Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret"— Utskrift av presentasjonen:

1 Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret 2017-2018

2 Minoritetsspråklige søkere
Søkere med annet morsmål enn norsk og samisk, defineres som minoritetsspråklige søkere Det finnes ingen fasitsvar på hvem som skal gå under denne definisjonen, og hvem som ikke skal det. Dere kjenner elevene best, så vurder hvert enkelt her.

3 Minoritetsspråklige søkere
Forskrift til opplæringslova § 6-8: Søknadsfrist «Søknadsfrist for inntak til vidaregåande opplæring er 1. februar for søkjarar som: […] har enkeltvedtak om særskild språkopplæring etter opplæringslova § 2-8 eller § 3-12 er nyleg komne til Noreg søkjer om individuell behandling etter § 6-25 og § 6-38 (i forskrift til opplæringslova) Hva er nylig? Defineres forskjellig i ulike sammenhenger Har du vært i Norge i kort tid, bør de ha vedtak om særskilt språkopplæring, se pkt b. Nettopp kommet? Hva med et år ekstra tid i grunnskolen? Det er en fordel for å kunne fullføre og bestå vgo at den enkelte har gode forkunnskaper.

4 Minoritetsspråklige søkere
Forskrift til opplæringslova § 6-13: «Vilkår for inntak til vidaregåande opplæring til utdanningsprogram på Vg1 er at søkjaren har fullført norsk grunnskoleopplæring eller tilsvarande. Dette kan dokumenterast ved vitnemål for fullført norsk grunnskole eller stadfesting av at søkjaren fyller eitt av desse vilkåra:

5 Minoritetsspråklige søkere
(…) Har gjennomgått allmenn grunnopplæring i utlandet i minst 9 år Har tilsvarande realkompetanse som fullført norsk grunnskoleopplæring for vaksne etter opplæringslova § 4A-1 og denne forskrifta § 4-33

6 Minoritetsspråklige søkere
Forskrift til opplæringslova § 6-13: Søkeren har selv ansvar for å dokumentere eller sannsynliggjøre at de oppfyller vilkåret. Classbase.com, Store norske leksikon på nett. Afghanistan har ikke hatt opplæring i 20 år pga krig

7 Minoritetsspråklige søkere
Forskrift til opplæringslova § 6-13 Kommunen har ansvaret for å vurdere om søkeren har tilsvarende realkompetanse som fullført norsk grunnskoleopplæring etter bokstav c.

8 Minoritetsspråklige søkere
Søkerne som ikke har karakterer fra H1, får brev fra oss der vi ber dem svare på om: de avslutter grunnskolen som elev/privatist våren 2017 de ønsker å bli realkompetansevurdert de ikke fyller kriteriene og derfor trekker søknaden De som ønsker å bli realkompetansevurdert, STFK sender info til hjemkommunen. Hvis kommunen ikke selv kan stå for realkompetansevurdering, får de opplysninger om å kontakte EVO. De gjør jobben mot at hjemkommunen betaler.

9 Minoritetsspråklige søkere
For å få plass i videregående opplæring, må søkeren ha lovlig opphold i landet, jf opplæringslova § 3-1, 12. ledd Lovlig opphold er ikke det samme som oppholdstillatelse. Hvis søkeren kan dokumentere at de har en avtale med politiet der de skal søkes om oppholdstillatelse, aksepterer vi det.

10 Minoritetsspråklige søkere
STFK ber om at følgende grupper levere dokumentasjon på lovlig opphold i landet: Søkere til Vg1 som er over 18 år og som har oppgitt på vigo at de er minoritetsspråklige som søker på papirskjema og som oppgir at de er minoritetsspråklige Utskrift fra elektronisk timeavtale med politiet eller dokumentasjon på oppholdstillatelse. Må være gyldig ved skolestarrt.

11 Minoritetsspråklige søkere
Send oppholdstillatelsen i eget brev til STFK så raskt som mulig etter søknadsfristen!


Laste ned ppt "Minoritetsspråklige søkere til videregående opplæring skoleåret"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google