruks 03.04.2017: Sakbehandlingsinstruks I følge forskrift til opplæringslova, § 23-1 skal det foreligge en særlig grunn, dersom departementet skal kunne dispensere fra bestemmelser i vurderingsforskriften. Instruksen gir en midlertidig adgang til et slikt vurderingsfritak for fremmedspråk. Dispensasjonen gjelder ikke engelsk. Formål: Sikre at dagens praksis ikke er i strid med diskriminerings- og tilgjengelighetsloven § 5. Departementet legger til grunn at saker der vilkårene som følger, utgjør et «særskilt tilfelle» (jf. forskrift til opplæringsloven § 23-1), og at det kan innvilges dispensasjon fra krav i forskriftens kapittel 3 og 4.

Vilkår Departementet legger til grunn at dispensasjon vil kunne være aktuell for personer som oppfyller følgende vilkår: Personen er elev i videregående opplæring – studieforberedende utdanningsprogram Personen er så sterkt rammet av dysleksi eller spesifikke språkvansker at individuell tilrettelegging ikke er tilstrekkelig for å sikre likeverdige opplæringsmuligheter

Dersom de to vilkårene i pkt Dersom de to vilkårene i pkt. 2 over er oppfylt, skal det etter søknad gis dispensasjon fra vurdering med karakter slik at vitnemål kan skrives ut selv om eleven ikke har sluttvurdering i faget fremmedspråk som fellesfag (nivå I, nivå II eller nivå I+II), jf. forskrift til opplæringsloven § 3-42 og forskrift til friskoleloven § 3-41. På vitnemålet skal det i tilfelle føres FAM02 (Fritatt for vurdering med karakter).

Dispensasjonen innebærer at personen får fritak fra vurdering med karakter i faget fremmedspråk som fellesfag (nivå I, nivå II eller nivå I+II). Fritaket gjelder både halvårsvurdering med karakter og standpunktvurdering, og vedkommende skal ikke være med i eksamenstrekket for fremmedspråk. De som får fritak, skal ha halvårsvurdering og annen underveisvurdering uten karakter. Etter gjeldende rett kan det ikke gis dispensasjon fra opplæring i fremmedspråk i videregående skole.

Privatpersoner søker selv fylkesmannen om dispensasjon. Dispensasjon forutsetter at søker framlegger dokumentasjon som viser at de to vilkårene for dispensasjon anses å være oppfylt, jf. punkt 2. At søker «er så sterkt rammet av dysleksi eller spesifikke språkvansker at individuell tilrettelegging ikke er tilstrekkelig for å sikre likeverdige opplæringsmuligheter» må framgå av dokumentasjon fra henholdsvis pedagogisk- psykologisk tjeneste eller andre sakkyndige, samt elevens skole.

Forvaltningslovens regler om enkeltvedtak gjelder for beslutninger om dispensasjon etter denne bestemmelsen. Utdanningsdirektoratet er klageinstans.

Udirs presisering Tre alternativer som oppfyller kravene: Vedtak om spesialundervisning i 2. fremmedspråk fra grunnskolen fordi eleven er så sterkt rammet av dysleksi eller spesifikke språkvansker. Vedtak om spesialundervisning i 2. fremmedspråk fra videregående fordi eleven er så sterkt rammet av dysleksi eller spesifikke språkvansker. En uttalelse fra sakkyndig om at det er åpenbart at tiltak gjennom spesialundervisning i 2. fremmedspråk ikke vil føre til at eleven får et tilfredsstillende utbytte av opplæringen fordi eleven er så sterkt rammet av dysleksi eller spesifikke språkvansker

Det er ikke nok med dokumentasjon på dysleksi/SSV Sakkyndig instans må også vurdere: ”Grad av” vanske Om det er åpenbart at eleven er «så sterkt rammet av dysleksi eller spesifikke språkvansker at individuell tilrettelegging ikke er tilstrekkelig for å sikre likeverdige opplæringsmuligheter» i faget 2. fremmedspråk. I tillegg må skolen fremlegge dokumentasjon på: Hvilke individuelle tilrettelegginger som er gjort Hvorvidt denne tilretteleggingen likevel ikke gir «likeverdige opplæringsmuligheter». (Dette kan enten være tilrettelegging i videregående skole eller i grunnskolen.)

Revidert saksbehandlingsinstruks 30.08.2017 kom en revidert instruks Endringer: Personer som skoleåret 2016/2017 ikke lenger var elev i faget fremmedspråk fellesfag, men heltids- eller deltidselev i videregående opplæring (se vilkår 1 ovenfor), kan også innvilges fritak for vurdering i faget. Dette gjelder både elever som tidligere har fullført fremmedspråk nivå II og elever som har valgt å avslutte faget. Sistnevnte gruppe må, i tillegg til å dokumentere vilkår 1 og 2 ovenfor, sannsynliggjøre at han eller hun på grunn av dysleksi eller spesifikke språkvansker ikke var i stand til å følge faget.

Og videre... For elever som er innvilget dispensasjon fra vurdering skal det føres fravær på ordinær måte. Fraværsgrensen, jf. forskrift til opplæringsloven § 3-3 siste ledd og forskrift til friskoleloven § 3-3 siste ledd, er ikke aktuell ettersom eleven ikke skal ha vurdering med karakter i faget. Dersom eleven som innvilges dispensasjon ikke følger opplæringen i faget vil dette derimot gi seg utslag i det fraværet som føres på elevens vitnemål eller kompetansebevis, jf. forskrift til opplæringsloven § 3-47 og forskrift til friskoleloven § 3-46. For elever som er innvilget dispensasjon, men som avsluttet faget før dispensasjonen ble innvilget, skal ikke det ikke føres fravær i faget på vitnemålet.

