Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS JANUAR 2016 Godt nytt år til dere alle! Håper dere hadde noen fine, rolige dager på tampen av 2015 Forrige måned… I desember var.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS JANUAR 2016 Godt nytt år til dere alle! Håper dere hadde noen fine, rolige dager på tampen av 2015 Forrige måned… I desember var."— Utskrift av presentasjonen:

1 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS JANUAR 2016 Godt nytt år til dere alle! Håper dere hadde noen fine, rolige dager på tampen av 2015 Forrige måned… I desember var målet vårt å skape forventninger, ha rolige dager sammen på avdelingen med baking, gaveproduksjon og litt undring og spenning. Vi synes selv vi oppnådde dette. Vi bakte peppernøtter som alle barna syntes smakte kjempegodt, barna pakket inn etpar små hemmeligheter, det var mye sang og musikk, og ikke minst spenning i form av besøk av «Rampenissen». Hver morgen kom det nysgjerrige barn til barnehagen og lurte på om Rampenissen hadde vært der, og hva han hadde gjort denne gang. Rampenissen gjorde nemlig mye rart, han hang papir i greina vår, satte støvler på barnas hyller, flyttet skiltene på barnas plasser, m.m. Det var også daglig spenning i forhold til hvem sin tur det var til å få pepperkakehjertet, og heldigvis var det nok til alle! Det var faktisk noen til overs, men tror dere ikke Rampenissen hadde spist disse! Vi hadde også fine opplevelser i forbindelse med Nissemarsjen, konserten med Stavanger Symfoniorkester, daglige fellessamlinger, osv. Forrige måned… I desember var målet vårt å skape forventninger, ha rolige dager sammen på avdelingen med baking, gaveproduksjon og litt undring og spenning. Vi synes selv vi oppnådde dette. Vi bakte peppernøtter som alle barna syntes smakte kjempegodt, barna pakket inn etpar små hemmeligheter, det var mye sang og musikk, og ikke minst spenning i form av besøk av «Rampenissen». Hver morgen kom det nysgjerrige barn til barnehagen og lurte på om Rampenissen hadde vært der, og hva han hadde gjort denne gang. Rampenissen gjorde nemlig mye rart, han hang papir i greina vår, satte støvler på barnas hyller, flyttet skiltene på barnas plasser, m.m. Det var også daglig spenning i forhold til hvem sin tur det var til å få pepperkakehjertet, og heldigvis var det nok til alle! Det var faktisk noen til overs, men tror dere ikke Rampenissen hadde spist disse! Vi hadde også fine opplevelser i forbindelse med Nissemarsjen, konserten med Stavanger Symfoniorkester, daglige fellessamlinger, osv.

2 Ellers hadde Noah sin siste dag i barnehagen den 5. januar. Han har begynt på Stavanger Internasjonale Skole. Vi kommer til å savne ham masse, og ønsker ham lykke til som skolegutt! Heldigvis Har han lovet å komme på besøk Vi har da en ledig plass på Tyrihans, og vet ikke i skrivende stund hvem som overtar denne. Det er stor mulighet for at det kommer et barn over fra en småbarnsavdeling, vi holder dere orientert. Ellers hadde Noah sin siste dag i barnehagen den 5. januar. Han har begynt på Stavanger Internasjonale Skole. Vi kommer til å savne ham masse, og ønsker ham lykke til som skolegutt! Heldigvis Har han lovet å komme på besøk Vi har da en ledig plass på Tyrihans, og vet ikke i skrivende stund hvem som overtar denne. Det er stor mulighet for at det kommer et barn over fra en småbarnsavdeling, vi holder dere orientert. Minner om at det er karneval 5. februar, mer info kommer! Vi har forståelse for at det kan være frustrerende at dresser og regntøy ofte blir skitne. Vi forsøker så godt vi kan å koste/ spyle av skitt, men dette handler mye om kapasitet. Er det få voksne tilstede, må vi prioritere å hjelpe barna. Det er i alles interesse at uteklærne ikke er så skitne, når sanden/ skitten tørker drysser det ned på gulvet, og det er ikke gunstig for barna som skal leke der. For dere foreldre hadde det vært supert om dere slapp å ta hjem klærne til vask så ofte, vi skjønner at dere har en travel hverdag. Og for oss i personalet er det også frustrerende med skitne dresser/ regntøy, da sand/skitt overføres til våre klær når vi hjelper barna ved påkledning. Det blir også merarbeid for oss, da vi må bruke ekstra mye tid på å holde garderoben ren. Vinteren i Rogaland er våt og vi må dessverre regne med ekstra klesvask i denne perioden. Men som sagt, vi gjør vårt beste for å holde barnas yttertøy så rent som mulig I høst hadde vi usedvanlig mye sykdom blant barn og voksne, og vi håper våren blir betraktelig mye bedre. Vi voksne bruker antibac jevnlig på overflater der smitte gjerne kan overføres, og vi passer på at barna vasker hender etter toalettbesøk, før måltider, osv. Vi ber dere foreldre om å hjelpe barna å vaske hendene når dere kommer i barnehagen, og håper med alle disse tiltakene at vi kan få brutt så mange smittekjeder som mulig!

