MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
-ikke bare for zippylæreren…
Advertisements

-ikke bare for zippylæreren…
SETT I SAMMENHENG MED ATFERD
Rolighetsmoen barnehage
Månedsbrev Smørblomst
Månedsbrev Smørblomst
Månedsbrev fra Sjøsprøyt April 2011
 Lovpålagt organ  Godkjenne årsplan  Gjennomgang av brukerundersøkelse  Høringer fra kommunaldirektøren  Status økonomi  Saker fra foresatte 
HelART i Ulåsen barnehage
ROGNAN BARNEHAGE GRØNN GUL BLÅ RØD ROSA.
Lek og Læring i barnehagen
Sosial kompetanse Sosial kompetanse er kanskje det viktigste vi kan gi barna våre når de er små. Sosial kompetanse handler om å mestre samspill med andre.
Språk Fra Temaheftet Språkmiljø og språkstimulering i barnehagen:
Månedsplan for Froskene Mai 2015
Triade teater - Dans, rytme & bevegelse
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS AUGUST 2016 Velkommen til nytt barnehageår! Håper dere alle har hatt en fin sommer, og ferie, til tross for at været ikke har vært.
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS JANUAR 2016 Godt nytt år til dere alle! Håper dere hadde noen fine, rolige dager på tampen av 2015 Forrige måned… I desember var.
Oppstart oppstart. Hva er matematikk for små barn? Barn er opptatt av og nysgjerrige på det meste, også på matematikk. Størrelser, alder, former, tall.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS MARS 2016 Så er vårmåneden endelig her! Det er godt å vite at vi går lysere, og forhåpentligvis varmere tider i møte. Dersom man.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS FEBRUAR 2016 Da er vi kommet til årets korteste måned, som dette året er 1 dag lenger siden det er skuddår i år. Hvorfor har vi.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Sosial kompetanse er vårt hovedfokus i alt vi gjør, og vi.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med tilvenning og oppstart av aktivitetene på avdelingene. Vi har så vidt kommet i gang med de aldershomogene.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage Tema: SOSIAL KOMPETANSE v/ Vigdis, Monica C, Sarah og Karoline Foreldreråd.
Velkommen til nytt barnehageår her på Titt i hålå! Velkommen til Mikkel, Tirill, Eva, Leah, Isak, Edvin, Othilie, Niclas og Sven. For en flott gjeng med.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2015 Høsten har så langt vært ganske så flott, med flere dager med sol og lite vind. Da er det litt vanskelig for barna.
Velkommen til foreldremøte Brunes naturbarnehage 24.september 2015 «Trivelig og annerledes - En herlig barndom»
Mainytt! Dinglebein Hva gjorde vi i April: Vistestølen barnehage
Mai på Pytten Da har vi alt kommet til mai- måned, og vi legger bak oss en tid med mye aktiviteter i barnehagen. Vi har feiret påske i barnehagen, med.
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Mars på Dinglebein Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2017
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Mars på Pytten Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS August 2017
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS februar 2017
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Januarnytt Desember: Vi har lagt bak oss en måned preget av daglige adventsamlinger der Ebenezer Scrooge hjalp oss å telle ned dagene til jul. Barna trakk.
Helsesøsterkongressen 2017
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ KLØVER- OG LYNGHUMLENE
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Hva har vi gjort i September?
Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS november 2017
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS -februar 2018
Overgang mellom barnehage og skole/SFO på Søm.
MARS I februar har vi startet opp med en time i gymsalen for 3 og 4 åringene. Dette er noe vi opplever at barna synes er veldig kjekt og vi ser at barna.
Velkommen til foreldremøte
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Månedsbrev for januar og februar
Periodeplan for februar 2019
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS mai 2019
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS november 2018
Månedsbrev Småtroll Februar.
Foreldremøte SFO høsten 2019
BARNEHAGEÅRET 2019/2020  SEPTEMBER HUSK: MERKEDAGER:
MÅNEDS-/ INFOBREV FOR TYRIHANS august 2018
Utskrift av presentasjonen:

MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016 For en flott måned det har vært så langt! Solen har varmet godt på dagtid, så lykkelige barn har kunnet ta av seg varme dresser, og leke i jakke og sko! Hva har skjedd så langt… Vi er i gang med grupper mandag, onsdag og torsdag. Gruppene er delt inn på tvers av alder, og aktivitetene rullerer de på. Alle barna får lesegruppe og minirøris en gang pr. uke. Se ellers informasjon om gruppene under fanen «dokumenter». Det ser så langt ut som om det fungerer godt med disse gruppene. Flere barn har stort behov for aktiviteter i små grupper, og de har også godt av å være sammen med andre barn enn dem de stort sett leker med. Vi voksne får også bedre mulighet til å observere og være mer tilstede for enkeltbarnet i slike smågrupper. Hipp hurra! …roper vi høyt denne måneden for Elieta, som blir 3 år og Stefanos som blir 5 år!

Personalsituasjonen…. Wenche er 80% sykemeldt fram til 16. oktober, hun jobber ca. 8 timer pr. uke fordelt på 4 dager. Hva som skjer etter videre er foreløpig uvisst, men vi holder dere orientert. Heldigvis har vi Marzena som vikar! Jeg, Siv Tove, skal på UiS 27. og 28. oktober. Det vil da bli satt inn vikar for meg. Hafifa begynner ny periode med arbeidspraksis hos oss i slutten av oktober. Vi gleder oss til hun kommer tilbake! Halloween… Mange barn, og kanskje noen foreldre, lurer på om vi skal ha Halloween i barnehagen. Og til det sier vi nei. Vi skjønner at dette er en spennende dag for barna, men vi tenker at de som ønsker å markere denne dagen kan gjøre det hjemme. I barnehagen venter vi til karneval i februar med å kle oss ut

Prosjektarbeid… Prosjektet vårt er som de to foregående årene «Meg i Verden». Temaet vårt nå er «Venner og Lek». Dere foreldre, og også vi voksne i barnehagen, har gjerne en idé om hvem barna bør leke med. Men det er ikke alltid at de barna vi syns passer sammen som lekevenner, er de som faktisk leker sammen. Vi må ikke være så opphengt i alder og kjønn, men heller være glade for at barna mestrer å danne gode relasjoner på tvers av disse. Så lenge det er en god og likeverdig relasjon. Dette handler om interesser og kjemi. Vi knytter naturlig andre temaer inn i «Venner og Lek», som for eksempel «Språk». Som det står i tankekartet over så er språk avgjørende for læring og sosiale relasjoner. Dette tankekartet finner dere i Årsplanen vår, som snart vil bli delt ut.

Læring i barnehagen… Lek er læring. Og noe av det viktigste vi kan lære barna i barnehagealder er sosialisering. Gjennom lek lærer barna: turtaking, følge spilleregler, sosiale koder, ta i mot beskjeder, gi beskjeder, lytte, bli lyttet til, å løse konflikter, å forhandle og fordele roller, om fleksibilitet, seg å regulere atferd, ta initiativ, bearbeider vanskelig følelser, utvikler empati, prøve ut roller, prøve og feile, oppleve mestring, oppøve konsentrasjon og oppmerksomhet, tilegne seg kunnskap, bruke fantasien, og å ha det gøy! Dette er viktige egenskaper å ta med seg når barna begynner på skolen. En annen viktig ting vi er opptatt av at barna skal lære, er selvstendighet. Barna har et ønske om å klare selv, og da må vi voksne støtte dem. Dette gjelder alt fra å kle på seg selv, til å smøre skiven sin. Vi håper at dere foreldre også lar barna forsøke seg hjemme også. Barns følelse av mestring i hverdagen er viktig for barnets lærelyst og utvikling av en positiv selvfølelse.

Viktige datoer denne måneden… 24. oktober er det FN-dag. Denne dagen markerer kun barn og ansatte. -26. oktober kommer fotografen. -27. oktober er det åpen dag/ foreldrekafé, kl. 14-16. Da er foreldre, søsken, besteforeldre, osv. hjertelig velkommen til oss. Ha en videre flott måned! Hilsen Nina, Jeanneth, Caroline, Wenche, Marzena, Finn Christian og Siv Tove