Hva skjer nå? Udir skal utrede ulike muligheter for forskriftsendringer. Innspillsrunde 1.februar 2018: Forskriftsendring på høring. Departementet tar sikte på at ev. forskriftsendringer kan tre i kraft 1. august 2018, men imøteser Udirs vurdering av ikrafttredelsestidspunkt som en del av utredningen.

Dysleksi Norges høringssvar Utdanningsdirektoratet ber om innspill til hvilke fag (og evt. på hvilket nivå) i videregående opplæring som kan virke diskriminerende. Vi uttalte oss om: dysleksi/SSV oppimot fremmedspråk og dyskalkuli oppimot matematikk.. Dysleksi Norge mener: Det må åpnes for ulike typer fritak fra fremmedspråk. Ingen elever er like. For noen er opplæringsfritak nødvendig, for andre er vurderingsfritak eller kun skriftlig vurderingsfritak slik at eleven vurderes i muntlige ferdigheter, riktigere. Når det gjelder matematikk er det for tidlig å foreslå vurderingsfritak for elever med dyskalkuli. Kartleggingspraksis og –kompetanse er ofte veldig dårlig og tilretteleggingen likeså. Det vil åpne for uheldige virkninger å gi fritak.

Dysleksi Norges høringssvar Ikke-diskriminerende regelverk, direktoratet etterspør forskning: Krevende å vise til forskning. Finnes ikke forskning som eksplisitt har vurdert en hel elevgruppes opplæringsmuligheter i ett bestemt fag. Generell forståelse i fagfeltet at dette må vurderes individuelt. Dysleksi Norge støtter nemnda: Læringsutbyttet må vurderes. Elever som til tross for stor innsats og tilrettelegging, likevel ikke vil klare å mestre fremmedspråk i særlig grad, fremstår dette som unødvendig bruk av ressurser / feilprioritering. Stor totalbelastning..Familiens tid, fokus og energi er allerede sterkt presset. Nemnda skisserer tre løsninger som de mener vil være som vil være mindre belastende for elevene, og samtidig ivareta formålet: Opplæring, men fritak fra vurdering Fordypning i engelsk Senke kravene til opplæring i et andre fremmedspråk (nivå II).

Dysleksi Norges høringssvar Den individuelle vurderingen (klare objektive vilkår) For en del elever blir vanskene først synlige i de krevende språkfagene. DETTE MÅ UNNGÅS: En situasjon der eleven blir ”pålagt” å prøve og feile Ideal: identifisere elevene uten å ”kreve” et nederlag dokumentert. Indikatorer: Elevens erfaringer fra engelskopplæringen (ikke et absolutt vilkår) Store vanskeligheter med både muntlige og skriftlige ferdigheter: opplæringsfritak bør vurderes. Ekstra støtte i engelsk. Gode muntlige, men svake skriftlige ferdigheter: Muntlig vurdering i faget må vurderes. Hvis vurdering i fremmedspråk gir et uriktig bilde av elevens totale kvalifikasjoner: Vurderingsfritak bør vurderes. Elevens interesse må tillegges vekt. I alle tilfeller må det sikres at eleven får god tilrettelegging i fagene. Hvilke språkfag den enkelte videregående skole kan tilby må også inngå i vurderingen. For en del elever med spesifikke lærevansker som klarer seg godt i skolen, blir vanskene først synlige i de krevende språkfagene. Elevene har kanskje gode karakterer i alle fag, noe svakere karakter i engelsk, og meget svak karakter i fremmedspråk. Dersom regelverket skal fungere optimalt bør en tilstrebe å unngå en situasjon der eleven blir ”pålagt” å prøve og feile – altså der en må kunne dokumentere at eleven har lagt ned en stor innsats, at skolen har forsøkt å tilrettelegge, og at en likevel har mislykkes. Idealet må være å identifisere de elevene som har vansker av en slik karakter, uten å pålegge eleven å gjennomgå et slikt nederlag. Elevens erfaringer fra engelskopplæringen kan være en indikator på hvordan eleven vil mestre fremmedspråk. Har eleven hatt store vanskeligheter med å opparbeide seg både muntlige og skriftlige ferdigheter i engelsk, bør det inngå i vurderingen for fritaksmuligheter i fremmedspråk. I en slik situasjon bør opplæringsfritak vurderes, og eleven bør heller få ekstra støtte i engelsk gjennom engelsk fordypning. Dersom eleven har gode muntlige ferdigheter, men svake skriftlige, bør det vurderes å åpne for muntlig vurdering i faget. Dersom elevens vanskebilde fører til at vurdering i fremmedspråk gir et uriktig bilde av elevens totale kvalifikasjoner for høyere utdanning, bør vurderingsfritak vurderes for elever med spesifikke lærevansker. Elevens interesse må tillegges vekt. I alle tilfeller må det sikres at eleven får god tilrettelegging i fagene. Det må presiseres at engelsk KAN være en indikator, men ikke nødvendigvis er det. Andre forhold må også inngå i vurderingen, og opplæringsmuligheter i engelsk kan ikke være et absolutt vilkår. Hvilke språkfag den enkelte videregående skole kan tilby må også inngå i vurderingen.

Spørsmål: Hva er gode objektive kriterier? Hva er gode løsninger for elever med store vansker? Hvordan hindre uheldige virkninger? F.eks. at skolene unnlater å tilrettelegge Andre ting dere mener er viktig?

Spørsmål, kommentarer, innspill: TA KONTAKT! Caroline Solem: cs@dys.no 981 35 628