3 Personalsituasjonen… Nina har byttet fridag, og har nå fri på fredager. Finn Christian skal da være vikar for henne. Aysel skal på UiS onsdag, torsdag og fredag i uke 2. Videre skal hun ut i praksis fra slutten av januar, og er da borte totalt 6 uker. Følg med på tavlen for info om hvem som skal være vikar for henne. Marzena fortsetter i arbeidspraksis hos oss en stund framover, og hun kommer nok til å steppe inn som vikar også, når det er behov. Bursdager… Denne måneden roper vi hurra for Deniz som blir 5 år, og Theodor som blir 4 år! Vi vil fortsette med samme ukeplan som i høst. Mandag: Vi er på avdelingen, muligens tur for en gruppe eller hele avdelingen. Ellers andre aktiviteter, f.eks. temaarbeid. Denne dagen passer vi også barn fra Askeladden 9-10, og barna på Soria Moria 13.30-14.30. Tirsdag: Blå gruppe har skoleforberedende aktiviteter sammen med jevnaldrende på Soria Moria. Tur for gul og rød gruppe. Avdelingsmøte 13.30-14.30, de voksne på Soria Moria passer da på barna. Onsdag: Tur for blå gruppe. Gul og rød gruppe er på avdelingen. Torsdag: Varmt måltid. inndeling i grupper, matlaging, lesing, forsking/ forming/ temaarbeid. Fredag: Temaarbeid, lek på avdelingen, ev. gruppe på tur.

4 Høsten 2015…. Avdelingen var preget av mye sykdom denne høsten, både blant barn og voksne. Vi satser på at vi slipper unna dette framover! Fokuset vårt denne høsten var å hjelpe barna å finne sin plass i gruppa, få gode relasjoner til barn og voksne, og hjelpe dem danne vennskapsbånd. Hjelpemidler vi har brukt er bøker som 10 små vennebøker, Mathias er alene og Sint og glad i barnehagen. Her kan dere lese mer om bøkene: http://www.gyldendal.no/Faglitteratur/Psykologi/Generell-psykologi/Sint-og-glad-i-barnehagen http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=5774946 http://mattiaseralene.no/ Videre har vi brukt samtalebilder og egne opplevelser, både barns og voksnes. Vi har veiledet barna i konfliktsituasjoner, hjulpet dem å sette ord på deres egen opplevelse og følelser i situasjonen, og vi har snakket om hva som er lurt å gjøre, si STOPP, hente voksen, osv. Vi vil fortsette å jobbe med dette også på vårhalvåret, og setter stor pris på innspill/ tips fra dere foreldre. Ha en videre fin måned! Aysel, Bente Helene, Finn Christian, Nina, Jeanneth, Marzena og Siv Tove


Laste ned ppt "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS JANUAR 2016 Godt nytt år til dere alle! Håper dere hadde noen fine, rolige dager på tampen av 2015 Forrige måned… I desember var."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google